Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego biedni ludzie wolą używać tradycyjnych żarówek i płacić wyższe rachunki

Polecane posty

Gość gość

za prąd, zamiast używać żarówek energooszczędnych i płacić mniej za prąd?

Gość gość
bo i tak majA stare lodówki?

Gość gość
Lodówka więcej kosztuje ale żarówki energooszczędne kosztują obecnie już nie kilkadziesiąt razy drożej niż zwykłe, tylko 1,5 lub 2 razy drożej a zużywają 7 razy mniej prądu

Gość gość
Zawsze by mieli trochę niższe rachunki. Zawsze mnie dziwi jak widze ludzi, ktorzy maja malo pieniedzy a zyrandol ciagnie pół kilowata!

Gość gość
Czemuś biedny, boś głupi Czemuś głupi, boś biedny.

Gość gość
Jeszcze latwiej mi to bylo zruzumiec, kiedy tradycyjne zarowki byly dostepne w normalnej sprzedazy. Ale teraz trudniej je kupic a i tak glownie biedniejsi ludzie widocznie gdzies je kupują

Gość gość
A dlaczego bogaci ludzie kupują dla siebie drogie rzeczy a skąpią dla biednych na wypłaty

Gość ja_Dyzio
urokliwy jest widok 'świecącej' zwykłej żarówki w oborze, która została 'obesrana' przez 1000 much !

Gość gość
obsrań cy siedzą na kafeterii 99 % to odchyły umysłowe z zaburzeniami psychicznymi a na erotycznym to 99.99999999999999% p**********w męsko damskich

Gość gość
Bogaci mysla o sobie ale biedni tez powinii myslec o sobie

Gość ja_Dyzio
biedny to wszamie świeczkę na kolację i siedzi po ciemku !

Gość gość
wojna lub kryzys weryfikuje biedny może w dópę wsadzić świeczkę bogatemu a ten może jedynie wyć z bólu HA HA HA zero układów

Gość gość
Na wojnach i kryzysach bogaci sie bogacą a biedni biednieją

Gość gość
Bo energooszczędne żarówki są droższe. Nawet niech to będzie 5 zł na sztuce to jeśli do domu potrzebujesz 4 żarówek to już jest 20zł

Gość gość
żarówka enegrooszczędna kosztuje 5 złotych

Gość gość
No A zwykła 1zł proste nie

Gość gość
4 złote róznicy a można zaoszędzić 40 złotych miesiecznie

Gość gość
bo bieda to stan umysłu

Gość ja_Dyzio
Polska jak Brazylia, gdzie 10 procent jest bardzo bogatych a 90 procent to biedota, która tyra za grosze na 10 procent bardzo bogatych !

Gość gość
Ale może nie stać ich żeby kupić te po 5zł? Nie pomyślałes o tym? Jak potrzebują żarówki już teraz to kupują taką na która ich stać.

Gość gość
Ja nie lubie swiatla z tych energooszczednych jakies takie nieprzyjemne.

Gość gość
przestancie PIERdólić

Gość gość
moje żarówki zużywają prądu za 7zł miesięcznie a 45 zł kosi elektrownia za przesył abonament i inne g****a, moge sobie świeczki palić zamiast żarówek a rachunek za prąd i tak niemały zapłace, co za róznica jakie żarówki? lepiej prądnice sobie kupić

Gość gość
Ledowe zużywają mało prądu, a przecież doskonale oświetlają i też z różnym odcieniem, jakie kto chce, ciepłe, zimne, neutralne. Ja,mam porównanie, wszędzie w domu ledy, w miarę nowy sprzęt typu rtv i agd, nie oszczędzam, pali się tu, pali się tam, wiadomo, lodówka, pralka często, tv, komputer, syn jeszcze laptopa włączy albo komp i konsola itp. A mój brat, kisi się jak wróci z pracy przy jednej małej lampeczce, a jest w domu po 18.00, no ale żarówki wszędzie zwykłe, do tego stara lodówka, stara pralka, i równie stary tv i monitor (takie z duupą z tyłu). No i płaci krocie. Nie idzie mu przetłumaczyć, żeby chociaż te żarówki najpierw zmienił, i lodówkę chociaż wziął na raty bo ona non stop przecież podłączona. Płać i płacz, skoroś tak wybrał.

Gość gość
A ja z powrotem powkręcałam zwykłe żarówki i teraz wiem że żyję. Mam cieplutkie i żółte jak słoneczne światło. Ledy świecą trupim światłem.

Gość gość
głupoty, te energooszczędne rzekomo, mają swiatło do niczego. a ja mam w większości żarówki z żarnikiem i do nich ściemniacze, dzieki temu światło ma ładny odcień i można je regulować. A światło led powinno być światłem uzupełniającym, a nie głównym, żeby nie psuć sobie wzroku. biedota pod wpływem reklam kupuje gufniane najtańsze kitajskie ledy, które padają po roku i w efekcie są droższe od żarowych.

Gość gość
Ja tez mam zwykłe żarówki a biedna nie jestem:P , dlaczego? dlatego, że ich światło mi najlepiej odpowiada a dwa zbyt dużo afer z energooszczędnymi żarówkami i zawartą w nich rtęcią . Jakim prawem UE narzuciła nam te żarówki.

Gość gość
dobra energooszczędna żarówka kosztuje 50 zł, ta taniocha po 5 zł nie jest energooszczędna, bo okulary nie sa tanie. ale ciemny lud wierzy w reklamę