Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jprd to noworodkowi plci meskiej trzeba

Polecane posty

Gość gość

Jakos specjalnie ukladac siusiaka zeby się nie obszczal? Fuj chyba sie zrzygam jak będę musiała gowniakowi pieluchę zmienić i jeszcze przy fiutku gmerać boże co kara urodzić chlopaka

Gość gość
Nic się nie martw, takiego pustaka nikt nie zapłodnienia.

Gość gość
mężczyzna to w ogóle jest porażka, więc od małego przerąbane. Jeszcze przy myciu napleta trzeba odciągać :D

Gość gość
Jak to się robi? Pytam bo chyba urodze chłopca.

Gość gość
Boże ratuj, nie chce chłopca!po co mi to bylo, chciałabym umrzeć a teraz pewnie będę małego fiuta z gowna wycierac.

Gość gość
Prowo. Idź się leczyc. Chyba rzeczywiście pustak z ciebie, skoro nie wiesz że fiut jest w innym miejscu niż tyłek. Mam syna i nigdy w pieluszce nie miał tak, żebym aż siusiaka z kupy musiala mu myć.

Gość gość
Trzeba było się przypatrzeć jak leży, gdy staremu z gaci wyjmowałaś

Gość gość
Mój stary na szczęście sam się podciera. Nie wierzę, że taki mały męski gnojek nie obszcza wszystkiego do okoła i nie zasra swojego siusiaka jak będzie miał kupsko. Mamy synów nie zaprzeczajcie, że was dzieciak nigdy nie obszczal.

Gość gość
Nie obszczy bo naturalnie się układa siusiak do dołu co najwyżej pampers może przeciec jak jest źle zapięty albo przepełniony. Co do ubrudzenia kupą to może się zdarzyć ale to już bardziej u takiego mobilnego brzdąca ale wtedy odrazu pod prysznic. Ale tu nie ma różnicy czy chłopiec czy dziewczynka bo i jednemu i drugiemu się może zdarzyć.

Gość gość
Jak ja nie znoszę dzieci a będę miała zaraz drugie. Chciałabym umrzeć, tylko jak to zrobić?

Gość gość
A że obsiusia rodzica to na pewno się może zdarzyć ale tak bardziej noworodek i do drugiego trzeciego miesiąca.

Gość gość
Powiem nawet że łatwiej chłopca przebrać bo nie ma tych wszystkich zakamarków do wytarcia. Co do kąpieli to teraz pediatrzy mają podzielone zdanie i jedni mówią że odsuwać napletek w trakcie kąpieli a drudzy że nie. Ja obu nie ruszam i jak na razie jest wszystko dobrze stulejke mają fizjologiczną i ona z czasem zejdzie a jak nie to są maści i dopiero wtedy odciąganie a dopiero jak to nie pomoże to zabieg ale jeszcze na to dużo czasu mamy.

Gość gość
Jakbyście miały syna i musiały to byście robiły i nie byłoby że fuj i obleśne :P A poza tym jakie "gmeranie przy fiutku" i "odciąganie napleta", normalne czynności fizjologiczne która mama robi tylko i wyłącznie z troski o dziecko i jego higienę. Nie mam syna tak tylko mówię, mnie jakoś wszystko tak nie brzydzi i nie oburza.

Gość gość
ja mam corke i syna, dziewczynka do ogarniecia jest łątwiejsza, synek praktycznie po każdej nocy zasikany, kupa w jajkach, trzeba to na lewo na prawo obwijać żeby dokładnie wytrzeć, teraz już na noc zakładam synkowi pieluchę corki bo ma rozmiar wieksza i jets ok, no tak jest niestety, dziewczynka sika w dol, chlopiec do góry bardziej i rano wszystko do przebraia, az koldra i przescieradlo mokre

Gość gość
Do 00.30 to mnie teraz dobilas do końca.

Gość gość
00:37 to jak ty wychowujesz dzieciaki? 4 latek i wycieranie tyłka? Taki chłopiec powinien już sporo umieć :) prowokatorka

Gość gość
Mam dopiero 3 latka. Ale gdzieś czytałam że jedna to jeszcze 6 latkowi musi dupsko podetrzeć bo on sam robi to niedokładnie

Gość gość
Hhahahhaha

Gość gość
Do 00:30. Wątpię i radziłabym częściej w nocy pampersa zmieniać lub lepiej zapinać. Poza tym siusiak układa się do dołu to nie ma opcji że gdzieś się wylewają siuśki. Poza tym pier.. jak potłuczone jak tak można mówić o własnych dzieciach

Gość gość
Co do wycierania tyłka starszemu, a to dziewczynce nie trzeba? Tak samo trzeba dopóki się nie nauczą robić tego sami.

Gość gość
00:46 Wy chyba żyjecie w swoich światach z którym tymi dziećmi. Daj wytrzeć d**e 4 latkowi. Powodzenia.

Gość gość
O matko, mam córcie i dwóch synków, młodszy prawie 3 miesiące, nieraz mnie obsikał, kupsko rzadkie bo jest na piersi i się tragedia nie dzieje. Nie przyszło mi do głowy żeby myśleć o tym w taki sposób. Wczoraj zrobił takie kupsko że wypłynęło z pampersa z tyłu, całe plecki i ciuszki w kupce, jak go rozbierałam to wszystko się przeciągało przez body na całe plecki, kark i włoski, ja też się ubrudziłam. To go zabrałam pod zlewozmywak i umyłam w kuchni i luz, wysmarowałam i przebrałam i znów był pachnącym słodziutkim bobasem:-)

Gość gość
Yyy serio niektóre 4latki nie umieją wytrzeć se d**y? :D

Gość gość
Mój 4 latek umie się podetrzeć ale czasem trzeba poprawić.

Gość gość
To musi być prowo.jak można tak wulgarnie pisać o dziecku? Jeszcze o swoim