Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszukali nas te skur

Czy mieszkanie w Polsce powoduje u was depresje?

Polecane posty

Gość oszukali nas te skur

co się stało z tym pięknym krajem?

Gość gość
Kaczka!

Gość gość
smog

Gość gość
Zrobili z polski bank niewolnikow dla uni e ;-)

Gość gość
ten piękny kraj 30 lat temu to była bieda, brzydota i ubóstwo, a polak zarabiał 20 dolarów miesięcznie, a jak dopiero sie zatrudniał to 10. a byle samochód kosztował 100 pensji. więc kretyny nie pitolcie głupot.

Gość gość
Tak , dlatego, że : -ludzie są gburowaci bardzo często, wiecznie nieszczesliwi i sfrutrowani, wielu pijaczków, zuli itd. -pogoda jest zbyt zimna bo pół roku zimnej pogody, albo nawet wiecej ( wlacznie z jesienia) to dla mnie zbyt dużo, nie wspominajac ,ze wiosna i lato tez czesto nie sa za cieple, - po wielu latach studiow wcale nie jest powiedziane, ze bedzie sie mialo dobra prace, zarobki są raczej niskie - te szare blokowiska mnie dobijaja Plusem jest ladna wiosna i przyroda w Polsce

Gość gość
I chociaz koncze studia to mysle nad wyniesieniem sie stad np, do Niemiec

Gość gość
dziś to pomieszkaj trochę na białorusi, albo może w mozambiku to ci przejdzie.

Gość gość
Zreszta wszyscy moi znajomi ktorzy wyjechali dopiero za granica np. w UK czegos sie dorobili, nawet ci bez studiow, a ci ktorzy tu zostali maja najwyzej mieszkania na kredyt jesli nie dostali od rodzicow, nawet jesli sa po studiach. Polska to nie jest bogaty kraj, dobrze zarabiac mozna tylko pracujac w Warszawie czy Krakowie np. i to jesli ma sie szczescie bo i tam roznie bywa. Albo moze po medycynie np. A reszta nawet po 5 latach studiow zarabia tyle, ze mozna sie za to utrzymac ,ale z taka pensja sie nie dorobia wiele. wiele jest tez rodzin odkladajacyh od pierwszego do pierwszego

Gość gość
08:25- ja wiem, ze są gorsze panstwa do zycia, gdzie bieda jest straszna i ludzie nawet umieraja z glodu, ale mimo wszystko Polska jest raczej biednym krajem w porownaniu do innych rozwinietych krajow.

Gość gość
Zreszta dlaczego mam tu klepac biede do konca zycia , jak moge wyprowadzic sie do niemiec i tam w moim zawodzie ( kosmetolog) jest wiele ofert pracy? Tam nawet jako zwykla kosmetyczka o wiele wiecej zarobie niz tutaj

Gość gość
dziś kto ma choć grosz oszczędności i jakąkolwiek własność, należy do 10% najbogatszych ludzi na świecie. a jak kto chce niemcom tyłki podcierać, proszę bardzo.

Gość gość
08:34- nie bede im podcierac tylkow, najwyzej robic paznokcie i inne zabiegi. Ok, tylko, ze te kilka groszy oszczednosci to wcale nie jest tak duzo, a ja bym chciala zarabiac na jakims w miare przyzwoitym poziomie

Gość gość
Np. moi znajomi wyjechali do UK bez studiow, zalozyli tam po kilku latach firme sprzatajaca, teraz kupili sobie nowy samochod, wynajmują duze mieszkanie i nowoczesne bo widzialam zdjecia, nie maja kredytow. Inna moja koleżanka rzuciła studia i wyjechała do DE , zrobila jakiś kurs barmanski, awansowala za jakis czas i teraz jest tam kierownikiem w barze i tez na nic jej nie brakuje, z chlopakiem wynajmuja tam mieszkanie 3 pokojowe

Gość gość
aha, czyli jak ktoś wyjechał do aglii i kupił sobie samochód, to znaczy, że sie dorobił????? a jak ktoś sprząta angolom mieszkania i wynajął sobie mieszkanie, to też niby sie dorobił??? przecież to śmieszne. pokażcie takiego, co pojechał do anglii i kupił tam sobie dom, to mnie przekona.

