Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Umowa najmu z opcja wykupu. Czy warto?

Polecane posty

Gość gość

Proszę o poradę czy te podpunkty powinny mnie niepokoić czy tak powinna wyglądać umowa najmu z opcja wykupu ? A wiec umowa najmu zawiera opłata za czynsz 1500zl miesięcznie plus opłaty za śmieci,wodę kanalizacje,prąd, kaucja w wysokości 5000zl tu jest jak dla mnie wszystko OK ale dlaczego w podpunkcie jest zapis ,,Strony dopuszczają możliwość wypowiedzenia umowy po uprzednim 1 miesięcznym okresie wypowiedzenia,, puzniej w tej umówie jest dodatkowo umowa przedwstępna czyli Wynajmujący zobowiązuje się sprzedać lokal mieszkalny będący przedmiotem najmu niniejszej umowy za cenę 289.000zl w terminie do dnia a najemca. Zobowiązuje się powyższy lokal za wskazana cenę w wyżej wymienionym terminie kupić. Warunkiem zawarcia umowy sprzedaży jest dokonanie przez najemcę wpłaty zadatku kwoty 10 tys zł . I teraz moje pytanie brzmi czy wynajmujący może mi wypowiedzieć umowe po zapłaceniu zadatku na zawarcie umowy sprzedaży domu? Bo wkoncu nie podpisuje samej umowy najmu a dodatkowo umowe przedwstępna ze wynajmujący zobowiązuje się sprzedać lokal za cenę taka i taka w terminie do dnia . Bardzo proszę o pomoc czy to w ogóle opłacalne ? Dom kosztuje 289 tys zł stan developerski , czynsz 1500 zł na 60 miesięcy

Gość gość
Żeby powiedzieć czy to jest opłacalne i nie ma niedozwolonych zapisów musiałabym przeczytać CAŁĄ umowę. Idź z tym do prawnika, zapłać mu za poradę. "I teraz moje pytanie brzmi czy wynajmujący może mi wypowiedzieć umowe po zapłaceniu zadatku na zawarcie umowy sprzedaży domu? " Tak. Oczywiście, że tak, może. Ma na to okres 1 miesiąca. Powinien Ci zwrócić zadatek.

Gość gość
23:59 nie mów do mnie przez ty autorka tematu