Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pewexowy

pytanie do Komornika i prawnika, czy tu są specjaliści

Polecane posty

Gość pewexowy

od spraw prawnych ? Wyjaśnię błyskawicznie sprawę. Mój starszy brat po kilku latach pobytu przybył na Święta Wielkanocne z Kanady, pracował i tyrał 12/12 godzin przez kilka lat od 2007 roku i teraz dopiero po 11 latach pobytu na obczyźnie chce zobaczyć ponownie Rodzinę oraz swoją córkę, która już ma 12 lat i wygląda na fajną 'lasencję' , przed wyjazdem umówił się ze swoją partnerką, powiedzmy o imieniu SYLWIA , żeby w Polsce w Banku otworzyła rachunek bankowy, tak zwany w walucie 'kanadyjskiej' , czyli dollar kanadyjski , otrzymaliśmy zaproszenie od starej Ciotki z Kanady aby Ciotkę odwiedzić i mój brat poleciał samolotem do Kanady , w Kanadzie zaczął pracować, założył rachunek bankowy , stara Ciotka zadowolona, że ma pomoc ze strony rodziny zapewniała lokum w swoim domu i brat co miesiąc przesyłał na rachunek bankowy swojej parnerki w Polsce dollars 400 lub 500 kanadyjskie z adnotacją, że DLA DOBRA Iksińskiej , w żadnym przelewie mój Brat nie używał słowa, że Alimenty dla Iksińskiej i to trwało przez kilka lat, co miesiąc partnerka mojego Brata otrzymywała przekaz pieniężny w wysokości 400 lub 500 $ DLA DOBRA Iksińskiej , mój Brat przed wyjazdem do Kanady pozostawił własne mieszkanie, które nadal jest wynajmowane oraz ok. 20 tys. PLN na rachunku bankowym , z wynajmu mieszkania jest ok. 1000 PLN , wszystkie opłaty z tytułu najmu ponosi najemca i teraz się okazuje, że 'partnerka' mojego brata, gdy jego nie było w Polsce zgłosiła do Sądu Rodzinnego w miejscu zamieszkania, że nie otrzymuje żadnych środków finansowych na dziecko, które ma 12 lat , Sąd Rodzinny nakazał wezwanie mojego Brata do Sądu w celu wyjaśnienia sprawy a mój brat był w Kanadzie, zatem poczty poleconej nadanej w Polsce nie odbierał, Brat nie przybył na rozprawę i nie stawił się przed Sądem Rodzinnym, zatem Pani Sędzia z automatu 'przywaliła' Alimenty w wysokości 1000 PLN zarządane przez Matkę dziecka i Decyzją Sądu za chwilę poszła do Komornika , mój Brat posiada STO 'dowodów wpłaty' , że wpłacał Alimenty na DOBRO DZIECKA , natomiast Komornik 'olał' te wpłaty i Komornik zażądał aby wszystkie rachunki bankowe oraz wierzytelności zająć dla dobra dziecka a mieszkanie 'pseudo-dłużnika' sprzedać , nawet za bezcen aby tylko Komornik zarobił na transakcji , teraz, gdy mój Brat wrócił z Kanady na kilka dni do Polski to się dosłownie wściekł z powodu, że przez kilka lat przesyłał pieniądze DLA DOBRA dziecka a durna kobieta poszła do Komornika aby Komornik uzyskał grosze ze sprzedania mieszkania aby pieniądze ze sprzedaży przekazać Matce dziecka aby otrzymała znowu pieniądze ! to jest horror , w Polsce wymyślili takie prawo, czyli Art. 823, 824, 825

Gość gość
nie da się czytać...

Gość gość
niedawno pisalas ze twoj brat jest bezplodny od urodzenia czyli temat prowo

Gość gość
Zaimki piszemy małą literą OŚLE

Gość pewexowy
to nie czytaj, temat jest dla zajefajnych ludzi a nie szapoklaków

Gość gość
ten baran nie wie czym są zaimki:D

Gość gość
do tego jeszcze hanys?

Gość gość
A dlaczego w tytule komornik wielką literą, a prawnik już nie???

Gość pewexowy
bo do komornika mam więcej szacunku

Gość palę_maile
temat dla prawników, którzy 'tworzą' polskie prawo a jak wiadomo, polskie prawo jest 'dziurawe' , jak 'sito' , często bywa w polskim prawie tak zwana 'interpretacja prawa' i bardzo często polskie prawo jest skierowane i nakierowane aby zwyczajnie zniszczyć polskiego Kowalskiego lub Nowaka ! zatem moim zdaniem pokazując BŁEDY w polskim prawie , przyczynimy się aby te 'dziurawe' , jak 'sito' polskie prawo naprawiać a prawnicy mają co robić z tymi 'dziurami' prawnymi POZDRAWIAM świątecznie