Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego wyszłyście za mąż

Polecane posty

Gość gość

Dlaczego w Polsce kobiety tak młodo wychodzą za mąż ? w cywilizowanych krajach małżeństwa są zazwyczaj po 30 roku życia. I po co w ogóle wychodzicie za mąż za przysłowiowego sebe z osiedla ? skoro można być singielką i mieć spokój ?

Gość gość
Kurwa byłam młoda i głupia , wtedy wierzyłam w miłość i byłam zakochana a teraz musze uciekać z dzieckiem. Mam k***a swoją miłość. Juz nie chce żadnego chłopa w swoim zyciu.

Gość gość
Polki są głupie i wychodzą bo ich matki, babki, prababki tak robiły. A przecież zawsze można mieć spokój bez upierdliwego męża i bachorów. Jakos nie idze za dużo zadowolonych kur domowych jakieś ok. 100% :D narzeka na męża bądź dzieci.

Gość gość
Zreszta i tak nie znajdę bo kto by chciał schorowanego człowieka z dzieckiem.

Gość gość
dzieci to pół biedy najgorsze jak facet okazuje sie dupkiem po latach co czesto ma miejsce

Gość gość
Z miłości do jego pieniędzy :)

Gość gość
nie rozumiem idei małżeństwa, skoro ponad 30% par się rozwodzi i wszędzie dookoła słychać o nieudanych małżeństwach to po co je brać ?

Gość gość
1. brak pomysłu na zycie 2. brak chęci do pracy 3. "bo zawsze chciałam mięć ślub i wyglądać jak księżniczka"

Gość gość
Bo uznałam, że lepiej być rozwodka, niż starą panną:) A tak poważnie, to się zakochałam, pojawiło się dziecko i lepiej było zrobić porządek w papierach. Nazwiskach itd.

Gość gość
Żeby nie zostać stara panna, i tak rozeszłam się Tylko z prawdziwej !! Miłości można zawrzeć związek małżeński!!!

Gość gość
Fakt, ze polki wczesniej zakladaja rodziny. Czy to zle? Nie wiem. Ja sama wyszlam za maz szybko, urodzilam dziecko. Mam fajna corke, madra i bystra. Jednak maz okazal sie dupkiem. Dlaczwgo wyszlam za maz? Bo myslalam, ze jak sie kocha to problemy znikaja :) glupia ja.

Gość gość
Bo małżeństwo jest fajne ( z właściwym człowiekiem). I to mi się sprawdza od 40 lat.

Gość gość lakszmi
Bo mi sie nudzilo.

Gość gość
Bo nie wyszłam za mąż za sebę z osiedla, a z******tego faceta którego kocham :)

Gość gość
to instytucja wymyślona przez kościół po to by rodziło sie więcej wiernych i wrzucało na tacę, najbardziej patologiczna jednostką jest rodzina a zaraz po niej policja i wojsko. Więcej ludzi zabija się w rodzinie niż w pracy ludzie tak narzekają na prace !

Gość gość
Zawsze bylam szczęsliwa, ale najfajniej jest, gdy sie mozesz cieszyc szcześciem z kims, kto sie tym cieszy razem z tobą , a tacy sa mój maz i dzieci. Obcy ludzie maja na ogól cię gdzieś, a czasem ich nawet twoje szczęscie wkurza.

Gość gość
gość dziś Bo małżeństwo jest fajne ( z właściwym człowiekiem). I to mi się sprawdza od 40 lat. x 40 lat po ślubie i jesteś zadowolona, to tylko pozazdrościć dobrego wyboru. p.s. Nie spodziewałabym się, że się tu na kafe uchowa kobieta 60+

Gość gość
gość dziś - małżeństwa istniały wieki przed kościołem chrzescijańskim

Gość gość
Wyszłam za mąż z miłości i podejrzewam, że mąż też do mnie miętę czuł prosząc mnie o rękę. A biedę na początku klepaliśmy, aż nam odciski na dłoniach się porobiły:D I nadal klepiemy:D, ale już teraz w lepszej wersji, bo w małżeńskim związku skończyliśmy studia, wychowaliśmy i wykształciliśmy 3 dzieci, wybudowaliśmy dom, doczekaliśmy się 2 wnucząt, pewnie to dopiero początek. Nadal oboje pracujemy, praca zawodowa i życie rodzinne zajmuje nam mnóstwo czasu. Od kilkunastu lat nie mieliśmy takiego, przynajmniej 10-dniowego urlopu, zawsze krótkie 2-5 dniowe wypady. W tym roku już zaplanowany długi urlop i to bardzo egzotyczny. Zawsze o takim marzyłam, mąż mi kiedyś obiecał dlatego wyszłam za niego, a to, że czekałam na spełnienie jego obietnicy tak długo, nie szkodzi. Przez ponad 30 lat umilał mi życie, mam nadzieję, że ja jemu również.

Gość gość
gość dziś x Zawołaj go teraz do kompa i pokaż mu swój wpis :)