Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sądzicie o facecie który straszy samobójstwem ?

Polecane posty

Gość gość

Jeśli od niego odejdę ? Dodam że dał mi powód do odejścia a on cały czas mnie straszy że się powiesi albo wyskoczy z bloku

Gość gość
Że to psychopata i manipulator :o mój też mnie straszył samobójstwem jak chciałam odejść i brał na litość a jak sam chciał odejść to odszedł i się za siebie nie oglądał ;) strasznie samobójstwem to paskudna manipulacja

Poczytaj o osobowości borderline. Typowy świr, zignoruj. Oni mie radzą sobie z uczuciami i tak cie straszy podkreślam straszy. Takie osoby w znikomym odsetku sobie cos robią. Zaburzenia psychiczne = wariat= zignoruj, olej, p*****l, miej wyj****e, odpuść...

Nie manipulacja tylko chora psychika ktora myśli inaczej. Dla niego jestes albo zerem albo cudem. Zle postrzeganie rzeczywistości. Straszy tak myśląc"jak jej zalezy to wróci" jak nie to takim szybko przechodzi, inna z nim chociażby pójdzie na kawę i swoje chore, czubkowskie p****anstwo przerzuci na nią:)

Gość gość
Mogę ci zagwarantować że to pic na wodę , widzi że jesteś słaba psychicznie to ci gra na emocjach , jak będzie tak następnym razem gadał , dzwoń na policję albo powiedz że to zglosisz, taki świr tylko zniszczy ci psychikę , on chce cię zastraszyć i podporządkować

Gość gość
Narob mu wstydu przy znajomych mówiąc co robi , od razu mu przejdzie

Gość gość
Nie zwracaj na to uwagi ,samobójca nie podejmuje takich decyzji pod wpływem chwili , gdyby na prawdę chciał się zabić to by to zrobił po zerwaniu kiedy go od siebie odetniesz psychicznie

Gość gość
W wiekszości przypadków to tylko straszenie i szantaż emocjonalny, ale niestety w niektórych przypadkach tak się kończy. Tu kilka miesięcy temu dziewczyna w rozsypce pisała, że własnie jej były się zabił po tym jak ją szantażował żeby go nie zostawiała, co gorsza zostawił jej list gdzie napisał że zabije się własnie dlatego, że ona od niego odeszła. Znam też jedną osobę osobiście, której partnerka też się zabiła po rozstaniu, a wcześniej właśnie "straszyła" że jak ją zostawi to zrobi to. Ogólnie prze)srana sprawa, bo osoba szantażowana tak własciwie niewiele może zrobić, jest postawiona pod murem, albo się ugnie i zostanie "niewolnikiem" szantażysty, albo oleje sprawę i niekiedy może stać się najgorsze, a wtedy większość sobie z takim ciężarem nie radzi.

Gość gość
Ty mówisz o skrajnych przypadkach , większość facetów to swiry którzy tak robią , i to trzeba zgłosić na policję , do psychiatryka gdziekolwiek ,ktoś kto kocha nie straszy samobójstwem albo nie szantazuje emocjonalnie

Gość gość
Żeby nie dac się na to nabrać nigdy , oni tak szantazuja dopóki mają w tym swój interes a później jak sami będą chcieli odejść to odejdą i nic ich nie zatrzyma ,nie lituj się nad takim socjopatom bo on ci litości nie okaze w razie czego - wiem z wlasnego przykrego doświadczenia , to są zaburzone czubki które chcą mieć człowieka pod całkowitą kontrolą

Gość gość
Na policję

Gość gość
18:56 poczytaj sobie o miłosci toksycznej, taka osoba kocha, ale ma zaburzone postrzeganie, w jej myśleniu życie bez tej drugiej osoby nie ma sensu ani możliwości. Oczywiście że to zaburzenie psychiczne, ale tego ani nie wytłumaczysz takiej osobie, ani nie udowodnisz w parę dni, przed odpowiednimi instytucjami, że jest nienormalna. Własnie na tym polega pat takiej sytuacji, co innego jeśli ktoś taki już się leczy, albo leczył psychiatrycznie, ale co innego jak komuś odbija dopiero w momencie zakończenia związku. Przecież są nawet gorsze reakcje, bo niekiedy osoba porzucona zabija swojego ex-partnera, a nie siebie. I też w jej mniemaniu, robi to z miłości. A potem każdy mówi, ze to był taki spokojny, cichy, grzeczny człowiek, nic na to nie wskazywało że mu tak odbije.

