Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do mam, które łykały Euthyrox na tarczyce w ciąży! Przez TSH...

Polecane posty

Gość gość

Czy Wasze dzieci urodziły się z włosami? :) Dziś endokrynolog powiedziała mi, gdy zapytałam czy ten hormon ma wpływ na dziecko odpowiedziała, że najwyżej tyle i będzie bardziej owłosione na główce ;) nie zrozumiałam czy to żart czy to ma sens?

Gość gość
Cześć:) Ja brałam euthyrox przez całą ciążę i biorę nadal, do końca życia. Moja córka urodziła się z trzema wloskami na krzyż, dziś ma 14 miesięcy a włosów nadal malutko :D Bardzo powoli jej rosną, brwi ma bardzo delikatne i prawie ich nie widać. Mam nadzieję że z czasem jej włosy na głowie się zagęszczą.

Gość gość
nie wiedziałam, że ma to związek. Ja brałam całą ciąże euthyrox 75 i faktycznie, córka urodziła się z bujną czupryną na głowie, ale czy to od tego? jakoś wątpie

Gość gość
hormony tarczycy nie mają wpływu na owłosienie

Gość gość
Corka byla prawie łysa,teraz strasznie wypadaja jej wlosy,musze jej zrobic badania,mysle ze tez ma niedoczynnosc. Ja bralam setke euthyroxu.Teraz ma 4 lata i w porownaniu do innych dziewczyn MASAKRA

Gość gość
Nie. Nie bardzo ma to wpływ, albo przynajmniej nie w każdym przypadku. Ja brałam od czwartego mca, i moje dziecko owszem nie było łyse ale taka brzoskwinka z delikatnymi włoskami. Zupełnie jak pierwsze dziecko przy którym nie brałam euthyroxu wcale. Tak samo zgaga = włosy to mit. Przy pierwszym nie miałam wcale, przy drugim myślałam że umrę, a jak już pisałam obaj synowie mieli identyczny minimalny porost na główkach.