Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie wiem jak się dogadać z ludźmi w pracy

Polecane posty

Gość gość

Pracuję od niedawna w sklepie z książkami.Jest to mały sklep z równie małym zapleczem.Bardzo starałam się o tą pracę,mimo,że na pół etatu,bo zawsze jest to jakieś doświadczenie i pokrywa się to z moim hobby.Od kiedy się tam pojawiłam zależało mi na dobrych stosunkach z resztą grupy.I tu pojawia się problem.Większość zna się od dawna,raz na jakiś czas spotykają się po pracy,na luzie rozmawiają ze sobą na tematy,które nie są mi w sumie obce jednak mam wrażenie,że jestem przez nich pomijana.Z jednej strony są wobec mnie w porządku z drugiej...jest pewna dziewczyna,która też nie pracuje jakoś długo ale jest już z nimi zakumplowana. Jest typem osoby,który lubi rządzić i często poważnie podchodzi do swojej roboty.Potrafi podczas pracy wpadać i przydzielać mi zadania(tak jakbym nie wiedziała co mam robić)i co chwila patrzeć co robię jak pracuję na zapleczu.Przez pewien czas nie odpowiadała gdy się z nią witałam albo jak wychodziła.Lubi zaczepiać w żartach kolege z pracy gdy pracuje przy komputerze(robi to dosyć często).Czuje się zażenowana w takich sytuacjach,akurat wtedy we trójkę siedzimy i nie mogę iść gdzieś indziej.Gdy zbliżała się pora kiedy mogłam iść ale chciałam zostać(zawsze możemy zostać dłużej i sobie dorobić)mówiła mi,że mogę sobie iść.Nie jest złą osobą ale jest oschła w stosunku do mnie.O tyle to dla mnie trudne,że pojawia się często i jest takim samym pracownikiem jak ja a są takie momenty,że zachowuje się jakby była moim szefem.Co do reszty grupy gdy rozmawiają ze sobą gdy chcę się włączyć do rozmowy na jakiś wspólny temat to albo przytakują i rozmowa się urywa albo wygląda to jakbym się wtrącała do ich prywatnej rozmowy.Głupio się wtedy czuje ale bywają takie godziny gdy nie ma ludzi i jest zwyczajnie nudno i nie ma roboty a nie chce mi sie patrzyć godzinami na książki.Nie chce być też wyalienowana ale nie mam już pomysłu na to jak mogłabym poprawić te relacje.

Gość gość
Odprez sie, badz uprzejma, reszte zrobi czas.