Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Początki depresji?

Polecane posty

Gość gość

Mam 22 lata. Od tygodnia mieszkamy z narzeczonym w nowym mieszkaniu. Bardzo się cieszyłam gdy udało się nam znaleźć fajne mieszkanie, nie mogłam doczekać się samodzielności i życia na własnych zasadach. Jednak każdego dnia czuje się w tym mieszkaniu coraz gorzej, wiem ze to kwestia przyzwyczajenia ale boje się o siebie. Cały czas dręczą mnie wspomnienia z dzieciństwa, z rodzinnego domu, te dobre czy tez gorsze, jedne i drugie wywołują u mnie placz. Ciężko jest mi się pogodzić z tym, ze już nigdy pewnie nie wrócę do rodzinnego domu, smuci mnie to, ze nie uczestniczę w życiu domu w całości jak kiedyś. Jednak wiem, ze przeprowadzka jest dobra decyzja i podjęta wspólnie po długim czasie. Dzisiaj popłakałam się nawet gdy pomyślałam, ze moje stare łóżko jest wygodniejsze od teraźniejszego. Tyle wspólnych wspomnień ze starym domem, ktore wywołują płacz i ogromna tęsknotę. Dobijam tym nie tylko siebie ale i narzeczonego.Chore wiem. Czy macie jakieś rady jak poprawić samopoczucie?

Gość gość
nie dzieciakować i żyć przyszłością?

Gość gość
za mloda jestes i juz dajesz bo bez slubu?:O

Gość gość
ze przeprowadzka jest dobra decyzja to zła decyzja zwłaszcza ze bez slubu cierpienie zawsze ci dopadnie bo grzeszysz dla tego jest tyle cierpienie z powodu grzechu bo kto grzeszy ten jest dzieckiem diabła a ojciec daje co najlepsze w tym wypadku daje własnie cierpienie nieszczęście i pożądanie bo bóg daje radosc spokuj miłość

Gość gość
Zajmij się czymś co pozwoli tobie przestać myślęć a skupi uwagę na zajęciu. Np: spacer, jakiś sport, film itp. Pozdrawiam i nie daj się.

Gość gość
tylko jezus daje spokuj zadna rada nie pomoże chyba ze da w palnik ale to zagłuszenie sumiena wyjdzie bokiem

Gość gość
obejzyj sobie dokumet a andrzeju ktury był w niebie i potwierdza nauki kk po powrocie do zywych wszystkim dziekował za modlitwy i muwił jak sie modlili gdzie sie modlili i kiedy sie modlili odnalaz ich bo zmarli wiedza o nas zwłaszcza jak o nich myślimy oni to słyszą https://krakow.tvp.pl/27736574/sila-modlitwy

Gość gość
Tez tak mialam Masz sentyment do rodzinnego domu i jescze niedojrzała jestes