Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co muszę zrobić, żeby dostać 3 miesiące L4 z pracy jeśli jestem zdrowy?

Polecane posty

Gość gość

Czy pomogłoby np. pójść do lekarza i nasxiemniac, że mam depresję i myśli samobójcze? Wprawdzie nie mam, ale z tego co słyszałem to łykają to.

Gość gość
Ja chodzę po L4 po znajomości do doktora na ból kręgosłupa nikt tego nie sprawdzi, pracodawca cały czas sie nabiera tak od 5 lat :D

Gość gość
No, ale to pewnie daje Ci na tydzień, dwa, a ja chciałbym dostać na 3 miesiące ciągiem, nawet kosztem zwolnienia.

Gość gość
A to ja tak robię żeby mnie nie zwolnili, jak chcesz iść na rentę to skombinuj doktorka na luzie poradzi ci coś.

Gość gość
Syndrom przewlekłego zmęczenia, potem stan obniżonego nastroju n utrudniajwcy prace a na koniec na skutek źle dobranych leków, ktorych i tak.nie brałeś, depresja. Lekarz rodzinny ma uprawnienia ale lepiej wygląda zwolnienia od psychiatry, ma powagę i szacunek. A tak powaznie: depresja to nie wstyd, trzeba ją leczyć u specjalisty i pokazać f**ka tym, którzy będą drwic.

Gość gość
Ciągiem na tyle to szpital a tak to do miesiąca i następne. Nie kombinuj przesadnie bo łatwo wtopić.

Gość gość
Zresztą jak jesteś dłużej niż 33 dni to pracodawcy to wisi bo nie on płaci. Mogą to być miesięczne jedno za drugim.

Gość gość
do miesiąca możesz siedzieć na l4 później albo praca albo badania.

Gość Drzemysław
pamiętam historie sprzed wielu lat, gdy w wieku poborowym kolegów do wojska brali i ratowali się przed wojskiem i komisją wojskową, wielu uratowało swoje zady przed pójściem do armii i wielu do tej pory ma w papierach przesrane totalnie, a zatem: - poszedł na komisję wojskową zdrowy psychicznie i fizycznie , medycy wojskowi już chcieli wystawić kategorię A z plusem a ten warknął, Pułkowniku, czy pan tego nie widzi, że jestem gejem i pan pułkownik mnie się podoba ! natychmiast otrzymał kategorię D a inni udawali choroby psychiczne, kiwali się na lewo i prawo jak kaczki, na padaczkę i schizofrenię wielu się uratowało przed pójściem w kamasze ale mają do tej pory wpis w papierach ! ale chyba najlepszy 'myk' to jest dyskopatia , medycy jakoś tam opisują, że nastąpiło przemieszczenie lędźwia , czyli może wskoczyć na swoje miejsce i będzie normalnie ale w każdej chwili może wyskoczyć i wtedy ból jest potworny , na dyskopatię 99 procent medyków się nabierze i L4 jest pewne !

Gość gość
Legendy wojskowe :D byłem, znam.

Gość gość
Żaden lekarz nie wypisze na 3 m-ce od razu, nawet za kasę. Zwykle wypisują od 2 tyg do miesiąca i następne.

Gość gość
Zlamana noga w jednym miesiacu w drugim kolejna a w trzecim ta pierwsza, i bach 3 miechy L4.