Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matka Polka1

Już mam dosyć słuchania newsów o rencie i odszkodowaniu dla Komendy!

Polecane posty

Gość Matka Polka1

Mój postulat to renta dla każdej Matki Polki! W Polsce poród na żywca bez znieczulenia i wyciskanie dziecka z łokcia oraz inne atrakcje na porodówce są 100 razy gorsze i bardziej bolesne niż "bicie" w więzieniu. Kobiety z porodówki wyjeżdżają w gorszym stanie niż z ringu bokserskiego. Zobaczcie sobie jak Kosakowski kręcił odcinek w więzieniu, ale urodzić nie dał rady i podziękował przy 8/10. Potem szykany w pracy i w końcu wypowiedzenie za to, ze ośmieliła się być na wychowawczym, a musiała go wziąć, bo brak miejsc z żłobkach i przedszkolach. Na końcu głodowa emerytura, bo za mało lat składkowych! Kobieta w Polsce ma prze/s/rane i jakby to faceci mieli chodzić w ciąży i rodzić to załatwiliby sobie ustawowo rente do końca życia za ten wyczyn!

Gość gość
Przeciez nikt Ci nie kazał rodzić. Wolny wybór. On takiego wyboru nie miał.

Gość gość
Jak to nie miał wyboru. Mógł sobie wziać od początku prawnika swojego a nie z urzędu. Nie miał kasy? To trzeba było wziąć kredyt! ja musiałam zorganizowac 12 tys. na opłacenie kancelarii, żeby założyć sprawę przeciwko bankowi i poskiego pisiorskiego państwa to nie obchodziło, czy mam pieniądze aby się sądzić, jeszcze Vat musiałam zapłacić państwu za usługę prawniczą!

Gość gość
żenada

Gość gość
Tak samo ja. Musiałam wyłożyć kasę na prawnika plus dojazdu, żeby założyć sprawę w sądzie pracy na drugim końcu Polski! Po zajściu z ciąże, a akcie zemsty pracodawca mnie oszukał i nie wypłacił za nadgodziny kilka tys. złotych! Sprawę wygrałam, ale poniosłam koszty i państwa polsko-pisowego nie obchodziło, czy mam pieniądze na prawnika. Pewnie mogłabym dostać z urzędu, ale co taki prawnik wskóra, on nie ma interesu by się starać. Tak samo Pan o którym tutaj mowa, czemu sobie adwokata nie opłacił????

Gość gość
no racja, to jest żenada, jak można iść do sądu bez obrońcy z prawdziwego zdarzenia, teraz przez czyjąś głupotę całe społeczeństwo się bedzie składać na rente dla tego człowieka!

Gość gość
No na pewno chciałabyś jak on iść za niewinność do więzienia, z takimi parę grafa i jak on, być gwałcona przez więźniów. Serio. A nawet jakby wziol wtedy adwokata nie jest powiedziane, że by wygrał. Ta sprawa od początku była przegrana, nie miał większych szans, bo nikt z sędziów czy prokuratorów nie wierzył w jego niewinność. Posądzili go bez jakiś większych dowodów obciazajacych go.

Gość gość
Nie, nie wolałabym być gwałcona. Zresztą, nie wiadomo, czy rzeczywiście był bity i gwałcony, może to bujda, którą kazał mu teraz powtarzać obrońca. Teraz nagle jest wiarygodny, a przez 20 lat nie był, dziwne.

Gość gość
Co wy macie z tym biciem i gwałtami w więzieniu, przecież takie osoby siedzą pojedynczo. Mój znajomy był klawiszem i przez 20 parę lat służby nie widział nic takiego.

Gość gość
A ja popieram autorkę i te osoby, co pisały o płaceniu za adwokata. Jak chce się być dobrze obsłużonym to zapłacić trzeba, a prawnicy załatwią sprawe miedzy sobą. Jak się idzie do sądu "na jasia" bez adwokata, to potem są takie kwiatki.

Gość gość
Ja też popieram autorkę. W kraju takim jak Polska, każdy ma swoją martyrologię. Dla jednego będzie to traumatyczne dzieciństwo, dla innego choroby, dla innego poród, dla jeszcze innego więzienie. Kazdy z nas ma inną psychikę, po jednym coś spłynie jak po kaczce, drugiego to samo pogrązy na całe zycie.

