Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lekarz mówi, że mam się "starać" by jak najszybciej urodzić. To DOPIERO 36tc

Polecane posty

Gość gość

Tak mi dziś powiedział ginekolog, bo dziecko jest duże. Wg usg 3,900 i mam się postarać by już urodzić. Dotarło to do mnie dopiero w domu, bo w gabinecie mnie zatkało. Dziś kończę 36tc. Zawsze myślałam, że kazdy dzien w brzuchu mamy dla dziecka jest ważny. Do terminu jeszcze miesiąc :o co mam robić?

Gość gość
Zmień lekarza

Gość gość
Nie wiem co Ty masz za lekarza ale chyba jakiś kiepski skoro nie wie, że jak dziecko nie jest gotowe do żadna siła nie zmusi do porodu.

Gość gość
Umyj wszystkie okna w domu. Wchodź dużo po schodach. Nie oszczędzaj się po prostu........

Gość gość
Wierze. Sama urodzilam w 36 tc klopsa 3900 i 58cm. Mimo to nie trzymal cukru i 2 doby byl na noworodkach pod kroplowkami. Dodam ze pierwsze moje dziecko z 40tc wazylo 4200 i mialo 60cm.

Gość gość
18:26 A Ty na głowę upadłaś czy głupia jesteś? Autorka jest w 36 tygodniu, do końca ciąży jeszcze trochę czasu.

Gość gość
Nie wiem, Tylko 4% kobiet rodzi w wyznaczonym terminie - reszta przed lub po, a od 37tygodnia ciaze uznaje sie za donoszona. Lekarze nie pozwalaja przenosic ciaze jesli dziecko jest duze, ze wzgledu na mozliwe komplikacje - wtedy porod jest sztucznie indukowany, zwieksza sie ryzyko ingerencji i cesarki. Dlatego lepiej jak z duzym dzieckiem dojdzie naturalnie do porodu wczesniejszego niz wyznaczona data. Niewiele tak naprawde mozna zrobic, bo o tym zadecyduje dziecko, ale sa pewne naturalne sposoby (choc wiele osob mowi ze nie dzialaja) - moze o to chodzilo lekarzowi? Sama jestem w 34 tc, dziecko jest narazie troche ponad przecietne wagowo i od 37tygodnia zamierzam "przestac sie oszczedzac" jak ktos wyzej wspomnial. Tzn dluzsze spacery, seks ;-), curry. Nie wiem czy mam racje czy nie - ale chyba nie zaszkodzi (?)

Gość Studentka medyccyny
19:26 ma rację. Nic dodać nic ująć. Pewnie lekarzowi chodzilo o to, że jak teraz zaczniesz się starać urodzić to i tak jeszcze kilka dni potrwa i urodzisz 37/38 albo i dalej.......

Gość gość
Ja też bym tak zrozumiała jak koleżanka wyżej-studentka medycyny. Przecież to nie jest tak, że jeden seks i już nagle urodzisz w 36. Po prostu się nie oszczędzają, a pewnie i tak to trochę zajmie, jak się urodzi np w 38 tc to już jest normalne, zdrowe, donoszone dziecko przecież!