Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od dziś jestem na diecie ale nie wiem jak się za to zabrać.

Polecane posty

Gość gość

Ruchu mam dużo. Gorzej z apetytem. Na śniadanie o 6:00 zjadłam kromkę chleba orkiszowe go z ziarnami i serek wiejski, później o 9:30 byłam już strasznie głodna i zjadłam dwa jabłka. Teraz o 12 talerz chudego krupniku a gdzie tam do wieczora:o znacie jakieś sztuczki na oszukanie głodu? Takie zdrowe bo karmię piersią.

Gość gość
1. Należy spożywać 6-7 posiłków co 2,5 - 3 h 2. Należy w każdym posiłku spożywać „pełne białko" (zawierające wszystkie aminokwasy) 3. Należy w każdym posiłku spożywać węglowodany o w miarę jak najniższym I/G pochodzące z warzyw(najlepiej włóknistych) i owoców 4. Należy dbać aby posiłek przed treningowy był bogaty w łatwo przyswajalne białko 5. Należy dbać aby węglowodany we wszystkich posiłkach poza posiłkami przed i po treningowym pochodziły z warzyw i owoców o niskim IG. Posiłki około treningowe powinny zawierać węglowodany o wyższym I/G 6.Należy dbać aby posiłek po treningowy zawierał węglowodany proste i łatwo przyswajalne białko w proporcji 2:1 7. Należy pilnować aby 25-35%spożywanych kalorii w diecie pochodziło z tłuszczy z podziałem na : 1/3 z tłuszczy nasyconych (zwierzęcych), 1/3 z tłuszczy jednonienasyconych (np. oliwa z oliwek, avocado), a 1/3 z tłuszczy wielonienasyconych (olej lniany, rybi , orzechy i nasiona itp.) 8. Należy unikać napoi innych niż: woda mineralna niegazowana, zielona herbata itp. 9. Należy dbać o to by każdy posiłek za wyjątkiem posiłków około treningowych składał się z naturalnego, nie przetworzonego pożywienia, należy unikać słodzików, konserwantów, polepszaczy itp. 10.Należy spożywać większe ilości węglowodanów tylko w okolicach treningowych (przed i po treningu) , posiłki te powinny być ubogie w tłuszcz. W innych posiłkach powinna występować przewaga tłuszczy nad węglowodanami pochodzącymi z warzyw i owoców

Gość gość
To nieźle musiałaś wpieprzać skoro już zdążyłaś zaliczyć trzy posiłki. A wystarczy zjeść śniadanie rano a nie o bladym świcie, potem obiad w porze obiadowej i kolację... No to teraz zignoruj te uczucie, bo to żaden "głód" tylko ssanie w żołądku pod hasłem "coś bym zjadła/nudzi mi się". Tak na marginesie, pewnie czekasz na gadkę o tym że czas karmienia piersią to nie pora na restrykcyjne diety. No to masz: wybrałaś zły czas. Wykarm te dziecko spokojnie.

Gość gość
To się nie bierz za dietę skoro tego nie potrafisz. Idź do dietetyka

Gość gość
a co się dziwisz, skoro jedynym w miarę sycącym posiłkiem był ten pierwszy, ale i tak za mały? reszta to przekąski a nie posiłki

Gość gość
Idź na forum DIETA na kafeterii, tam jest dużo porad i dużo diet, nie zaśmiecaj forum o macierzyństwie

Gość gość
Buhahaha! Same spaślaki