Gość gość
Ja poprosze rentę za dzieciństwo w dysfunkcyjnej rodzinie, z ojcem socjopatą urządzającym codziennie pranie mózgu, i matką która sie rozpiła. Państwo polskie było niewydolne i nie zapewniło mi normalnego dzieciństwa, terapii u psychologa, a później nie wyegzekwowało alimentów od ojca, funduszu alimentacyjnego wtedy nie było. Do dziś nie dostałam się na żadną terapię, amiałabym sporo do przerobienia. Codziennie myślę o tym, by się zabić. KTO MI DA RENTĘ 4V TYSIĄCE??? I ODSZKODOWANIE???

Gość gość
11.04 Pieprzysz. Ślad wiesz jakie on miał dzieciństwo? Pewnie też ciężkie. Chodzi o niego już jako dorosłego. Mógł żyć, założyć rodzinę, a tak siedział 18 lat za niewinność. Teraz on nie wie nawet jak się telefonem posługiwać, bo tak technologia poszła do przodu. Zamieniła byś się z nim?

Gość gość
Sama pieprzysz. Teraz mieszka u mamusi która mu robi gołąbki, więc takiego złego dzieciństwa raczej nie ma. A to, ze nie umie obsługiwać telefonu, no to pojechałaś, faktycznie życiowy problem. Ale w ogóle nie o niego chodzi tylko o to, że rozdają pieniądze podatników. Niech mu płacą ci co zawalili sprawę ale z własnej kieszeni, a nie morawiecki naszym kosztem będzie poprawiał poparcie dla pisu i uprawiał propagandę, w jakim praworządnym kraju niby żyjemy. Też się dam zamknać na 18 lat żeby dostać 18 milionów :) I myślę, ze nie tylko ja.

Gość gość
Telefon jest przykladem. Powiedz mi terqz, gdzie on po 18 latach odizolowania od świata ma znaleźć pracę? Ma iść rowy kopać? Bo w tej chwili jest tak do tyłu że światem, że pewnie tylko to umie. A dlaczego? Dlaczego przez kogoś on ma dalej cierpiec. I idź się przejść do apteki na masc przeciwbólowa.

Gość gość
Kiepskie porównanie. Tak samo po 18 latach bycia niepracującą żoną domową jest się odizolowanym od pracy etc i jak mąż umrze to jakoś renta takiej kobiecie np 40 letniej nie przysługuje i nikogo nie interesuje z czego będzie żyła, tylko wszyscy każą jej iść na kase do sklepu :)

Gość gość
Też się dam zamknać na 18 lat żeby dostać 18 milionów usmiech.gif I myślę, ze nie tylko ja. Xxx Jasne. Bo wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Ciekawe co byś mówiła po roku, nie mówię o 18 latach.

Gość gość
12.05 Nieprawda. Ja byłam żona w domu przez 15 lat. Znalazłam pracę w miesiąc. To, że ktoś jest w domu z dziećmi, nie znaczy że jest od świata odcięty jak on był.

Gość gość
gdzie on po 18 latach odizolowania od świata ma znaleźć pracę? Ma iść rowy kopać? xx niech robi to samo co by robił jakby go nie zamknęli? trafił do wiezienia w wieku kiedy ludzie juz są po studiach i pracują, więc niech wróci do wyuczonego zawodu :)

Gość gość
12.07 Nie sądzisz, że w ciągu 18 lat w każdym zawodzie zaszły zmiany. Nowe maszyny, nowe technologie, wszystko.

Gość gość
Odszkodowanie powinien dostać od osób które do tego dopuściły ze siedział bo źle wykonały swoją pracę za którą jeszcze wzięli kasę. Ale to się nie tyczy tylko Komendy ale całej rzeszy innych ludzi z rodzinami ofiar w Smoleńsku na czele. Do dziś dnia nie rozumiem dlaczego dostali po 300 tys z naszej kasy?A na 100%przelot był też na nasz koszt o rozbity samolocie nie wspomnę. A zwykli ludzie odrzucają się błotem za głupie 500+

Gość gość
Autorko, jesteś podłą suką. Niech cię szlag trafi, tego ci życzę. Faktycznie 18 letni pobyt w pace, to pikuś przy porodzie. Zrozum, kretynko, że poród trwa kilka, kilkanaście lub w najgorszym wypadku kilkadziesiąt godzin i po sprawie, a teraz pomyśl ile on godzin spędził w więzieniu. Rozumiem, ze ty wolisz do pierdla niż na porodówkę? Spoko. Poza tym, miałaś wybór i mogłaś iśc rodzić do prywatnej kliniki, tam miałabyś opiekę jak w sheratonie. Dlaczego tego nie zrobiłaś, tylko poleciałaś rodzić na nfz? Aaaa, bieda kaski nie miała? Trzeba było wziąć krechę w banku, tak jak jemu kazałaś wziąć na adwokata. Tak cię bolą te 3 tysia z kawałkiem dla niego? Chryste, jaką biedę musisz klepać, że te parę papierków wzbudziło w tobie taką agresję. Zmień robotę, wykształć się , cokolwiek...trzeba byc dnem, aby człowiekowi w takiej sytuacji żałować kilku groszy na przeżycie.

