Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy któraś z mam odwlekala pierwsza szczepionkę MMR

Polecane posty

Gość gość

Jeśli tak to ile czasu, kiedyś szczepilyscie ? Czy zabkowanie to powód do odwlekania? Bardzo proszę o odpowiedź.

Gość gość
Up

Gość gość
zabkowanie nie jest przeciwwskazaniem,alergia na bialko jaja kurzego jest. Powiedz lekarzowi ze zaszczepisz jak wykluczy wszystkie przeciwwskazania,a tak poza tym to mozesz dlugo odwlec bo zanim dostaniesz pismo z sanepidu to trochę minie, najwazniejsze to nie podpisywac odmowy szczepienia

Gość gość
ryzyko autyzmu spada po podaniu szczepionki po 3 roku zycia

Gość gość
Szczerze mówiąc to ja się nie mogę doczekać aż moje dziecko dostanie tę szczepionkę. Świnki i różyczki się nie boję, ale odry bardzo. Ostatnio było kilka ognisk odry wśród pracowników zza wschodniej granicy. Na Ukrainie nie przestrzegano tak rygor szczepień, i niestety tego skutki będzie widać u nas - mówi się że to już ok. 2 mln ludzi. Biorąc pod uwagę że u nas pojawiają się też świry jak na zachodzie, którzy nie chcą szczepić, to naprawdę niewiele potrzeba, żeby się choroba rozeszła. Dla małego dziecka może być koszmarnie ciężka. Córka ma 6 miesięcy, dopiero jak ją zaszczepię MMR to odetchnę, że jest trochę bardziej bezpieczna. Zamierzam opóźnić pójście do żłobka do czasu podania tej szczepionki.

Gość gość
jesli chodzi o odre to media zawsze robią "epidemie" a wystarczy zajrzec na strone pzh zeby wiedziec jaka jest liczba zachorowań, poza tym szczepienie nie chroni przed choroba i zaszczepione dziecko tez moze zachorowac

Gość gość
ja :) moja córka ma 11,5 roku i nie dostała zadnej dawki. Nie zgodziłam sie, odry sie nie boje, sama ja przechorowałam i jakos zyję. Tylko tępaki wierza w sztuczne epidemie które nie istnieją, własnie takich naiwnych mamusiek dzieci szczepia. Nad idiotami sie lepiej panuje ;)

Gość gość
21:48 a jak zalatwiłaś sanepid?mieliscie odroczenie szczepienia dla dziecka?

Gość gość
ząbkowanie powoduje w organizmie zwiększoną ilość histaminy, która otwiera barierę krew- mózg dlatego ząbkowanie jest przeciwwskazaniem!

Gość gość
z tym zabkowaniem to jest racja tylko czy znajdzie się lekarz ktory przesunie szczepienie przez zabkowanie...

Gość gość
Zachorowań będzie tylko więcej a nie mniej, przez te kretynki co się Sochy i Zięby nasluchały.

Gość gość
ja odwlekam już 5 lat i będę odwlekać ile się da. Na szczęście mieszkam za granicą i sanepid mnie nie nachodzi.

Gość gość
wczoraj czytałam jak jakas pani prof straszyła epidemią grypy, jakoś epidemii ptasiej grypy nie mielismy kilka lat temu. Oni zawsze beda straszyc bo musza nakrecac ludzi na szczepionki

Gość gość
ByHqHE1gUuVfh55pxLJmZuVt

Gość gość
ja zaszczepiłam córkę jak miała 2 lata i 2 tygodnie ,dlatego że pierwszy syn po tej szczepionce przestał mówić i ma stwierdzony autyzm,obecnie na 11 lat.

Gość gość
Ja odwlekam już 3 lata. Inne szczepienia też. Pani powyżej troszkę się dziwię, że po takich doświadczeniach z synem zaszczepila jednak drugie dziecko. No ale każdy robi jak uważa.

Gość gość
ja odwlekam do dzis a córka ma 12 lat

Gość gość
2 dzieci zaszczepilam w terminie. Wszystko bylo dobrze.