Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdzie szukać osób, które realnie potrzebują pomocy finansowej

Polecane posty

Gość gość

Chciałabym przekazywać drobne kwoty na rzecz potrzebujących ale nie mam pojęcia jak wybrać takie osoby. Wszędzie jest mnóstwo takich ogłoszeń, nawet fb jest zasypany prośbami o pomoc finansową. Macie jakieś wskazówki? Nie wiem jak lepiej czy po 10-20 zł na pojedyncze osoby i więcej wpłat czy kwotę np. 50 zł na jedną osobę czy rodzinę? Sama nie mam dużo ale do 50zł miesięcznie mogłabym wpłacać bez większego uszczerbku na finansach rodziny.

Gość gość
Ja pracuję dla Centrum Integracji Społecznej, i zarabiam zaledwie 700 zł na miesiąc. Realnie potrzebuję dodatkowego wsparcia. Jeżeli możesz mnie wesprzeć, to proszę: 79 9096 0004 3001 0078 3945 0001 Bank Spółdzielczy w Jarosławiu.

Gość gość
Ja też potrzebuję realnego wsparcia, jestem studentką, która wyszła z domu dysfunkcyjnego tak jak stała, mam dochód 600 zł z kredytu studenckiego, akademik 400 zł a za 200 zł musze zjeść i sie ubrać, na ksiązki mnie nie stać, tylko biblioteka i kserówki. Od razu napisze, że studiuję dziennie kierunek przy którym nie da się pracowac, bo jest trudny i musze się dużo uczyc. Jeżeli możesz mi pomóc, to podam nr konta.

Gość gość
Autorko, pomagaj wyłącznie tym, których znasz osobiście, bądź możesz poznać osobiście. Inaczej zwyczajnie zostaniesz okłamana i wykorzystana.

Gość gość
@ 10:54 "Od razu napisze, że studiuję dziennie kierunek przy którym nie da się pracowac" Może powinnaś była wybrać inny kierunek ? Ja studiowałem politologię, ze specjalnością samorządową (3-letnie, zaoczne studia licencjackie). A skończyłem we wspomnianym Centrum Integracji Społecznej, gdzie sprzątam klatki schodowe.

Gość gość
10:57 no i co Ci po takim kierunku, tylko straciłaś kasę na zaoczne, czyli zmarnowany czas i pieniądze. Ja wybrałam kierunek ścisły, po którym będę miała dobrą prace i zarobki. Dzienny, bo nie mam kasy na zaoczne, a poza tym tego kierunku nie ma zaocznego.

Gość gość
Wejdź na stronę fundacji np.zdazyc z pomocą tan są takie "cegiełki" 20zl,50 zł i 100zł do wyboru wybierasz dziecko któremu chcesz pomóc.

Gość gość
zrzutka.pl

Gość gość
10:50- pogielo cię ? Pracować za 700 PLN ? To nie może być cały etat. A co robisz w tym kierunku żeby zarabiać wiecej? Idź lepiej na kasę do sklepu , tam wbrew pozorom nie płacą źle.

Gość gość
Na zrzutce.pl sa niezłe "przypadki"- ludzie bez żenady pisza, zeby im wpłacać, bo zbierają na dom, Albo facet pisał, ze zbiera, bo chce założyć firme:O Nie dziwie sie autorce, ze szuka kogos naprawdę potrzebującego, bo pełno jest bezczelnych naciągaczy.

Gość gość
siepomaga, PolakPotrafi

Gość gość
W gazecie. Ale nie w zadnych ogloszeniach, bo tam pelno podszywaczy. Natomiast gazety lokalne czesto opisuja naprawde dramatyczne sytuacje, kiedy . rodzina stracila drewniany dom w pozaze i wszystko razem z nim albo ze starsza osoba nie ma na chleb, nie ma opieki, itp.. Tacy ludzie bardzo potrzebuja pomocy. Druga grupa to wychowankowie domow dziecka. Zwykle, gdy maja 18 lat, musza sobie radzic zupelnie sami. Niektorzy moga troche pomieszkac w domach przejsciowych, ale potem nie maja nic: ani rodziny (ewentualnie patologie), ani dachu nad glowa. Ich los jest jest naprawde trudny.

Gość gość
Siepomaga.pl ja tam wpłacam, mimo że sama nie mam za dobrze, dostaję kasę z mopsu i za kazdym razem wpłacę tam kilka złotych komuś.

Gość gość
Tu autorka, jak ktoś uczciwie napisze, że zbiera kasę na jakikolwiek cel inny niż zdrowie, czy podstawowe potrzeby a np. na wakacje, jakąś wyprawę, sprzęt sportowy, dom itp to uważam, że to nie jest naciągactwo, każdy może dowolnie gospodarować swoimi finansami i jak chce się dorzucić do takiej inicjatywy, to jego sprawa. Ja akurat chciałam pomóc pilnie potrzebującym, sorki nie wpłacę Wam kasy, bo szukam osób zweryfikowanych, chociażby ze względu na ochronę danych osobowych, nie chcę żeby każdy dysponował moimi danymi osobowymi, łącznie z numerem konta.