Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam gotujacych. Wprowadzanie nowych pokarmow u niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, skad czerpiecie wiedze co i kiedy wprowadzac. Ostatnie zalecenia sa ogolne. Czasem jeden pokarm jest niby dozwolony od 6 miesiaca a w innym zrodle od 10. Wprowadzilam juz marchew ziemniaka pietruszke brokula buraka mieso i brakuje mi pomyslu. Waham sie nad porem. I powiedzcie mi jeszcze od kiedy mozna gotowac zupy na wywarze miesnym. Czytalam ze po miesiacu jak dziecko dobrze akceptuje mieso. W innym zrodle jest ze po roku lub nawet dwoch. Jakich ziol moge uzywac dla 7 miesiecznego dziecka?

Gość gość
Wpisz sobie w internecie, jest duzo info na ten temat. Niektore informacje sa rozne. Ja to probowalam metoda prob i bledow, jak dziecko dobrze tolerowalo to podawalam dalej. Przypraw jako tako nie dawalam, raczej pietruszka, koperek (natka). Mozesz sprobowac wejsc na strone alaantkowe blw.

Gość gość
Nie mieszkam w Polsce i u mnie po prostu jest zalecenie, że warzywa i owoce wprowadza się po takim i takim czasie, ale potem nie ma już praktycznie żadnych ograniczeń (poza tym, że na początku tylko gotowane, a dopiero po roczku surowe). Nikt więc się nie zastanawia, czy teraz podać cukinię a za miesiąc pory, bo po prostu wszystko jest OK, byle gotowane, i na początku każde warzywo osobno by dziecko poznało smak i sprawdzić, czy nie powoduje alergii. I tyle.