Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dziecko urodzone w 36tc to wczesniak? Jakie mogą być komplikacje?

Polecane posty

Gość gość

Najprawdopodobniej będę miała cesarke właśnie w 36tc, mam BARDZO WYSOKIE ciśnienie w ciąży i ogólne z tym problemy. Martwię się o dziecko, ale lekarz twierdzi, że wybieramy mniejsze zło....

Gość gość
Dużo zależy od dziecka. Jedno może mieć problemy i potrzebny będzie inkubator a inne nie. Ja urodziłam w 36 tyg i wszystko było w porządku, nie leżał w inkubatorze, wyszliśmy do domu normalnie po 3 dniach. Leżałam wcześniej w szpitalu i podawali mi sterydy na rozwój płuc dziecka. Tobie podawali ??

Gość gość
Ja urodziłam w 37t też przez CC i mój synek miał problemy z oddychaniem, był dobę w inkubatorze podłączony do sprzętu ułatwiającego oddychanie. Po 24h dostałam go na salę i już do końca był ze mną. Ma niecałe 2 tyg i jest zdrowym fajnym dzieckiem. Moja koleżanka urodziła córkę w 36t ważącą 2kg i dziecko było zupełnie zdrowe i bez problemów z oddychaniem. To wszystko zależy od dziecka

Gość gość
Hej autorki,ja też miałam nadciśnienie w ciąży,też miałam CC i też urodziłam w 36 tyg.Oprovz tego mały miał hipotrofie urodził się ważąc 2120g.Oprocz początkowej zwiększonej kontroli czyli co dwutygodniowych wizyt u naszej neonantolozki,pediatry,neurologa wszystko było ok.Lekarka nam mówiła,że ma czas do dwóch lat żeby dogonić rówieśników.Teraz ma 5 lat,jest troszkę drobniejszy,ale mieści się spokojnie w siatce.Takze u nas żadnych problemów nie było.A w szpitalu był chyba ok.2 tyg.Bo mnie jeszcze tydzień zostawili i tydzień jeszcze synek został.

Gość gość
Dzięki dziewczyny... Nie, nic mi nie podawali. Żadnych sterydów :(

Gość gość
Moj syn z 36 tc wazyl 3900 i mial 58 cm. Duze dzieci rodze ( corka z konca 39 tc 4170 i 60 cm). Syn oddychal sam, dostal 10pkt. Wyniki badan mialam wrecz ksiazkowe w ciazach.

Gość gość
Możliwe że dziecko na usg wychodzi całkiem spore i nie ma potrzeby podawania sterydow mi też nie podawali -w 35 tyg lekarz powiedział że koniec z podtrzymywaniem. Urodziła. 2 tyg później. Syn ważył 3 kg. 12 godzin spędził u pielęgniarek na sali i dopiero po tym czasie mi go podali . córkę urodziłam w 38 tyg z wagą 2900 nie trzymała ciepła i groził nam inkubator. Słabo ssala spadła do 2700 mówili że wygląda im na 35 tydzień ciąży a nie 38 ale wszystko skończyło się ok

Gość gość
Koleżanka urodziła 35tc i 5dni. Wyszła do domu po 3dniach. Wszystko tak jakby urodziła o czasie...