Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szczepienie córki przeciwko HPV

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie do rodziców dziewczynek: Czy szczepiliście swoje córki przeciwko HPV? Moja obecnie ma 5 lat i zastanawiam się nad zaszczepieniem jej przeciwko temu wirusowi powodującemu raka szyjki macicy, ale słyszałam różne opinie od rodziców na temat tej szczepionki- m.in. o jej szkodliwości- czyli częśtych powikłaniach. Co sądzicie o tym? Bardzo chciałabym ustrzec córkę przed ta niebezpieczną chorobą, a ponoć szczepionka jedynie daje tę skuteczność.

Gość gość
Durna babo Dziecko szczepić na choroby weneryczne Lecz sie

Gość gość
nie i jeszcze raz nie ! jest to bardzo szkodliwa szczepionka, obejrzyj sobie film dokumentalny ile duńskich dziewczynek przez tę szczepionkę wycierpiało:(

Gość gość
Ostatnio w szkole podstawowej u córki mojej koleżanki były darmowe szczepienia dziewczynek na HPV, tylko rodzice musieli wyrazić pisemną zgodę.

Gość gość
jak bym miała dziecko to bym je zaszczepiła w mojej rodzinie mam dziewczynę co na to choruje w wieku 25lat lekarz chciał jej usunąć macice wyobrażacie sobie jak ta się czuła :O na szczęście jakoś dało się to ominąć i jeszcze może być matą fakt że nie prowadzi się zbytnio ale to może spotkać każdego

Gość gość
To może uratować córce zycie- zaszczep ją!

Gość gość
Absolutnie nie szczep bo zrujnujesz dziecku zdrowie.

Gość gość
Ja bylam na to szczepiona jako nastolatka. Czulam sie zle przez dwa dni i poza tym nic mi nie bylo. Moim zdaniem warto zaszczepic

a Twoje dziecko ma zamiar zarazić jakiś pedofil? zaradna mamusia pomyślała o wszystkim XD mi też zaproponowano to g****o, ale jak się dowiedziano, że nie współżyję & nie zamierzam to przestano. ta szczpionka jest tak modna, że na bank jest z nią coś nie tak. sobie takie rzeczy wstrzykuj.

Ostatnio w szkole podstawowej u córki mojej koleżanki były darmowe szczepienia dziewczynek na HPV, tylko rodzice musieli wyrazić pisemną zgodę. x to teraz nauczyciele mogą w nie moczyć konkret;)

Gość gość
19.49 - urodzilas juz dzieci? Wiesz, ze jesteś płodna po tej szczepionce? Skutki szczepień wychodzą po latach, a czasem od razu.