Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile sztuk body z długim rękawem, ile z krótkim dla noworodka ?

Polecane posty

Gość gość

Rodzę pod koniec czerwca.

Gość gość
Po 59 będzie dobrze.

Gość gość
Rozm 56 kup przede wszystkim pajacyki bo w ty na początku będzie najwygodniej ubierać przebierać, dziecko szybko wyrośnie z tego rozmiaru więc nie kupuj za wiele, tak żeby mieć na zmianę ja się osika uleje itp na długi z 10 sztuk proponuje 8 w rozm 62 że 2 w rozm 56 A na krotki z 5 sztuk w rozm 62

Gość gość
Pomimo letniej pory to takiego małego noworodka musisz chronić przed słońcem, więc od razu na krotki rękaw nie ubieraj

Gość gość
Noworodka (i niemowlę) chroni się przed słońcem nie wystawiając na nie, dając kapelusik, parasolkę do wózka, trzymając w cieniu, a nie zakładając pajacyk przy 25 czy 30 st... Ja bym radziła minimum po 5 szt jednych i drugich w rozm. 56, jak chcesz mieć większy komfort- to kilkanaście, chyba że masz powody żeby zakładać że dziecko będzie większe (bo z usg tak wychodzi, albo oboje jesteście wysocy) to wtedy rozm 62. W lecie też bywa chlodno, i body z krotkim rękawkiem można założyć też pod pajacyk czy bawełnianą bluzeczkę.

Gość gość
Dokładnie,noworodka tak odrazu się też nie rozbiera nawet jak jest ciepło więc raczej więcej z długim niż z krótkim rękawem.

Gość gość
Mam bardzo słoneczne mieszkanie, latem jest tu bardzo ciepło, ok 25 stopni, nagrzewa się od słońca. Naprawdę mam wtedy nakładać body na długi rękaw? W ciepłym domu?

Ja z kolei słyszałam (choć już trochę za późno), żeby nie kupować dużo tych pierwszych rozmiarów, tak po 3 body- ewentualnie później zawsze można dokupić. sama zobaczysz, w czym Ci będzie wygodnie ubierać dziecko (akurat body mam kilka tylko sztuk). Ja idąc za rada kupiłam więcej pajacyków :) Choć wiele rzeczy dostałam od mojej siostry, ale nie zauważyłam, żeby było tam dużo body (chyba 2 czy 1 z długim). Moja koleżanka urodziła kilka miesięcy temu dziecko, które np wcale do rozm 56 nie wchodzi. U mnie było niebezpieczeństwo urodzenia skrajnego wczesniaka, to mam nawet ciuszki na rozmiar 50 i już żałuje, ze je kupiłam.