Gość gość
09:02- może tam domu nie kupili bo są wyższe ceny, ale w Polsce za to co tam zarobili juz tak

Gość gość
dziś i co, kupili dom w polsce i siedzą u angoli?

Gość gość
Moja siostra z mężem, facet skończył studia informatyczne w Polsce, żyli biednie w kawalerce. Ona zaszła w ciążę, wyjechali do angli, na start on dostał takie zarobki, że wynajęli mieszkanie dwupoziomowe w kamienicy, po pół roku kupili dom od dłużników, ogromny dom z ogrodem do lekkiego remontu. Żyją jak w bajce z jego zarobków jako programista. Mój brat po 10 latach w anglii ma w polsce wybudowany dom bez kredytu i kupione dwa mieszkania. To są realia, ja tylko skończe szkołę i chce tego samego, nie ma sensu tutaj harować, jak można to zrobić zagranicą i mieć 20 razy więcej.

Gość gość
dziś e tam ,pierniczysz.

Gość gość
09:10-jak juz kupili dom to wrocili do Polski, ale tam na niego zarobili

Gość gość
No nie ma co się oszukiwać, w krajach zachodnich są o wiele wyższe zarobki jak u nas, to tak jakby porównac np. zarobki na Ukrainie i w Polsce. Dlatego tylu Ukraincow przyjezdza do pracy do Polski, a my do Niemiec czy Anglii

Gość gość
A biedniejsze państwa od nas są , owszem, bo u nas może i ludzie z głodu nie umierają, ale pensje generalnie są niskie. Większość Polaków ma takie pensje, ze może można z tego wyżyć czy czasem nawet stac ich na jakis nowy ciuch czy kino, ale malo kogo stac zeby bez kredytow czegos sie dorobic, albo zyc na troche lepszym poziomie

Gość gość
system ma trzymać niewolników w szeregu i na progu egzystencji, a dorobić ma się tylko właściciel i to w ROK, taki jest system w PL, feudalizm w wydaniu współczesnym

Gość gość
gość dziś tylko wtedy ludzie żyli w spokoju, relacje międzyludzkie istniały, ludzie się bawili ( co prawda też pili ), może nie było luksusów typu pomarańcze ( raz na rok?) ale ludzie doceniali drobiazgi, np. kolekcje puszek po piwie i inne pierdoły, a teraz co jest? Niby wszystko jest, więcej niż kiedyś i dalej źle? Problem że polskie firmy są mało wydajne i mało konkurencyjne z zachodem gdzie amerykanie pakowali kase i wiedze techniczną którą ukradli podstępem brytyjczykom w czasie wojny. Dobry przykład to wschodnie niemcy ( podobne do PL ) i zachodnie ( podobne do USA )

Gość gość
Mi się żyje super w Polsce a mieszkałem za młodu w Niemczech . Mam własną firmę, zarabiam ok 20 k, jestem szefem więc mogę sobie planować czas pracy jak chce. Dla mnie super.

Gość gość
gość 2018.03.25 masz pracowników? ile im płacisz? czy max wyzysk jak typowy Janusz biznesu?

Gość gość
2018.03.25 Bo ludzie nie dzielą się na krajowych i zagranicznych tylko na mądrych i głupców.

Gość gość
W Polsce sa duze mozliwosci, dla tych ktorzy potrafia dzialac. Jednak pewnych rzeczy nie da sie przeskoczyc i w Polsce sa okropne: -gburowaci, zle wychowani ludzie -brzydota miast i miasteczek (brud, chaos, wszedzie reklamy) -okropne jedzenie (w duzych miastach, nie wiem jak w malych): mieso nafaszerowane woda, stare jajka w sklepach, bardzo zlej jakosc****eczywo, itd. -bardzo kiepska opieka medyczna -powszechnie oszukiwanie i naciagactwo