Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przez chorą psychicznie kobietę moje dzieci nie mają co jeść.

Polecane posty

Gość gość

Niestety tylko mąż pracuje, a ja siedzę w domu z powodu 2 małych dzieci. Mąż pracuje w budowlance, pracy jest dużo i ma dwóch pracowników. Niestety jedna klientka nie chce zapłacić, jeśli mąż nie wystawi jej rachunku bądź faktury. Mąż nie ma zgłoszonej działalności, ponieważ moglibyśmy stracić 500plus na młodsze dziecko. Poza tym nikt nie chce rachunków, tylko jedna baba. Co zrobić, nie mogę tego zgłosić na policję!

Gość gość
Nędzne prowo

Gość gość
i co, zadajesz pytanie jak kraść?

Gość gość
Nikogo nie okradliśmy! Chcemy tylko pieniądze za wykonaną pracę, to wszystko.

Gość gość
pogratulowac! rozumu. Co ty myślisz ze ludzie z pewnych rzeczy sie nierozliczaja? Chociazby do banku zeby zalatwic kolejna transze! Pazerna jestes. Maz w budowlance wiecej zarobi niz 500 zl... a oczy ci sie na emeryturze otworza! Jak z mezem dostaniecie ochlapy!

Gość gość
Pragniecie na kilka frontów

Gość gość
Emerytur albo nie będzie albo wszyscy będziemy mieć równą, więc nie warto płacić. Poza tym oprócz składek na zus, płaci się inne składki, które nic nie dają. A firma męża płacąc wszystkie podatki, byłaby po prostu za droga i nie miałaby pracy.

Gość gość
Wasze dzieci nie maja co jeść przez was. Jesteście skrajnie nieodpowiedzialni i dzieci powinny być zabrane do normalnych ludzi. Nie mając pieniędzy zdecydowaliście się na dzieci plus maz pracuje na czarno plus ciągniecie od uczciwych ludzi z 500plus

Gość gość
Zglosic dzialalnosc, wystawic rachunek. Ta kobieta moze was zglosic.

Gość gość
Ryzyko wasze ,jeszcze nie jedna niezaplaci .....zycie.Nic nie mozesz zrobic , na policje nie pojdziesz bo sama sie wkopiesz.Na przyszlosc firme zarejestruj .No i faktycznie wyskoczylas z tym ze przez jedna kobiete dzieci nie maja co jesc.Matko to wy tak ciezko przedziecie ze nie masz odlpzonej kasy na czarna godzine????brak slow!

Gość gość
Ja ci moge wystawic rachunek dla tej klientki

Gość gość
I powinna zglosic ta pani i pewnie to zrobi bo jestescie sami nieuczciwi .

Gość gość
a jak myslisz przez co nie bedzie? przzez takie podejscie jak twoje! Mi z wyplaty potracaja co miesiac 5000 zł i musze na ciebie dawac ! I twoje 500 plus! A jeszcze z reszty co mi zostaje umiem odlozyc na przyszlosc i na dzieci

I bardzo dobrze, ciekawe co twój mąż oszust zrobi jak któryś z jego pracowników ulegnie wypadkowi ? wypnie się.myślisz że w gminie się nie dowiedzą ze przekraczacie dochody?jeszcze będziecie musieli wszystko zwrócić wraz z odsetkami.normalne że klienci chcą faktury.

Gość gość
Nie rozumiecie sytuacji na rynku. Gdyby mój mąż musiał doliczyć do wszystkiego VAT, nie miałby klientów, bo byłby za drogi. Poza tym musiałby zapłacić podatek, a jego praca byłaby nieopłacalna. Nie każdy ma załatwioną ciepłą posadkę za biurkiem :(

Gość gość
jak nie stac go na prowadzenie dzialalnosci to niech pracuje za najnizsza krajowa! Nie rozumiem takich ludzi! Kasy by chcieli ale placic nie! Myslisz ze mi sie usmiecha comiesiac z pensji oddawac wszystkie odliczenia? I nie siedze sobie za biurkiem tylko ciezko pracuje mimo kierowniczego stanowiska

Gość gość
Co za temat. Kobieta jest zdrowa, normalna i ma prawo dostac rachunek. Idz na policje. Moze cie naucza uczciwosci (razem ze skarbowka). To wy macie problem: jestescie nieuczciwi. Macie "pracownikow" bez zarejstowaniej dzialalnosci?! Oszukujecie panstwo, oklamujecie socjal - wyludzacie zasilek na dzieci i na dodatek wykorzystujecie pracownikow.

ja ci napiszę jeszcze z.innej strony.ok możesz stracić 500plus,ale.także możesz tak naprawdę więcej zyskać.jak masz dg na ryczalcie bez watu to należy ci się zwrot podatku za dzieci.a to nie są małe pieniądze.stracisz 500 a zyskasz dużo więcej.ale to trzeba być uczciwym.a po wykańczaniu wszystkich kosztów, może byście się zamieścili w dochodach.a leżeli nie to.znaczy że macie bardzo dobre warunki .bala bym się nawet nie kontroli tylko o życie męża ,budowlanka to niebezpieczny zawód,.jak nie jest ubezpieczony to w razie wypadku żadne odszkodowanie się nie należy, dzieci w razie śmierci ojca nie dostaną nic.myślcie zanim jest jeszcze czas.mój mąż także pracuje w budowlance i mamy działalność.teraz nawet dodatkowo od nowego roku doszło ubezpieczenie .50zł co miesiąc ale jest dodatkowe ubezpieczenie.

bujda można mieć działalność i nie być watowcem,od tego jest działalność na ryczalcie lub ryczałt na zasadach ogólnych.mam.znajomych co mają firmę budowlaną na takich właśnie zasadach i nie płacą.żadnego wat Ani podatku.i jest to wszystko legalne.ja także prowadzę firmę i nie jestem watowcem a normalnie faktury wydaje,

Gość gość
Prowo

Gość gość
11:17 No tak bo wszystkie posady za biurkiem są ZAŁATWIONE. A przyszło ci do głowy ze ludzie kształcą się i poświęcają nauce i kursom żeby mieć taka posadę ? W głowie ci się to nie mieści bo widać ze masz mentalność nastawiona na branie i narzekanie ze z sufitu Ci nie spadło. Typowe dla bezrobotnych matek.

Gość gość
no to jakieś służby trzeba na was nasłać, bo skoro ty nie pracujesz, mąż też (bo skoro na czarno to tak jakby nie pracował) to niech sprawdzą z czego żyjecie bo to 500+ na waszą czwórke to chyba zbyt mało. Zabiorą wam dzieci a was wsadzą za oszustwo podatkowe

Gość gość
Pewnie jestes zaniedbana matka polka