Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poszlibyście jutro na moim miejscu na rozmowę o prace?

Polecane posty

Gość gość

W odpowiedzi na CV zadzwoniła żona pracodawcy i umówiła mnie na pt. na 15, podkreślając, ze mam koniecznie powiadomić gdyby coś mi wypadło. Rozmowa się nie odbyła. Bo pracodawca zapomniał. Sprawił na mnie wrażenie niezdecydowanego osobnika. Dalibyście szanse czy byście sobie podarowali?

Gość gość
Na twoim miejscu bym nie poszedł :P

Gość gość
Dzięki, a z jakiego powodu? :)

Gość gość
ja bym nie poszła,niepoważni ludzie,później będa problemy gdybyś tam pracowała bo np zapomną przelać ci wynagrodzenia

Gość gość
Tez tak myśle :( i coraz mniej chce mi się iść. Szkoda... Ktoś jeszcze się wypowie?

Gość gość
nie poszłabym.nie ma szacunku dla pracownika.ja raz zignorowałam swoją intuicje i żałuję.już na rozmowie z panem pracodawcą miałam przeczucie że nie powinnam się tam pchać.niestety zignorowałam i pracowałam miesiąc.bardzo żałuję tego miesiąca.o miesiąc za długo.właśnie takie sygnały należy dostrzegać.znajdziesz pracę gdzie na początku zrobią dobre wrażenie .

Gość gość
rozumiem że jesteś zdesperowana i potrzebujesz pracy ale nie ma u ciebie w okolicy jakiegoś normalnego pracodawcy który zatrudnia dużo ludzi ?

Gość gość
Prowadzenie działalności to poważna i odpowiedzialna sprawa a ci umówić się na rozmowę nie potrafią?

Gość gość
mi pracodawca nie mówił ile będzie płacił,dopiero w pierwszym dniu podsunął umowę z 13 brutto za godzinę,zlecenie na 3 mies,powiedział że po miesiącu będe mieć podwyżkę i dołączą aneks do umowy a po tych 3 mies dostanę umowę o pracę. Pracowałam 3 miesiące, bez podwyżki, zero premii a po 3 mies dali mi kolejną umowe zlecenie. Żałuję tych 3 mies, lepiej było nie podpisywać tego tylko wyjść i szukać innej pracy,trzeba się szanować. Teraz pracuję u normalnego pracodawcy gdzie od początku mam umowe o pracę,wypłacane premie ,mogłabym zacząć u niego 3 mies wcześniej gdyby nie to że poszłam do durnej firmy i traciłam czas.

Gość gość
Wiecie co, ja miałam same złe prace. U samych kłamliwych palantow pracowałam i nie chce więcej...

Gość gość
Jak chcesz, to idź, ale to zachowanie to może być zła wróżba na przyszłość, miałam już taką szefową...

Gość gość
Błagam poradzicie mi, bo już nie wiem co robić. Mam duży odzew na CV ale chyba złe szukam. Albo takie sytuacje jak napisałam, albo problemy z umowa, inne warunki na rozmowie, inne w pracy, zmiana obowiązków... Jestem chora jak mam szukać nowej pracy. Błagam pomóżcie mi... jak i gdzie wy szukaliście? Nie chce znów trafić do złodzieja, chama ani palanta. A zwykle się zgadzam na traktowanie jak wyżej i pokornie chodzę na spotkania...

Gość gość
Jak ci zależy na pracy, to pójdziesz. A jeżeli bardzo potrzebujesz pracy, to będzie ci bardzo zależeć.

Gość gość
Bardzo zależy mi na pracy, ale przecież nie na jakiejkolwiek. Nie chciałabym zmarnować już więcej czasu na kiepskie prace...

Gość gość
szukanie pracy to ciężka praca trzeba wiedzieć jacy pracodawcy dominują w twoim regionie czy jest to gastronomia czy magazyny czy sklepy czy fabryki itp I w czym sie dobrze czujesz Ja np wolę dużego pracodawcę który zatrudnia co najmniej 500 ludzi, w takich firmach mi się dobrze pracuje ,dobierasz sobie znajomych , współpracujesz ,wypłaty zawsze rzetelnie , jasne warunki pracy bez krętactw

Gość gość
Ja to wiem, ale większość ofert jest nieciekawa. Myślisz, ze ma sens chodzenie i pytanie po firmach?