Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Julka1497

Czy iść na ślub jako osoba towarzysząca?

Polecane posty

Gość Julka1497

Jestem z moim chłopakiem ponad dwa lata. Ja mam 17 lat, on 18. Ostatnio dostał zaproszenie od kuzyna na ślub z dopiskiem "z osobą towarzyszącą" Jego rodzice stwierdzili, że to świetny pomysł żebym pojechała. Niestety mam pewne obawy. Ja osobiście nie znam pary młodej. Wiem tylko, że są starsi od nas o jakieś 4 lata. Oczywiście będą tam osoby, które bardzo dobrze znam. Rodzina chłopaka mnie lubi. A ja nie jestem typem osoby pijącej jeżeli o to chodzi, ale czy ślub i wesele nie są to imprezy rodzinne? Mój chłopak powiedział, że chciałby żeby poszła tam z nim. Co o tym sądzicie? Co powinnam zrobić?

Gość gość
Wiele zależy jaka to impreza. Jeżeli kameralna to bardziej dla rodziny, ale skoro zapraszają kuzynów i to z osobami towarzyszącymi to może to być wielka impreza i wtedy wypada iść. Porozmawiaj jeszcze z chlopakiem i jego rodzicami, sama przemysl i zdecyduj.

Nie widzę przeciwskazań :) Chłopakowi będzie bardzo miło, jak z nim będziesz na uroczystości.Nic nie szkodzi, że nie pijesz.Może potańczysz sobie? :)

Gość gość
Zaprosili Cię. Chcesz chłopaka teraz wystawić do wiatru?

Gość gość
A sypiasz z nim?

Gość gość
skoro masz dopiero 17 lat to trudno, żebyś była typem osoby pijącej:) Na weselu przecież nie musisz pić.

Gość gość
ale głupiutkie pytanie.Pewnie, że iść.

Gość Julka1497
Moje obawy biorą się stąd, że pierwszy raz jestem w takiej sytuacji. Ale uważam, że to miłe. Mam jeszcze sporo czasu, żeby podjąć decyzję, ale wiadomo... trzeba wcześniej powiadomić młodych kto będzie, a kto nie

Gość Julka1497
Co to za pytanie, czy śpię z nim? Czy to jakieś istotne w tej kwestii?

Gość Julka1497
Niestety w tych czasach jest to dziwne, że nie piję alkoholu mając 17 lat ( oczywiście według pewnej grupy osób) Teraz wszyscy chcą być szybciej "dorośli" i się pokazać kolegom.