Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pies umarł na mrozie w mękach

Polecane posty

Gość gość

Jakie są zasady,czy prawo trzymania psa na mrozie? Sąsiedzi nie dbają o psy.Jeden zmarł. ..musiał biedny sid męczyć zamarzajac.. A ja nie wiem czy zgłaszać to czy nie.Nie wiem co wolno a co nie.I nidchce podawac nazwiska zglaszajac to ze sąsiedzi nie dają psu wody,jedzenia,nie wypuszczaja pobiegać itd

Gość gość
Zglaszaj zglaszaj! Mozesz anonimowo, straz miejska, towarzystwo przyjsciol zwierzat. Zglos bo bedziesz miala wyrzuty, ja bym miala.

Gość gość
Do jakiego minusa można trzymać tak psa na dworze? Zrób zdjęcia i wyślij do Internetu.Właścicielom odbiorom zwierzęta ,a oni sie najedza wstudu i obelg w całej polsce

Gość gość
To zgłoś anonimowo. Chyba są jakieś fundacje do ochrony praw zwierząt. A pieskiem męczącym się na mrozie się nie martw. Śmierć przez zamarznięcie jest akurat bezbolesne. Poprostu się zasypia. Natomiast głodzenie, brak wody czy brak ruchu to już jest bolesne. Zgłoś to jak masz serce i widzisz, że takie coś się dzieje.

Gość gość
Dokładnie. Mój wujek miał psy, które owszem trzymał na łańcuchu, ale w mrozy zawsze otwierał im szopę, gdzie mogły się schronić. Plus ciepła woda

Gość gość
Zrób zdjęcia złych warunków, wyślij Do straży miejskiej,wejdź na whatsapa i messengera I rozeslij do wszystkich których znasz.

Gość gość
Zgłaszać, zgłaszać, zgłaszać! Jeżeli nie odpowiednio opiekują się psami, dostaną zakaz na jakiekolwiek zwierzęta ,a te psy zostaną odebrane do schroniska.Nie czekaj,działaj!

Gość ja_Dyzio
pierdzielisz bzdury ! kolega z firmy opowiadał dzisiaj, że wybudował dla psa nową budę przy garażu, pies biega bez żadnej smyczy lub łańcucha, w nocy cały teren posesji należy do psa, na ogrodzeniu jest napis 'zły pies' ale pies wcale nikogo do tej pory nie ugryzł, zwyczajnie szczeka i alarmuje, dostaje każdego dnia miednicę jedzenia i w ciągu dnia śpi w budzie a buda jest ocieplona wełną mineralną i styropianem z każdej strony i nawet pod podłogą , tylko telewizora w budzie brak i ogrzewania z regulacją temperatury a rano o godzinie piątej pies leży na lodzie a temperatura powietrza wynosi minus 10 st. C. i merda ogonem , nawet do budy nie chce wejść , za ciepło ma w budzie !

Gość gość
Wyślij to w google. Każdy się dowie co to za beznadziejni ludzie

Gość gość
ja_Dyzio dziś ale właśnie o to chodzi, że biega. Ty jak chodzisz i jak stoisz też inaczej odczuwasz zimno. Ruch rozgrzewa.

Gość gość
Ja bym to zgłosił na straż lub policje.Mógłbym nagrać filmik i wrzucić na Youtube. Efekty byłyby szybkie

Gość gość
Pies jeśli ma sierść(nie kanapowy :D) Ii jest dobrze odrzywiony to na mrozie jaki u nas panuje nie jest mu zimno.

Gość gość
Straż miejska,i internet.A ci ludzie nie będą juz mogli posiadać psów .

Gość gość
Porozsylaj fotki innym.To zawsze działa .A zdjęcie to największy dowód

Gość gość
Zgłoś to jak najprędzej!

Gość gość
Raczej nie możesz porozsyłać, bo jednak ochrona wizerunku. Chyba, że bez żadnych podpisów wskazujących na właściciela. Ale na straż miejską możesz zgłosić

Gość gość
Zrób coś z tym i podaj sąsiadów

Gość gość
Nie można bez czyjejś zgody wrzucać zdjęć i można mieć z tego problemy prawne. Lepiej zgłosić do straży miejskiej, albo najbliższej fundacji. I nie robić cyrku o psy husky, alaskany, samojedy i podobne, bo te psy są stworzone do przebywania na dworze, lubią zimę, nie można ich w domu zamykać

Gość gość
Znajomi już mają zdjęcia zapaskudzonej klaty tonącej w gnoju kup,i pustych misek.Teraz wysylam w google ,moich danych nie bedzie,za to posesje tych ludzi szybko poznają inni.Dziękuję wam kochani

Gość gość
Dobrze zrobiłaś! Trzymaj się :)

Gość gość
gość dziś dokładnie

Gość gość
I bardzo dobrze Też bym tak zrobił. A ci idioci jak nie potrafia się zająć psami,to niech ich oddają. Sami niech sie przespią na dworze,albo niech to zrobi ich bachor!

