Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy macie wrażenie, że wjeżdzając do Wielkopolski, wjeżdzacie do innego kraju?

Polecane posty

Gość gość

Porządek, nowoczesne domy w połączeniu w tradycją, stare budownictwo odnawiane. Ludzie nieleniwi, skorzy do pracy i pomocy. Zupełnie coś innego jak na wschodzie Polski, gdzie liczy się tylko Rydzyk i alkohol.

Gość gość
Jestem Poznanianka i az poczulam dume

Gość gość
To ja mam inne odczucia. Wjezdzajac od siebie tzn. od Kujaw, mam wrażenie jakbym trafił do trzeciego świata. Smród, bieda i kvrestwo 🖐️

Gość gość
nie bo nie widze żadnej różnicy a co do tej "pomocności" to z moich doświadczeń wynika że na drodze częściej ktoś się zatrzyma i pomoc zaoferuje niż w tej twojej centusiowej wielkopolsce

Gość gość
nie, lubię Poznań, ale nie przesadzałabym z tym gloryfikowaniem dawnego zaboru pruskiego, bo to dawno nieaktualne, a i rdzennych wielkopolan nie jest znowu tak dużo, tam tez jest cała masa napływowych z róznych stron kraju, a co do zadbania i porzadku to jak co i jak gdzie.

Gość Namysłów wojew opolsk
Autorze ja mieszkam w województwie Opolskim 3 km od granicy z województwem Wielkopolskim więc do województwa Wielkopolskiego nawet rowerem jeżdżę i województwo wielkopolskie jest owszem bogate czyste zadbane z dobrymi równymi drogami ale ludzie tam są dziwni i wredni często jestem w Wielkopolsce więc wiem w Poznaniu też byłem ja do samej Wielkopolski mam 3 km a do poznania mam 211 km wasze województwo jest za ogromne i za duże

Gość gość
"Zupełnie coś innego jak na wschodzie Polski, gdzie liczy się tylko Rydzyk i alkohol." x Ale pier/dolisz bzdury. Rydzyk i alkohol to chyba tylko w jakichś wsiach podlaskich ewentualnie.

Gość Drzemysław
w eleganckim nowoczesnym autobusie jadą turyści i zwiedzają Polskę i przewodnik nagle wstał , odwrócił się do turystów i powiedział do mikrofonu: Szanowni Państwo, od kilku minut znajdujemy się w woj. wielkopolskim i proszę zobaczyć, czym się charakteryzuje woj. wielkopolskie ? Oczywiście kilka osób podniosło dłonie do góry i znało odpowiedź, że tu na płotach suszą używany papier toaletowy.

Gość gość
Byłam na wschodzie polski - Podlasie- i byłam zachwycona nie tylko ludźmi ich życzliwością, ale również przyrodą. Poza tym gospodarstwa bardzo zadbane, zupełnie inne jak co niektórzy mowią o niby Polsce B Nie zgadzam się z tym stereotypem ps Pozdrowienia z Pyrlandii czyli Wielkopolski ;)

Gość gość
Znam kilka osob z Malopolski. Dziewczyny, nie wazne po studiach, czy nie - cwane, pna sie uzywajac czterech liter. Interesowne i leniwe. Zrobic cos dla kogos, wspolpraca.. Co to takiego? Dobre do wykorzystywania innych, zadzierania nosa i ogolnie falszywe jak czerwone dolary. To samo z facetami. Egoistyczni wykorzystywacze. Doswiadczenia z emigracji. Ps Nie sadze, ze w Wielkopolsce wszyscy sa idealni i cudowni, bo nasz polski materializm to juz jest epicki.