Gość gość
Idiotki. Jak można porównywać urodzenie dziecka do pobytu w więzieniu??? I ja uważam, że ten człowiek za to, co go spotkało, nie powinien już DO KOŃCA ŻYCIA musieć pracować. Zmarnowano mu 18 lat. I to nie jest to samo, co sytuacja niepracującej żony, której mąż umarł. Nikt tej żonie nie zabraniał iść do pracy i rozwijać kariery zawodowej, prawda? A temu chłopakowi zabroniono. A i już widzę, jak któraś tu pisząca dałaby się zamknąć w więzieniu na 18 lat. Po miesiącu byście płakały i błagały o litość. Jak którejś ciężko to sobie wyobrazić, to polecam serial Orange is the new black albo Prison break to sobie zobaczycie jak super jest w więzieniach. A w polskich jest gorzej. Dodam, że nieprawda że ten człowiek siedział w jednoosobowej celi, bo siedział w siedmioosobowej. Chciałaby się któraś zamknąć w pomieszczeniu wielkości pokoju w bloku z sześcioma kryminalistami i siedzieć tam 24 godziny na dobę? Tak fajnie?

Gość gość
A i poród trwa raptem kilkanaście godzin i potem ma się nagrodę w postaci dziecka. Wiele kobiet mówi, że moment, w którym zobaczyły swoje dziecko był najszczęśliwszą chwilą w ich życiu. Jak można do tego porównać 18-letni pobyt niewinnego człowieka w więzieniu? Trzeba mieć zero wyobraźni, zero empatii i być po prostu głupim debilem.

Gość gość
12:05dokladnie. Co innego siedzieć za zabójstwo którego się nie popełniło gdzie wiadomo ze jest się na piętnowanym tak samo rodzina a co innego dać się zamknąć i wiedzieć że dostaniesz odszkodowanie. Był kiedyś taki program Big Brother i ci ludzie wiedzieli że wyjdą a palma biła i nie każdy wytrzymal.A siedzieć tak 18 lat.....gdzie w sądzili młodego chłopaka

Gość gość
12:15 daj spokój, widać, ze to jakaś patologia, której jedyną rozrywką w życiu jest obejrzeć wyreżyserowany program kossakowskiego i jarać się, ze to wszytko tam to prawda.

Gość gość
ja jestem autorką i miałam cesarkę w prywatnym szpitalu bez brania kredytu. O rzeźni na porodówkach wiem z waszych żalów tutaj. I nie 3 tysiące mnie bolą jak to ujęłas, tylko kilkunastomilionowe odszkodowanie, które wypłacą mu z kieszeni podatników. Niech mu płacą ci co zawinili i z własnej kieszeni, nawet miliardy jak tyle ugra. A nie od biednego społeczeństwa ciągnąć, bo on pokrzywdzony. ja bym nie miała honoru ograbiać podatników.

Gość gość
hahaaaateraz sn to taka rzeźnia? A co chwilę tu czytam jakie sn jest super i jak to śmigacie po korytarzach w szpitalu 2 godziny po porodzie, a zzo to zło największe i biada tej, która skorzysta, bo dziecko będzie chore, autyzmy alergie i te sprawy. Kvrwa kafeterianki to jednak pojepuski

Gość gość
12:23 a potem się obudziłaś i założyli ci kaftan

Gość gość
Nikt tej żonie nie zabraniał iść do pracy i rozwijać kariery zawodowej, prawda? A temu chłopakowi zabroniono. xx a może mąż jej zabraniał. A może tesciowa? Były tematy tutaj od takich żon, gdzie maż pobił szefa jak poszła do pracy wbrew jego woli, albo żądał rozwodu i chciał dzieci zabierać. Był temat jak teściowa wieziła synową a jak poszła do pracy to wmówiła synowi, że tam się puszcza.