Gość ja_Dyzio
piszecie tu o psach a pies zawsze sobie poradzi, aby tylko otrzymał pełną 'michę' jedzenia , natomiast szkoda, że nie piszecie o ludziach 'bezdomnych' a szczególnie o facetach bezdomnych , dzisiaj media podały, że z powodu powikłań grypowych zmarł facet bezdomny w wieku 33 lat, czyli chrystusowy wiek , facetów bezdomnych jest najwięcej, gdy przyjeżdżam na dworzec centralny pociągiem i idę w kierunku autobusu MZK to co chwilę jestem zaczepiany przez jakiegoś bezdomnego i na pytanie w stylu 'daj pan szluga' odpowiadam, masz , tu jest pół paczki papierosów i palimy szlugi a czuć, że bezdomny jest pod wpływem, capi alkoholem ale gawędzimy i bezdomny opowiada, że już jest trzy lata na dworcu centralnym i dawno nie widział wody do mycia ale na centralnym każdego dnia dostaje michę jedzenia i zbiera odpadki w śmietnikach , z zawodu jest inżynierem chemikiem ale takiego nikt nie zatrudni, ponieważ każdego dnia pije i musi wypić, a jest bezdomny, ponieważ żona wyrzuciła z mieszkania i teraz żona mieszka z kochankiem w jego mieszkaniu, przy paleniu szluga także spotkałem na dworcu centralnym inżyniera elektryka i techników elektryków oraz technika odlewnika stopów żelaza , także frezerzy i tokarze oraz spawacze, ludzie zdegenerowani, ponieważ kilka lat temu zostali wyrzuceni z pracy, bez żadnych dochodów pozostawieni, przyszedł Komornik i zabrał wszystko, trafili na śmietnik i do śmietnika polskiej historii, pies sobie poradzi, człowiek też sobie poradzi ale wiele osób woli pomagać psom !

Gość gość
Całe miasto ich teraz oczerni.Jednak mmsy to super sprawa i przedstawiają W 100 procentach sytuacje

Gość gość
23:29 takie śmieci jak ty nikogo nie obchodzą .. więc sie p*****l albo ić dorobić trochę grosza.Ewidentnie ci się nudzi bajkopisarzu

Gość gość
Wszystko poslalam :) kiedyś miałam whatssapa ale go nie używam już bo mam inne apki.Na tel mi aż się pali od wiadomości na messengerze.Jestem dumna z siebie.. Kazdy mnie poparl.Teraz mogę iść spać .

Gość gość
23:29 gościu lecz się.Załóż temat o bezdomnych.Bo pieprzysz jak potrzaskany.

Gość gość
Fuj widziałem to w google.Co za niehluje i brudasy..aż brak słów! I to w takim miejscu..:/

Gość ja_Dyzio
zatem mam zadanie dla dziennikarza z TV TVN aby zechciał kupić dwie paczki najtańszych papierosów z akcyzą i jutro rano wybrał się na Dworzec Centralny w Warszawie , długo nie będzie czekać, bezdomni z centralnego sami podejdą aby poprosić o szluga , podejdzie i weźmie dwa i trzec***apieros dla kolegi , namawiam dziennikarza, porozmawiajcie chwilę z tymi bezdomnymi z dworca , ja wiem o tym doskonale, że capią alkoholem ale wielu z tych bezdomnym posiada konkretne zawody, zawody bardzo poszukiwane obecnie, mają wiedzę i zdolności ale z różnych powodów stracili cały dorobek własnego życia, trafili pod most , mieszkają w kanałach , żyją , nie rzucają się na tory pod Pendolino , tak, spotkałem takie osoby na dworcu centralnym ale nie potrafię tym osobom pomóc, ponieważ sam jestem w sytuacji bardzo trudnej materialnie i być może za chwilę do tych bezdomnych dołączę !