Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wkładka Mirena czy jest tu ktoś kto nie plamił miesiącami po założeniu?

Polecane posty

Gość gość

Zastanawiam się nad założeniem wkładki, wszędzie czytam, że kobiety po założeniu jej plamią czasem nawet pół roku praktycznie bez przerwy... Zastanawia mnie, czy jest to reguła? Czy zakładałac wkładkę muszę się od razu przygotować że będzie trzeba to przejść? Mam mieszane uczucia, bo nie po to chcę wkładkę, żeby nie móc się kochać przez pół roku albo odczuwać jakiś dyskomfort związany z plamieniami...

Gość gość
Halo!

Gość Cleo1976
Sądzę, że niestety jest to normalny skutek uboczny wkładki.Dodatkowo Mirena ma wszystkie działania niepożądane antykoncepcji hormonalnej - tak więc dobrze się zastanów.

Gość gość
Cleo1975 weź się w końcu wynieś z stąd !!!! bo poerdzielisz farmazony ludziom już od dawna aż się nie chce tego czytać udajesz kogoś wyuczonego a nie jesteś !!! Do autorki : ja dzisiaj wróciłam od ginekologa bo musiałam usunąć właśnie Mirene między innymi właśnie z tych powodów i to nie są żadne normalne skutki uboczne ale wkładka tobie pasuje i nic tobie nie dolega i od początku jest wszystko ok tylko po założeniu są minimalne plamienia albo nie pasuje tak jak mi czyli ból po każdym stosunku krwawienia po każdym stosunku plamienie torbiel itd. i tak jak ginekolog mi mówiła że albo są kobiety które są mega zadowolone czyli zero skutków uboczne plus brak calkowicie krwawie co miesięcznych nic im nie dolega itd. albo tak jak u mnie same problemy i mi ona po prostu przeszkadza jest dla mnie nie odpowiednia i tu nie wiadomo czy autorce będzie odpowiadać czy nie kwestia zaryzykowania kwestia finansowa