Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skurcze łydek w ciąży! Pomocy!!

Polecane posty

Gość gość

Mam okropne skurcze łydek, a to dopiero 26tc. Dosłownie jak mnie złapie w nocy to mam wrażenie, że ZWARIUJE! Mówiłam lekarzowi. Kazał kupić magnez. Pani w aptece powiedziała, że najlepszym będzie MAGNE B6, ale dopiero w domu zobaczyłam na ulotce, że mam tego zjeść 6-8tabletek dziennie! Co chwilkę mam łykać ten magnez? Masakra jakaś....

Gość gość
Kurcze łydek a nie skurcze. Tez mialam..trzeba wtedy szybko wstać i stanąć na tej nodze rozchodzic. 6-8 dziennie tabletek to sporo. Ale skoro tyle zalecane

Gość gość
ja biore helamag mama, po tygodniu suplementacji skurcze ustały, a tez mnie tak łapały ze myślałam że mi nogi powykręca;-(

Gość gość
Może być niedobór magnezu

Gość Olka 35
Poszukaj skutecznego preparatu. Ja stosuję teraz magne b6 drugi miesiąc i nic mi nie pomaga niestety, zostało mi pół opakowania z 3, jeżeli nie pomoże to kupię inny preparat

Gość gość
Ile bierzesz tego MAGNE B6?? Jego chyba trzeba dużo brać na dzień wg ulotki?

Gość gość
Ja brałam Asmag Forte, 3x dziennie po tabletce, lekarz zalecił żeby stosować lek, byle nie suplement. Przy skurczu koniecznie rozciągnij łydkę, jak stoisz możesz wyprostować zupełnie nogę, postawić ją na pięcie przed sobą (zrobić wykrok), schylić się do niej i możliwie jak najmocniej zadrzeć palce.

Gość gość
Ja nie jestem w ciąży mam często skurcze ale ostatnio taki miałam ze przez 2 dni całą łydki mi bolała pani mi poleciła Neo Mag skurcz i przez 2 3 dni brać 2 tabletki rano i 2 wieczorem a potem już normalnie 1 rano i wieczorem

Gość gość
Miałam to samo, tak mi wykręcało nogi, że aż mi łzy leciały, nie pamiętam jaki magnez brałam, ale pomogło i to praktycznie z dnia na dzień