Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gość1003

Jadłospis dziecka po 6 msc karmionego piersią

Polecane posty

Proszę podzielcie sie przykladowymi jadlospisami w czasie rozszerzania diety z godzinami posilkow. Chodzi mi szczególnie o pierwsze tygodnie i miesiace wprowadzania innych pokarmow. Dziękuje!

Gość gość
Podnosze, tez mnie to ciekawi:)

ja co prawda rozszerzalam dietę troszkę wcześniej , ale zaczynałam od jabłka .później słoiczki po 4miesiącu czy deserki czy zupki.teraz córka jest w 8miesiącu.czyli po 7miesiącu.oprócz.piersi dostaje na śniadanie kaszke bezglutenowa ,na obiad zupkę (ziemniak,marchew,pietruszka, brokuł , mięso królik ,cielęcina, )nie umiem nic z rybą więc kupuję gotowy słoiczek .w między czasie dostaje deserek.jakiś owoc.dziś jadła jabłko z jagodami.wcześniej dostawala marchew z jabłkiem też słoiczek.teraz dopiero jak więcej je to gotuję.córka bardzo lubi chrupki kukurydZiane.

Gość gość
Moja po 5 miała rozszerzana. Najpierw po kilka łyżeczek np marchewki czy ziemniaka. Pamietaj żeby zaczynać od warzyw nie owoców. Teraz ma 8 miesięcy no i je np jajecznice, placki z bananem czy kaszke manne. Na obiad zupę jej gotuję, albo mięsko z warzywami. Czasem jakiś słoiczek. No różnie

Zaczęlismy wlasnie tak po kilka lyzek- ziemniak, dynia, marchew, jablko, banan, brzoskwinia, ale zanim dojdziemy do czegos z czego da sie ukrecic zupke, to mina wieki, wprowadzajac pojedynczo co kilka dni..