Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Baczka

Pieluszki jednorazowe czy wielorazowe?

Polecane posty

Gość Baczka

Jakich pieluszek używają wasze pociechy?

Moja córka używa jednorazowych. Miałam ten sam dylemat co Ty, autorko i zastanawiałam się nad wyborem, ale stwierdziłam, że wielorazowe to były dobre ale kiedyś, gdy woda była tania i można było tak sobie prać. Teraz patrząc na pieluszki pod względem ekonomicznym, bardziej wygodne i opłacalne wydają się jednorazowe. Pomimo tego używałam trochę tych tetrowych, ponieważ na początku moje dziecko miało problemy z odparzeniami.

Gość Fork
Oczywiście że jednorazowe, nie widzę innej możliwości . Kto w dzisiejszych czasach korzysta jeszcze z pieluch wielorazowych?

Gość gość
Dla maluszka najlepsze tetrowe, zakładane podwojnie, sztywno trzymają odpowiedni rozstaw nóżek, co ważne u noworodka, powie to każdy ortopeda, jednorazówki nie trzymają ich w prawidłowym położeniu. Potem oczywiście pampersy. Oczywiście każda mloda, zabiegana mama mnie skrytykuje, ale tak jest.

Gość Cytryn
Starsza córcia wychowała się na wielorazowych , trochę było zachodu przy nich , ale dałyśmy radę, a za 2 miesiące zobaczymy co będziemy używać, wszystko zależy od rozwoju bioderek.

Gość gość
Myślę, że jednorazówki będą najlepsze, prać nie trzeba , suszyć, prasować a przede wszystkim miejsca w szafie nie zajmują dużo :)

Gość gość
a ekologia , wiesz ile taka pielucha potrzebuje czasu na utylizację, jeszcze nasze wnuki "poczują "zapach swoich przodków:(

Gość gość
09.22 co ty pieprzysz ja kupuj***ambusowe ktore pozniej wyrzucam na kompost bo sa biodegradowalne

Gość gość
wygodnictwo i ekologia nigdy nie idą w parze, myślę że każda z nas podejmuje najlepszą decyzję w odniesieniu do siebie jak i dziecka

Gość gość
dziś pod blokiem kompost:(( a gdzie w mieście widziałaś pojemniki na bio?

Gość gosiaki
Jedne wybierają tetrę inne jednorazówki, ale rodzę z prenalen "coraz więcej rodziców decyduje się na pieluszki wielorazowe. Jak zapewniają ich zwolennicy: są delikatniejsze dla pupy maluszka, rzadziej pojawiają się problemy skórne, maluszek szybciej przechodzi odpieluchowanie, a ich koszt użytkowania jest niższy w porównaniu z jednorazówkami. Korzystając z wielorazówek dbamy także o środowisko. Z drugiej jednak strony: jednorazowy koszt jest dość duży w porównaniu z pieluszkami jednorazowymi, wymagają większego nakładu pracy - jednorazówek nie musimy prać i suszyć." https://szkolarodzeniaprenalen.pl/

Gość minka3
Starszą córke wychowałam na tetrze i flaneli (na prawdę było dużo zamieszania), ale ze względu na konieczność szerokiego pieluchowania znosiłam to spokojnie przez 7 miesięcy. Dzięki temu, że pranie rozpoczynało mój dzień szybko nauczyłam dziecko korzystania z nocnika. Uwierzcie mi, tak szybko można odzwyczaić malucha od pieluchy, oprócz tego nie miałam a raczej córcia nie miała problemu z odparzeniami. A za 38 dni też zdecyduję się na wielorazowe.

Gość gość
pampersy z biedronki nie sa takie drogie, to juz nie te czasy by tetre prac ;))

Gość Ziżka
jednorazowe , jednorazowe i jeszcze raz jednorazowe