Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Panowie lubicie skromne dziewczyny?

Polecane posty

Gość gość
00:29 No ja się zastanawiam za co Ci się oberwało, bo nie powiedziałeś nic niestosownego. Może ta w kusych strojach ma PMS, bo okazuje się, że nie tylko ja obrywam. :D

Gość gość
może teraz zrezygnuj z religii :P Nie no, to jest żart. Mnie religijność nie przeszkadza do póki cnotki religijne nie wmawiają mi, ze się puszczam, a mój mąż jest biedny bo lubię spódnice przed kolano

Nie. Nie zgodzę sie z tym uprzedmiotowieniem. Wyzywające stroje nie uprzedmiotowia czy uprzedmiotawia kobiety a jej zachowanie. Mam gdzieś w co wierzysz. Nie o tym temat. Jest różnica reakcji facetów jeśli gadają z wami w skromnym stroju lub seksownym? Jakie to zmiany reakcji?

Gość gość
Która "ta"? Ja nikogo nie obrażałam, a Nieodpowiedzialnego lubię :)

Ja cię nie będę namawiał do ateizmu. Jak mówiłem wierz w co chcesz tylko błagam zachowaj zdrowy rozsądek. A w seksownym stroju faceci tracą przy was rozum? Mi zdarza sie zapomnieć języka w niektórych wypadkach:/

Gość gość
00:32 Uprzedmiotawia, bo jakoś mężczyzn półnagich w seksownych pozach w teledyskach nie widuje, a kobiety tak. To samo dzieje się w prasie, w TV. W czasach antyku mężczyzna był pięknie eksponowany, jako przystojny, wysportowany młodzieniec. A teraz co? Wszędzie gołe baby. Dla mnie, hetero kobiety to nuda i nie chciałabym, żeby moja córka wychowywała się w takich czasach, gdzie kult ciała jest ogromny i na dziewczynkach wywiera się presje.

Gość gość
Zależy jakie teledyski oglądasz :P Ale fakt, kobiety są cześciej przedstawiane w negliżu, co nie zmienia faktu, że nikt im pistoletu do głowy nie przystawia. Nikt mnie nie zmusza do noszenia np. skórzanej spódnicy. To mój wybór bo takie mi sie podobają

Gość gość
00:37 To zależy od mężczyzny. Niektórzy nawet przy ubranej kobiecie się peszą, bo są np. nieśmiali, więc nie zawsze jest to związane ze strojem.

Tak. Żyjemy w takiej kulturze. Piękno i bogactwo. Lecz to tylko kultura, nie musimy się z nią utożsamiać. Bardziej to moda. Wyzywające stróje sa modne chyba od lat 60-tych. Spójrz ze moda sie zmienia i to ze ktos teraz ubiera sie wyzywająco po zmianie trendów może latać w sukience do kostek.

Gość gość
00:39 Media kreują takie obrazki, więc wywierają presje. Dlaczego na mężczyznach tego nie ma?

Gość gość
00:40 Wiem, że moda odgrywa znaczną rolę. Dlatego sukienki zazwyczaj ściągam z zagranicy, bo lubię takie typu abaja, a w pl ciężko takie dostać.

Gość gość
00:41 I tu jest niesprawiedliwość. Przystojny mężczyzna też przyciąga uwagę, ale kobiet. Np. teledyski takie jak "I luh ya papi" Jennifer Lopez. No ale jak widac z kobietami nikt sie nie liczy, skoro pelno mamy półnagich lasek, a facetów jak na lekarstwo.

Gość gość
Dorosłe kobiety maja wybór, mogą nie poddawać się tej "presji". Na mężczyznach też wywierane są inne rodzaje presji. Nikt nie ma "lekko" pod tym względem

Gość gość
00:44 Długie, ale cienkie z przewiewnego materiału i jest ok. ;)

Gość gość
00:45 Tak Ci się tylko wydaje. Ludzie podążają za mediami. Wyobrażasz sobie np. kobietę niewydepilowaną? Bo ja nie i uważam to za nieestetyczne. No ale nasze prababki nawet nie zwróciłyby na to uwagi i nikogo to nie szokowało. Obecnie mamy analogiczna sytuacje z półnagimi laskami - powoli staje się to normą. A jak mężczyzna przystojny i półnagi to gej? Pełno takuch stereotypów.

Gość gość
00:46 Akurat rurki to słaby przykład. Prawie wszyscy się nabijają z takich spodni, więc nie trafiłeś.

Gość gość
gość dziś - nie tylko wyobrażam, ale tez takie znam. Mówiłam już, że łatwo mi ignorować "innych" i takich też mam znajomych

Gość gość
00:50 Ale musisz przyznać, że to w dzisiejszych czasach ewenement? Na plażę kobieta nie pójdzie owłosiona. A jak było kilka kampanii reklamowych z owłosionymi to wszyscy pisali, że fuj.

Gość gość
Nie, wręcz przeciwnie, ostatnio coraz popularniejsze jest odbieganie od takich trendów. Znam sporo takich kobiet i tak, chodzą one na plażę.

A nie jest tak ze kobieta jest bardziej... Estetyczna niż facet? Gladka skóra, delikatne kształty i wypada być wydepilowana a facet z reguły nie ma postawionych takich wymagan.

Gość gość
00:53 Cóż, ja takich na plaży nie widziałam. Nie wiem na jakie plaże chodzisz.

Gość gość
Bardzo odległe od miejsc w których faceci nazywają biust obcej kobiety "donicami" :) Znam po prostu dużo ludzi alternatywnych którzy, podobnie jak ja, kierują się własnymi upodobaniami, a nie mediami.

Gość gość
00:55 Na wyborach Misterów też każdy jest wydepilowany, bo lepiej to wygląda. Tutaj płeć nie ma znaczenia.

Gość gość
00:58 Ludzie są różnorodni i prymitywów znajdziesz w każdym środowisku. ;)

Gość gość
Pewnie, ale niektórzy maja ich dziwne natężenie