Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy za ogrzewanie domu 180m2 120 zł to dużo?

Polecane posty

Gość gość

Mówię o grudniu i styczniu. Tyle mniej więcej wyszło, ogrzewanie na prąd (pompa ciepła).

Gość gość
Kwota za miesiąć :), temperatura 20 stopni.

Gość gość
Raczej malo. Nam za taki metraz wychodzilo ogrzewanie gazowe mniej wiecej 600zl w miesiacach zimowych. Ale mielismy troche cieplej niz 20 stopni.

Gość gość
A jakie macie ogrzewanie? Podobno najdroższe są olej i węgiel.

Gość gość
Olej na pewno jest drogi, moim ex tesciom wychodzilo 4 kola za sezon grzewczy.

Gość gość
Faktycznie najdroższy jest olej, potem węgiel, następnie gaz i prąd. Miał wychodzi tyle samo co gaz, ale jest bałagan, więc nie opłaca się nim palić.

Gość Zych
Ogrzewanie prądem jest dobre. Pompa ciepła w eksploatacji jest rewelacyjna, ale koszty jej montażu są duże niestety. Na taki dom 180 m2 to pompa wraz z cała instalacją wodną kosztowała pewnie koło 40-50 tysięcy. Mówię tutaj o całej instalacji: rurek w podłogówce, rozdzielaczy, itd. Trochę tego jest. Ja mam też ogrzewanie elektryczne ale w formie paneli na podczerwień podpoznańskiej firmy Eco Partner. Instalacja wychodzi dużo taniej niż pompa ciepła. Koszty eksploatacji są trochę wyższe, ale zanim spłaciłaby mi się pompa, to pewnie musiałbym ją wymieniać.

Gość gość
Ja za sezon zimowy, a mieszkam w górach i mam kocioł gazowy z de dietrich to wychodziło około 700 za 2 miesiące, grudzien/styczeń. To był najgorszy okres. i uwazam ze mało i tak jak na warunki które panował. A w domku oczywiście ciepło :)