Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak uspiacie na noc wasze dzieci takie od roku do 1,5 r.?

Polecane posty

Gość gość

nosicie, bujacie, dajecie pierś, albo butlę, w wozku, czy po prostu po kąpieli do lóżeczka?

Gość gość
Kładę do łóżeczka i czytam mu aż zaśnie. Generalnie czytam swoim dzieciom przed snem, od urodzenia.

Gość gość
Daje mleko, przytulamy sie, maly zasypua i odkladam do lozeczka. Czasami wystarczy go od razu odstawic i zasypia w lozeczku sam.

Gość gość
Synek 14 mcy od urodzenia tak samo- mycie, pizama, mleko, mycie zebow (od kiedy sa), i do lozeczka. Syn zasypia przytulony do pieluszki przy wlaczonej pozytywce.

Gość gość
po kąpieli jedzonko, kaszka ryżowa, pozniej czytam książkę, pokazuje ilustracje, pozniej odkladamy na bok, lezymy na moim lozku az uśnie i daje go do łóżeczka. Ma 1,5 roku i ten rytuał stosuję od skonczonego roku

Gość gość
Do 13 miesiąca na rękach. Później (po samodzielnej decyzji dziecka) do łóżeczka+ śpiewane kołysanki przeze mnie. Ok 14 miesiąca kołysanki zamienione na czytanie bajek. I tak do 3,5 roku :-)

Gość gość
Kolysze w wozku jak dobrze zasnie przenosze do lozka

Gość gość
czyli malo które dziecko usypia samo w łózeczku, bez czytania, kołysanek itp

Gość gość
Moje dziec***ewnie usnęły by bez czytania, ale dla mnie to podstawa. Dziecko ma mieć czytane przynajmniej pół godziny dziennie od urodzenia. Nigdy tego nie zaniedbuję. Inaczej ciężko rozbudzić później w dziecku pasję do czytania.

Gość gość
Bzdury. Mojej corce czyralam dopiero gdy miala 2 latka, bajki tez ogladala edukacyjne. W wieku 2 lat mowila ladnie zdaniami, sama nauczyla sie czytac w wieku 6l. Teraz ma 10 i sama biega po ksiazki do biblioteki. Lubi czytac.

Gość gość
Obaj synowie zasypiali sami od urodzenia. Kasza, włożenie do łóżeczka, pa-Pa, całuski i wychodzę :-)

Gość gość
19.40 nie bądź śmieszna. Rób co chcesz ale nie wciskaj nam turaj bzudr

Gość gość
Jak bym zaczęła czytać przed snem mojemu rocznemu synowi to usnął by chyba nad ranem. Jego nie interesuje czytanie a próbowałam już wielokrotnie w różnych miesiącach życia. Tylko szarpanie, wyrywanie kartek i chodzenie po łóżeczku. U nas jest tak: kąpiel Piżamka U mnie w sypialni mleczko i przytulony zasypia w ciągu 15 min Potem odkładam go do łóżeczka

Gość gość
Wieczorna toaleta , pizama , kaszka i do lozka naszego , kilka min musialam glaskac po czolku , jak zasnal to przenosilam do jego lozeczka, tak jak mial 2 latka to zaczelam czytac i usypial przy czytaniu

Gość gość
Po kąpieli daję butelkę z mm, myję ząbki, kładkę ze smoczkiem i przytulanką, włączam misia szumisia, małą lampkę nocną i zasypia, chociaż czasem trwa to do pół godziny. Ma rok, łóżeczko w naszej sypialni, najlepiej jak nikogo nie ma w tym pomieszczeniu bo inaczej wychyla się i rozgląda. Ze starszym było to samo ale z czytaniem bajek czy kołysankami, 10-20 min przed snem, bo tak lubił i leżał spokojnie, młodsze ksiązki ma w nosie, wyrywa je, gryzie i ogólnie zaczyna rozrabiać, kołysanki też powodują pobudzenie.