Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak oduczyć 11 miesięczne niemowlę picia z piersi?

Polecane posty

Gość gość

Jak Wy odstawiłyście w tym wieku dziecko? Chodzi mi zwłaszcza o nocne karmienia. Dzienne jeszcze dam rad ę, ale w nocy już wysiadam. ddodam,ze nie che pić z butelki niczego.

Gość gość
Zacznij pic herbate z szalwii, wtedy pokarm staje sie gorzki a na zatrzymanie laktacji wez tabletki od gina.

Gość gość
Butla zamiast piersi. Do skutku. Konsekwencja

Gość gość
Myślę że będzie trudno. Dziecko w tym wieku raczej nie pije z głodu w nocy a z potrzeby bliskości. Będzie tak że nawet jak przedstawisz na butelkę to będzie dalej budzić się by być w Twoich ramionach.

Gość gość
Mam ten sam problem. Padam już, moje dziewięciomiesieczne dziecko budzi się do piersi nawet 10 razy w nocy. :(

Gość gość
Zostawiłam dziecko w nocy z tatą a ja poszłam spać do 2 pokoju. Też byłam wykończona mocnymi pobudkami. Ale Mała tak płakała że zrezygnowałam żal mi jej było za bardzo. Spróbowałam znowu jak miała 16 miesięcy, wytlumaczylam że w nocy nie ma mleka . Jedna noc była ciężka Ale dalo się ja uspokoić . Drugiej nocy obudziła się raz. Od tej pory przesypia noce. Także autorko każde dziecko jest inne nikt Ci nie powie jak twoje zareaguje. Mojej koleżanki synek od urodzenia budził się po kilka razy w nocy. Przed roczkiem go odstawila Ale młody dalej się budził i wył, więc wprowadziła butelkę. Wszystkie jej mówiliśmy, że jak odstawila od piersi to żeby w nocy nie dawała mm Ale nie dało się. Mały płakał pół nocy. I tak musiała wstawić i robić mm kilka razy zamiast przystawiac do piersi na śpiocha.

Gość gość
W teorii do 1 roku zycia dziec***ija jeszcze mleko wiec moze za wczesnie na odstawienie?