Gość gość
19:03 przeztan bredzic , osoby ktore szanrazuja samobójstwem najczęściej później same odchodza kiedy "zabawka się zuzyje" czyli kiedy udrecza kobietę ile się da i znajdą nową ofiarę

Gość gość
Powiadom jego rodzinę, przyjaciół, możesz zadzwonić do Centrum Interwencji Kryzysowej czy jakiegoś telefonu zaufania i zapytać, co jeszcze możesz zrobić. I pa pa świrowi i szantażyście.

Gość gość
19:06 tak, tak ja bredzę, a ty nie masz pojęcia o życiu i tego typu przypadkach, no ale na twój brak wiedzy już nic nie poradzę.

Gość gość
19:09 wyobraź sobie że mam madralino od siedmiu boleści bo z takim byłam 3 lata , straszył mnie za każdym razem jak coś zrobiłam nie po jego myśli a w efekcie końcowym nabawilam się nerwicy i silnych stanów lekowych przez jego dreczenie mnie grozbami samobojczymi , skończyło się tak że kiedy dostałam przez niego ciężkiej depresji to odszedł a kiedy płakałam i blagalam na kolanach to mnie wysmial i pobił ten wielki SAMOBOJCA , więc powtarzam przestań bredzić i bronić swirow

Gość gość
Pewnie jesteś jedną z tych słabych psychicznie które wszystko sobie daja wciskać , ulubiony kąsek zaburzonych facetów

Gość gość
Tak, lepiej to gdzieś zgłosić. Znałam takiego faceta, mówił swojej żonie, że się zabije kilka razy dziennie to go nie brała poważnie. W końcu sie powiesił.

Gość gość
Racja trzeba to zgłosić do psychiatryka i odejść zanim cię zniszczy

Gość gość
Każda dziewczyna która była z psycholem powie ci że nie warto próbować ich ratować , bo wyssa z ciebie resztke krwi i pójdą zerowac emocjonalnie gdzie indziej a ty zostaniesz sinym wrakiem człowieka , a później terapia latami bo "tyle dla niego zrobiłam a on potraktował mnie jak śmiecia "

Gość gość
19:24 samobójstwo to egoizm sam w sobie o ile nie masz ciężkiej depresji , tylko chcesz coś na kimś wymusić i kazać mi żyć z wyrzutami całe życie

Gość gość
A po co gdzieś zglaszać??? Mój mnie straszył i w końcu faktycznie ze sobą skończył. C/huj!

Gość gość
19:31 ta albo sama straszysz wszystkich swoich facetów tym i próbujesz teraz wmawiać że teraz tabuny ludzi się zabijają , nie prawda samobójstw z miłości jest mniej niż ludzi zabitych przez zwierzęta auta , nie słyszy się o nich praktycznie wcale a związków są miliony

Gość gość
Może trzeba to zgłaszać żeby ci wariaci byli przypieci gdzieś i nie stwarzali zagrożenia dla siebie i innych ?

Gość gość
Mój też mnie straszył i już dawno jestem po rozwodzie, a on też ma drugą rodzinę.

Gość paulina56
Żyć z taka osobą na pewno się nie da. Najlepiej podejdź do nich https://psychomedic.pl/psychiatra-warszawa/ . Opowiedz wszystko, na pewno ci podpowiedzą co masz dalej robić. Tak aby nikomu nic się nie stało.