Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wygralam licytacje, sprzedawca nie chce wyslac towaru, co zrobic?

Polecane posty

Gość gość

wygralam licytacje na allegro, sprzedawca nie odpowiadal na moje wiadomosci przez kilka dni a kiedy zaczelam straszyc policja napisal ze nie sprzeda mi towaru za taka kwote, czy moge isc z tym na policje? co moge zrobic by dokonczyc transakcje?

Gość gość
Jeśli sprzedający nie ustalił kwoty minimalnej, ma obowiązek sprzedać towar w cenie, która została osiągnięta. Jeśli wpłaciłaś już pieniądze sprzedawcy, a ten nie chce wysłać towaru - załóż spór w Allegro, w celu odzyskania środków. Jeśli jeszcze nie zapłaciłaś, pozostaje Tobie wystawienie komentarza negatywnego sprzedawcy i pogodzenie się z jego decyzją.

Gość gość
ale ja nie chce zwrotu, to sa groszowe sprawy a towar jest wart wiele wiecej. Chcialabym dogadac sie tak by sprzedawca wyslal towar

Gość gość
Spytaj w takim razie w jakiej cenie skłonny byłby sprzedać. Jeśli będzie Tobie pasować oferta - dopłać. Jeśli nie - poproś o zwrot wpłaconych środków i wystaw negatywa. Nic więcej nie możesz zrobić. Nikt nie jest w stanie zmusić sprzedawcy, by sprzedał towar, jeśli zmienił zdanie / nie chce. A straszenie policją jest w tym przypadku śmieszne.

Gość gość
Tutaj to do sądu. Policju nic do tego. A sprawa wygrana jak w banku.

Gość gość
dlaczego smieszne?;/ jest zobowiazany wyslac mi towar, wylicytowalam wózek wart 1500 zl za 150 i skoro wygralam to ma obowiazek mi go wyslac

Gość gość
Goovno ma, a nie obowiązek :) Nie chce to nie sprzeda i ani ty, ani nikt inny nie zmusi go do tego :D

Gość gość
zanim sprawa w sadzie bedzie to dziecko mi wyrosnie z tego wozka

Gość gość
po co tacy ludzie wystawiaja towary na sprzedaz?!

Gość gość
Sądy nie zajmują się takimi bzdurami ;)

Gość gość
to jest jak kradziesz bo od chwili zakupienia towar nalezy do kupujacej

Gość gość
W sumie nikt nie jest w stanie zmusić, ale skoro chciał osiągnąć wyższa cenę, mogl ustawić cenę minimalna.

Gość gość
A moze przez gapiostwo nie zaznaczył tej ceny min? W sumie czytając odpowiedz autorki, ze wylicytowała wózek wart 1500 za 150, to stanęła mi przed oczami typowa "Grażynka";)