Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak subtelnie pokazac koledze z pracy, ze wpadl mi w oko?

Polecane posty

Gość gość

jw

Gość gość
wiem że to nie typowe u nas w kraju ale na zachodzie się tak robi, że komplementy się daje drugiej osobie co ci się podoba nie wiem fajną masz Koszulkę albo buty i tak dalej , albo go zaproś na coś

Gość gość
A co do tej pory zrobilas

Gość gość
facet, to inny gatunek człowieka, subtelnie może nie rozumieć, albo źle zinterpretuje, że chcesz go tylko bzyknąć :/

Gość gość
Spojrzenie, uśmiech i niechcacy dotyk. To trzy najlepsze drogi do osmielenia faceta. Jak nie reaguje, to znaczy że nie jest zainteresowany

Gość gość
Poproś go o pomoc w jakiejś sprawie, a później w ramach rewanżu zaproś go na kawę

Gość gość
Jprdle... ''Hej, wydajesz się fajnym kolesiem, skoczymy [miejsce wypadu]'' - tak chyba łatwiej :) sama się nie bawię w żadne gierki, jak dojrzały człowiek podchodzę do sprawy. Te wszystkie 'subtelne przekazy' działają tylko wtedy, gdy się potrafi z nich korzystać, a niestety, większość ludzi nie potrafi i nie ma tego w naturze. Tyle razy obserwowałam, jak się za to zabierają inni, kobiety i faceci, że stwierdziłam, że ja jednak nie chcę tak wyglądać, jak pajac xD Jak się nie jest pewnym swoich umiejętności w tej kwestii, to lepiej nie próbować. W całym moim życiu tylko RAZ widziałam na żywo podryw z klasą, w klubie, w wykonaniu latynoski. Z tym się jednak trzeba ''urodzić'' :P

Gość gość
gość dziś Mylisz sympatię z kure/st/wem

Gość gość
9:26 - a Ty nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.

Gość gość
gość dziś Przeczytaj jeszcze raz tytuł wątku, a później pomyśl o tym, czy ty potrafisz czytać ze zrozumieniem

Gość gość
Też prawda,mam sympatycznego znajomego choć jest jeszcze młodym ojcem ale myśli stanowczo i ma olej w głowie a nie wodę.

Gość gość
09:38 Kolejna manipulacja... cóż :)

Gość gość
9:38 - polecam dokładnie to samo. Chyba, że dla Ciebie jakikolwiek przejaw zainteresowania płcią przeciwną jest k/u/r/e/s/t/w/e/m, w tej sytuacji nie mam pytań. Albo mylisz sympatię z subtelnością, ale to też nie moja wina.

Gość gość
Jestem facetem i wiem jak faceci odbierają i traktują takie bezpośrednie propozycje od kobiet/dziewczyn.

Gość gość
na zachodzie to w japie możesz dostać jedynie od ciapaka albo chamerykana.

Gość gość
dziś Mogą odbierać tak jakikolwiek przekaz - bezpośredni, bądź sugestię - bo są z natury ukierunkowani na seks. Komunikat wyrażony wprost nie warunkuje ''oczywistego jednoznacznego'' jego odbioru, bo podświadomość odbiorcy weryfikuje jeszcze postawę nadawcy (kobiety).

Gość gość
padłem!

Gość gość
10:09 Przypuszczam, najwyraźniej zabrakło wiedzy i świadomości :)

Gość gość
wczoraj x Haha co to za buble?? Jakim zachodzie? Może w zimnych, zdystansowanych Niemczech. W USA każdy się do siebie uśmiecha, zagaduje, komplementuje. Taka jest norma. Brak uśmiechu, brak komplementu jest oznaką ignorowania, lekceważenia a nawet wrogości. Tam ekspedientki są szkolone do tego. Jak ktoś jest przyjezdny, zwłaszcza z krajów Europy Wschodniej od razu odnosi wrażenie sztuczności i udawania.

Gość gość
10:21 - chyba nie zrozumiałaś treści postu:) BTW - w Niemczech też się uśmiechają:)

Gość gość
10:26 To wytłumacz proszę. Czyli na Zachodzie komplement zarezerwowany jest tylko dla potencjalnych partnerów? Tylko w przypadku jeśli ktoś mi się podoba? Nie mogę powiedzieć komplementu komuś neutralnie, tak żeby rozluźnić atmosferę i zbudować sympatię?

Gość gość
10:32 - przeczytaj jeszcze raz post z 23:46:) Przekaz jest jasny - na zachodzie komplementy są na porządku dziennym:)

Gość gość
10:35 Albo coś jest ze mną nie tak, albo nie wiem: "wiem że to nie typowe u nas w kraju ale na zachodzie się tak robi, że komplementy się daje drugiej osobie co ci się podoba nie wiem fajną masz Koszulkę albo buty i tak dalej , albo go zaproś na coś " Komplementy się daje drugiej osobie co ci się podoba... I z tym nietypowym u nas w kraju to też nie rozumiem.

Gość gość
Ja jestem za usmiechem, spojrzeniem..tym spojrzeniem ;) ew. dotyk. Zalapie na pewno, a jak nie wykona ruchu, to nie jest zainteresowany, ale działając w ten sposób nic nie ryzykujesz. Sposób kawa na ławę to opcja dla desperatek.

Gość gość
kobiety tez moga, 1.powiedz ze nikt cie nie zaprasza na randki i jakby ktos taki jak on to zrobil to bys byla zachwycona 2.na 1 nadce go dotykaj 3.na 2 randce pocaluj 4. na 3 maksymalnie 5 doprowadz z nim do seksu to scementuje milosc w jego mozgu i on sie zakocha 5.komplementuj go i wspieraj Jest Twoj!!!

Gość gość
10:42 - składnia postu z 23:46 faktycznie nie powala na kolana, ale można wywnioskować co autor/ka ma na myśli. Niestety sam zauważyłem, że na zachodzie ludzie są życzliwsi i częściej się uśmiechają. W Polsce mam wrażenie, że najsympatyczniejsi są w okolicach Kielc i na południe od Wrocławia.

Gość autorka xxx
gość dziś A co do tej pory zrobilas x nic:(

Gość autorka xxx
Dziekuje Wam za rady i aktywnosc w temacie. Niestety mamy maly kontakt, bo pracujemy w innych dzialach i widujemy sie sporadycznie, wiec sam usmiech czy spojrzenie to za malo. Nie wiem tez czy ma dziewczyne. Moglabym poprosic go o pomoc w czyms, ale czy zaproszenie go na kawe w ramach podziekowania byloby na miejscu? Wydaje mi sie, ze nie. Nie pewno nie zaprosze go na radke, bo my sie w zasadzie prawie nie zamy, tylko witamy sie. Chcialabym sie do niego zblizyc, zakolegowac a przede wszystkim chcialbym wybadac grunt. Nie chce tez wyjsc na nachalna czy nietaktowna.

Gość gość
A może macie wspólnych znajomych, którzy mogliby Ci ułatwić zbliżenie się do chłopaka?

Gość gość
moze na przelamanie zrob mu lodzika :D