Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lenkaa_1

Przedszkole Te Vizja na Wawrze

Polecane posty

Gość lenkaa_1

Przedszkole Towarzystwa Edukacyjnego Te Vizja na Wawrze. Czy są rodzice, których dzieci chodzą do tej placówki i podzielą się opinią ?

Gość minarka
Przycupnę na chwilę bo też rozglądam się za dobrym przedszkolem w tej dzielnicy :)

Gość aabuenaa
Tak moja córka chodzi tam od września 2017 roku i jesteśmy bardzo zadowoleni. Bardzo urozmaicony plan dnia, czas na naukę, zabawę ( zarówno w salach jak i na świeżym powietrzu ). No i duża ilość zajęć dodatkowych wramach czesnego to ogromny atut tego miejsca.

Gość lenkaa_1
ooo dzięki za infomacje :) Właśnie czytałam u nich na stronie i wygląda to imponująco bo w ramach czesnego dzieci mają zapewnione naprawdę wszystko co najlepsze. Super jest to, że mają możliwość nauki języków obcych już od małego.

Gość aabuenaa
No dokładnie. Poza tym grupy są kameralne, ciocie są w stanie poświęcić każdemu dziecku tyle czasu ile będzie potrzebować. Jedzonko smaczne, mój niejadek dzięki temu, że tam chodzi zaczął w końcu normalnie jeść :) Zaklimatyzował się też mega szybko.

Gość lenkaa_1
Dziewczyny udało mi się wybrać na dni otwarte, które odbyły się w te vizji 14 kwietnia :) ogólne wrażenia - rewelacja :) Dziecko zapisane i teraz tylko czekamy na wrzesień :)

Gość aabuenaa
ooo to super , ze się udało :) na pewno będziecie zadowoleni. Rozmawiałam ostatnio z sąsiadką i coś mi wspomniała, że planuje tam wysłać swoją małą do żłobka. Nawet nie wiedziałam, że oferują też opiekę dla takich maluchów :)

Gość lenkaa_1
no podobno od września 2018 zamierzają otworzyć grupę dla takich maluchów od 13 miesiąca życia do 2,5 roku. Fajnie bo mysle, że to będzie ratunek dla wielu rodziców i matek, które jednak po okresie urlopu macierzyńskiego muszą wracać do pracy.

Gość paolla56
ooo ja jestem własnie w takieh sytuacji i szczerze przyznam, że taki złóbek by mnie ratował. Muszę tam zadzwonić i dopytać o szczegóły :)

Gość misiara
moje dziecko też będzie chodziło do nowej grupy złobkowej w tej placówce :) Ma już 12 miesięcy a ja od września wracam do pracy. Myślę, że to dużo lepsze rozwiązanie niż niania :)

Gość aabuenaa
no pewnie, ze lepsze :) będzie miał kontakt z rówieśnikami. Uważam też, że to super przygotowanie do pozniejszej edukacji przedszkolnej :)

Gość misiara
dokładnie z takiego założenia wychodzę :) troszkę obawiam się tych wszystkich chorób ale wczesniej czy pozniej i tak nas to czeka.

Gość aabuenaa
no dokładnie. Moje dziecko dopóki nie poszło do przedszkola też było okazem zdrowia. Potem przez pół roku były różnego rodzaju infekcje itd ale swoje już chyba przechorował bo teraz jest ok :)

Gość hilgara
a Te Vizja to jakiś skrót ?

Gość aabuenaa
tak skrót, pełna nazwa to przedszkole Towarzystwa Edukacyjnego Vizja :)

Gość hilgara
oo dzięki :) sprawdziłam właśnie ich stronkę w sieci, widze, że od września 2018 otwierają oddział żłobkowy na Wawrze :) Fajnie bo akurat się za takim rozglądamy a lokalizacja pasuje nam idealnie bo z Rembertowa jesteśmy.

Gość aabuenaa
no to jak wszystko Wam pasuje to ja spokojnie mogę polecić to miejsce. Myślę, że pozostałe dziewczyny wypowiadające się w tym wątku też :)

Gość lenkaa_1
no pewnie, że tak :) my się ostatecznie zdecydowaliśmy i już nie możemy się doczekać września :)

Gość lenkaa_1
tfu pazdziernika :) Bo niestety dopiero od pazdziernika zaczniemy nasza przygodę z przedszkolem ;/ na razie choroba daje sie we znaki.

Moje dziecko chodziło  do tego przedszkola  3 lata. Co warto wiedzieć,  czego ja nie wiedziałam podpisując umowę:

-Przedszkole nie jest dwujęzyczne mimo deklaracji, że tak jest. Są 2 języki obce, ale to nie jest dwujęzyczność. Jedna z wychowawczyń miala mówić do dzieci tylko po angielsku, ale to nigdy nie nastąpiło;

-Dla nas dużym minusem było zamykanie przedszkola w dni robocze bez uwzględniania zdania rodziców. Nikogo nie interesowało, że rodzice pracują- ogłaszano zapisy na dyżury       (lub po prostu nas informowano kilka dni wcześniej, że będzie zamknięte), a jeśli nie zgłosiła się odpowiednia liczba osób przedszkole po prostu zamykano, pozbawiajac nas opieki dla dziecka. Jeśli ktoś nie ma opiekunki  bądź np babci do pomocy, a pracuje-nie polecam;

-Brak współpracy że strony zarządu, wykazujacego się zwyczajną arogancją. Łatwiej pozbyć się rodziców i dziecka niż zastanowić nad zmianami;

-Wychowawczyni serdeczna i cìepła. Inne Panie również. To one są sercem tego przedszkola.