Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki tytuł przelewu dla przekazanie oszczędności mężowi?

Polecane posty

Gość gość

Rozwodzę się, mój mąż pokazał się od najgorszej strony. Nie zamierza się wyprowadzić z mojego mieszkania, a to żąda bym mu przesłała oszczędności z konta (mam je na swoim bo mamy rozdzielność). Oczywiście zaoferował że mu prześlę wszystko jeśli się wyprowadzi - uważa to za szantaż z mojej strony, chociaż prawnie nic mu nie muszę oddawać. Generalnie pytanie - jaki dać tytuł przelewu, żeby było wiadomo, że ta kasa jest np. na poczet podziału majątku czy coś? Żeby nie było tak, że mu przeleję całość, a on potem i tak będzie żądał Bóg wie co. Jest taki bezczelny, że każe mi oddać nawet pieniądze za psa, którego mi kupił w prezencie. Chociaż tak jak pisałam - mamy rozdzielność, wszystko po ślubie jest kupowane na mnie i nie ma do niczego prawa. Mimo to chcę mu to wszystko oddać, pod warunkiem spokojnego rozwodu. Jestem na skraju załamania psychicznego i jedynie czego chcę to spokoju.

Gość gość
Powiedz mu, ze dostanie po rozwodzie, bo jak dostanie przed to bedzie robił Ci problemy.

Gość gość
nie ma znaczenia co tam wpiszesz, liczy się fakt przelania środków który pozostawi ślad

Gość gość
I tak będzie robił, już mi grozi, że pójdziemy na noże. Ja się leczę psychiatrycznie, on mnie teraz dodatkowo gnębi psychicznie i niedługo mogę nie dać rady więc chcę spokoju.

Gość gość
no tak ale sędziego nie będzie interesować ich umowa słowna bo on może się wyprzeć..każ mu się podpisać na papierze że się wyniesie po przelewie.i podpisz odpowiednio ten przelew