Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zalatwiajcie sobie cc jesli niechcecie tak jak ja chodzidz wiecznie obsikane

Polecane posty

Gość gość

Mialam dlugi kozmarny porod z oxy z wyciskaniem dziecka , bylam bardzo popekana i pocieta , dzis zwyczajnie chodze obsikana , bielizne musze zmieniac czasami kilka razy diennie , wczoraj zmienialam 3 razy Wystarczy ze kichne , ze kaszlne i juz jestem obsikana , kiedys chcialam z dziecmi w parku trampolinowym poskakac , za kazdym podskokiem bylam mocno posikana To straszne uwierzcie mi chodziciagle obszczana :(

Gość gość
który to u ciebie już poród

Gość gość
Mam 2 dzieci

Gość gość
Są specjalne zabiegi które leczą ta dolegliwość. Jeśli Ciebie nie stać postaraj się uzbierać albo dowiedz się czy gdzieś nie jest refundowany. Próbuj walczyć o swój komfort i zdrowie.

Gość gość
Lepiej od razu cc niż potem walczyć o komfort i zdrowie ;)

Gość gość
Dlaczego tak się dzieje? Czy to wina dużego dziecka? Źle współpracowałas z położna? Dlaczego tak się dzieje?

Gość gość
Piotr 27 godz na oxy nie mialam rozwarcia a lekarz kilka godz wczesniej przebil mi pecherz plodowy , musieli ze mnie jakos corka wyciagnac, lekarz powiedzial ze nie lubi cesarek. Drugie dziecko mialam cc ( tak wychodzilam i wyzebralam sobie , bo i takie pogardliwe teksty od kobiet rodzacych sn slyszalam ) Po tym pierwszym porodzie zaczelam sikac pod siebie Wczesniej nie mialam problemu

Gość gość
Ja rodziłam 2 razy siłami natury i nie cierpię na nietrzymanie moczu. Wiec chyba trochę za bardzo generalizujesz.

Gość gość
Wiedziałam że zaraz jakas się odezwie....ja rodzilam 3 razy sn i też tego nie mam ale poród porodowi nierówny i ja wierze że tqk może być.

Gość gość
Ja po cc 4 mce temu, po zejsciu z kibelka zawsze mi cos pocieknie... mimo ze w ciazy cwiczylam miesnie kegla

Gość gość
12:59 A umiesz czytać ze zrozumieniem? Napisałam, że autorka chyba za bardzo generalizujesz, bo nie każda kobieta po porodach cierpi na nietrzymanie moczu.

Gość gość
ja mialam cesarke a tez przy kaszlu czy wymiotach cierpie na nietrzymanie moczu... takze cesarka nie do konca zalatwia sprawe :)

Gość gość
Moja mama ma problem znietrzymaniem moczu a miała cesarki. Ja po trzech porodach naturalnych nie mam żadnych problemów. Drugie dziecko wywoływane przez oxy cała noc, przekręcane i wyciskane.

Gość gość
Mialas akurat pecha. Ja po dwojce nie chodze obsikana. Ale sa dziewczyny - gimnazjalistki, ktore potrafi zsikac sie ze smiechu, nie trzymaja. Sa rozne organizmy, rózne miesnie.

Gość gość
Miałam 3 cc. Wszystkie ciążę zagrożone, bardzo dużo musiałam leżeć, mięśnie całkiem mi zwiotczały, do tego miałam zawsze bardzo duży brzuch, duże dzieci, dużo wód płodowych, mam tyłozgięcie macicy i wszystko mi na pęcherz uciskało. Problem z trzymaniem moczu miałam w ciąży i po cesarkach też, więc przyczyną jest nie tylko poród naturalny. Sama ciąża i np. takie czynniki jak u mnie, bardzo osłabiają mięśnie dna miednicy. Ja poradziłem sobie z tym w taki sposób, że zaczęłam intensywnie ćwiczyć te mięśnie. Nie polecam zaciskania mięśni podczas oddawania moczu i wstrzymania w ten sposób. Często o tym się czyta, ale to nie jest dobre , bo po pierwsze niewystarczające, a po drugie może prowadzić do infekcji. Ja kupiłam kulki gejszy, takie droższe, z materiałów dopuszczalnych i bezpiecznych, do tego w kilku wariantach - chodzi o ich ciężar- z czasem go zwiększasz. Na początku nosiłam je w domu, a później na spacery. Codziennie dwie godziny. Uporałam się z tym problemem w miesiąc. Teraz mogę ćwiczyć na siłowni i to dużymi ciężarami, na trampolina skakać godzinami. Naprawdę polecam.

Gość gość
Proponuje zamontowac sobie cewnik. Rurke można sobie owinąć kolorową tasiemką,a woreczek nosić w torebce mamusi muminka. I bedzie git...

Gość gość
Dziewczyny to nie naturalny poród powoduje te dolegliwości. To szereg powodów: zła postura podczas ciąży, brak przygotowania do ciąży typu mocne mięśnie, uwarunkowania genetyczne, wiele innych o których czytałam ale nie wymienię bo nie jestem fizjoterapeutka.

Gość gość
Dawniej kobieta kopała kartofle. Zaczynała rodzić, to prowadzili ją do chałupy. Urodziła. I za trzy dni znów kopała kartofle. I po nogach nie szczała, tak jak wy!!

Gość gość
No ale co my na to poradzimy, ze dawniej nie szczala a my teraz szczamy :o

Gość gość
gość dziś Dawniej kobieta kopała kartofle. Zaczynała rodzić, to prowadzili ją do chałupy. Urodziła. I za trzy dni znów kopała kartofle. I po nogach nie szczała, tak jak wy!! Ty też w chałupie rodziłaś?

Gość gość
A najmij sie jedna z drugą do kopania kartofli, zrywania jabłek, albo zbierania truskawek!! A wy, jak tylko sie da to na L4 i leżenie do góry brzuszyskiem. Bo przecież ci się należy!! Nawet nie odkurzysz, ani chłopu obiadu nie ugotujesz, bo ty ciężko chora jesteś. Na ciążę ;):)

Gość gość
19 03 mam nadzieję ze ty juz sie dawno najelas do kartofli ? Bo takie kretynki tylko taka prace moga robic

Gość gość
Domyślam się że ty siedzisz w biurze i pierdzisz w stołek, bo nawet do kopania kartofli się nie nadajesz.

Gość gość
a co cię to obchodzi, nie będę się zniżać do twojego poziomu,spadaj te swoje kartofle kopać babochłopie z roli

Gość gość
Szczyj po nogach. Oszczana "paniusiu" ;)

Gość gość
Po co się straszycie nawzajem? Ja urodziłam i problemów żadnych nie mam (nie doznałam przykrych konsekwencji) . Takie Sprawy to nie jest dzis tabu i mozna operacyjnie to wyleczyć. Sa możliwości.

Gość gość
Najpierw warto wyprobowac kulki

Gość gość
Urodzilam duze dziecko i nie mam nietrzymania moczu. Mysle, ze jak ktos jest predysponowany to bedzie mial, niewazne jaki rodzaj porodu.