Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaką szynke wybrać zamiast konserwowej która jest w przepisie

Polecane posty

Gość gość

witam, może w złym temacie pisze ale prosze o radę nigdy nie robiłam szynki nadziewanej pastami, nie chodzi mi o pieczenia ale o plasterki szynki i ją czymś smarować, na farsze sa przepisy ale nie wiem jakiej szynki do tego użyc, w przepisach sa tylko szynki konserwowe, ja nigdy jeszcze takiej nie jadłam , zresztą u nas w sklepach jakoś te szynki mi sie nie podobają, pytanie czy one sa dobre w smaku i jaka inną szynką mogę zastąpić, -jak w przepisie jest serek śmietankowy to czy chodzi o almette albo tego typu serki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wędliny dojrzewające typu szynka parmeńska albo coś podobnego zrobionego w domu (bardzo łatwe, tylko trzeba czasu). Smak tylko zyska, bo to nie będzie pseudoszynka napchana wodą, a "koncentrat" mięsa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dzięki , nie mogłam wczoraj pisac, a w których sklepach kupie szynke parmenska, nigdy jej nie kupowałam, u nas nie ma lidla bo wiem ze tam bywa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
chyba wszędzie w supermarketach znajdziesz, jak nie pakowaną to na wagę, parmeńską czy podobne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie wiem czy ja bym się odważyła jeśc tę parmęńską, ona jest surowa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Lepsza parmenska niż konserwowa, uwierz. Poza tym tylu ludzi je parmenska i nic im nie jest. :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
bardziej mi chodziło o smak ze to surowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Przeczytaj sobie skład almette i pomyśl czy to serek śmietankowy, czy jednak twaróg z mlekiem w proszku. I tu już nawet nie jest czepianie się składów, ale jak na ciepło coś się robi to też ma znaczenie czy są dodatki w środku czy nie (może się zważyć). Aczkolwiek znam 1 przepis (b. dobry) z topionym serkiem śmietankowym :D Co do szynek - jak się kupuje paczkowane to zawsze trzeba patrzeć ile mięsa jest w środku, są konserwowe, które mają 90% a jakieś zwykłe co mają 60-70%. Ja lubię schab pieczony wykorzystywać np. ale to zalezy też od konkretnych dodatków.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
mogłabys mi podać ten przepis i jakich składników do tego używasz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś No i co z tego? Taka właśnie ma być. Wędliny tego typu (parmeńska, kumpiak, serrano, nawet domowy 'schab w skarpecie") to są rzeczy przepyszne i nie wiem, czemu ktoś - poza kobietami w ciąży - miałby się ich pozbawiać?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×