Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Interpretacja rezonansu. Przepuklina Ledzwiowa

Polecane posty

Gość gość

międzykręgowego? Przepuklina krążka miedzykregowego... Proszę tylko o jakąkolwiek sugestie czy odniesienie się bo bardzo mi zależy gdyż nie wiem na czym stoję. Do wizyty u neurochirurga zostały ponad 3 tygodnie a ja ciągle o tym myślę. Na rehabilitacji-konsultacji około 20dni temu powiedzieli mi, że nic robić nie będą ze mną bo zmiany są duże. Gram w piłkę amatorsko i czy po ewentualnej operacji wrócę do piłki czy może nie trzeba operować gdyż od miesiąca ból jest prawie nie odczuwalny i jeśli się ktoś zgodzi to rehabilitacja może jednak pomoże? . Mam 25 lat i chcę jeszcze wiadro potu wylać z przyjemnością. Wyniki rezonansu : kanał kregowy przewezony na poziomie L5/S1, stożek rdzenia kręgowego bez cech patologii, nici końcowe luźno ułożone. obniżenie wysokości krążków międzykręgowych l4, l5 i l5, s1 z ich dehydratacja. Na wysokości L5-S1 centralno-dwuboczna przepuklina krazka miedzykregowego z obustronnym konfliktem korzeniowym i kompresją worka oponowego z sekwestracją jądra macierzystego o wymiarach 14x11mm dokanalowo na stronę lewą. Na poziomie L4-L5 protruzja dokanalowa krążka m-k na 12*6mm, centralnie dwuboczna z uciskiem na worek oponowy oraz korzenie nerwowe silnej po stronie lewej. W kości krzyżowej widoczne dwa hiperintensywne ogniska w sekwencji T2, hipointensywne w T1 dł. 7mm-obraz przemawia za naczyniakami, noeulegajacymi w badaniu Tirm saturacji tłuszczowej. Wiem, że dowiem się więcej u neurochirurga, ale proszę wyrazić opinie bo każdy dzień zaczynam i kończę myśląc co będzie a wiedzy nie mam żadnej.....

Gość gość
idz prywatnie do neurochirurga, nie bedziesz musiala czekac tyle

Gość gość
To jest kolejka prywatnie kolego.

Gość gość
jak kogos boli kręgosłup, to jak go najlepiej przebadac? Czy da sie na NFZ?