Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mimimi9999

Jak go przekonać do posiadania dziecka

Polecane posty

Gość Mimimi9999

Zawsze byłam bardzo ostrożna w poznawaniu facetów i nie spieszyło mi się do ślubu czy posiadania dzieci. Obecnie mam 31 lat, endometriozę i jeśli w ogóle chcę być mamą powinnam się o malucha jak najszybciej starać. A naprawdę chcę :( Jestem w związku od 2,5 roku z 39 letnim mężczyzną. Mój facet ma 19 letnią córkę, z jej matką jest 10 lat po rozwodzie. Mówi, że chce mieć jeszcze dzieci, ale to za szybko, że musimy się jeszcze poznać, że to poważna decyzja, że nie ma się co spieszyć.... Ja uważam, że znamy się już na tyle długo, że jesteśmy w stanie zdecydować się na malucha (tym bardziej, że starania w moim przypadku mogą długo trwać jeśli w ogóle się uda). Macie jakiś pomysł jak go przekonać? Jak wy podejmowałyście ten temat ze swoimi mężczyznami? Nie chce się z nim rozstawać tylko z tego powodu ale nie mogę sobie pozwolić na czekanie jeszcze kilku lat aż jaśnie pan się zdecyduje. Trochę wydaje mi się, że to przez lenistwo, że przeraża go wstawanie w nocy, obowiązki itp.

Gość gość
Nie przekonasz. Jak nie chce to nic nie zrobisz.

Gość gość
39lat, dorosła córka, może za chwilę dziadkiem zostanie... jemu już nie chce się bawić w pieluchy. ..po co? Juz ma jedno dziecko, o to mu wystarczy. jak bedziesz cisnac, to może się zgodzi, ale ale na ślub nie licz i przygotuj się na samotne macierzyństwo.nie będzie wcale pomagac albo z czasem odejdzie.

Gość gość
Nie traktuje cie powaznie- inaczej wzialby slub i mial dziecko, skoro wie, ze nie powinnas z tym czękac. Co to znaczy, przekonac- on musi sam tego chcieć - a widac nie chce.Mozesz najwyzej powaznie porozmaiwiac i przedstawic swoje racje. Jesli jego sa inne, to znaczy ,ze sie mijacie w istotnych sprawach , co nie wrozy temu zwiazkowi przyszłości.