Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dziewczyny które rodzą cesarką z wygody nie boją się autyzmu u dzieci

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny czy któraś z Was po cesarce na życzenie (czyli mam na myśli takiej, gdzie nie było jeszcze skurczy itp.) ma dziecko autystyczne? Czytałam artykuł w którym naukowcy skłaniają się ku temu, że może to być jedna z przyczyn autyzmu...

Gość gość
Autyzm powstaje w życiu płodowych, to skopane geny w linii męskiej, większość autystów to chłopcy. Same jełopy na tym forum. Mam wrażenie, że na Kafe dziecko z autyzmem to na tym forum nowy chłopiec do bicia. Nic o tym nie wiecie, śmiejcie się, śmiało.

Gość gość
14:12 i tu się mylisz. Bo jedna z przyczyn jest brak prawidłowego działania naturalnej oksytocyny podczas porodu.

Gość gość
14.13 A świstak siedzi i zawija. U mnie było czekanie na skurcze, cesarka z powodu ułożenia miednicowego, a syn (tak, syn) ma autyzm. Jego tata może mieć łagodną formę aspergera, niezdiagnozowaną nigdy oficjalnie.

Gość gość
Nie tak autyzmu jak poważnych powikłań zdrowotnych! Najlepszy jest poród naturalny z mężem bo wtedy cię szanują i chodzisz do momentu porodu. Również podczas badań mam męża bo często dochodzi przy zwykłym badaniu cipki do zakażeń bo rękawiczki chronią tylko lekarza nie pacjenta!

Gość gość
dziś dane na temat, internetowa mądralo

Gość gość
dziś x I jakimś dziwnym trafem ma wpływ głównie na chłopców? Stosunek autyzmu ze względu na płeć, to 4:1 (chłopcy:dziewczynki).

Gość gość
Autyzm nie jest wywoływany porodem prawidłowym - czy to cesarką czy to siłami natury. Być może jest wywoływany niedotlenieniem mózgu dziecka ale to może się zdarzyć w czasie każdego porodu. Bezpośrednio cesarka nie jest przyczyną żadnych schorzeń. https://www.tatento.pl/a/1513/autyzm-to-nie-choroba-wywiad

Gość gość
dziś tyle, że uszkodzenia chromosomów niekoniecznie muszą być w życiu płodowym a np. w następstwie szczepień.

Gość gość
A czy te, które rodzą sn nie boją się niedotlenienia dziecka, które zdarza się o wiele częściej niż autyzm?

Gość gość
dziś No to znowu pojawia się pytanie, czy chłopcy są 4 razy częściej szczepieni, że aż tak miałoby im to szkodzić?

Gość gość
U mnie cc na życzenie i nie ma autyzmu, drugie rodzę nie długo, też na życzenie i nie nie boję się.

Gość gość
dziś nie, po prostu uszkodzeniu ulegają męskie chromosony

Gość gość
16.15 Rozumiem, że w prywatnej klinice? Bo inaczej pewnie dałaś w łapę albo ordynator ci ciążę prowadził. Tak poza tym, autyzm to nowy chłopiec do bicia na Kafe. Przestałam wchodzić na niektóre tematy, bo mam dość czytania bredni o cudownych dietach, zmowach koncernów i ludzi dla których idolem jest pan Zięba.

Gość gość
gość dziś 14:12 i tu się mylisz. Bo jedna z przyczyn jest brak prawidłowego działania naturalnej oksytocyny podczas porodu. xx Jesteś yebnięta. Przecież podczas cc "na zimno" też jest podawana oxytocyna 5 jednostek i potem 10 przed oddzieleniem łożyska. Tyle wiesz o cc co świnia o gwiazdach.

Gość gość
Nie, nie boje się. Miałam cc na życzenie i dziecko jest zdrowe :)

Gość gość
A jak się rodzi cesarką? nie cesarzem ? hihi,co za pytanie.

Gość gość
14'32 dawno cie nie było gościu prowokatorze, z tydzień? A ty nie możesz przyuwazyc tych rękawiczek tylko musisz mieć obserwatora?! A nie dlatego jest tez facet,bo masz tylko z nim intymność a nie z lekarzem?! oj,bzdury,bzdury chłoptasia zboczuszka.I tak już chyba z 3.lata ,jak ta "może przyszla mamusia". Tylko,że ona co m-c zakladala temat a ty masz wysyp parę razy w tygodniu. Tylko tym razem chwila oddechu od ciebie była.Uff.

Gość gość
Napisałam brak prawidłowego działania oksytocyny, a wy wyskakujecie, że oksytocyna była. 18:47 sama jesteś yebnieta. Po pierwsze ta oksytocyna jest sztuczna podczas CC, a po drugie naucz się czytać ze zrozumieniem. Powtórzę wtórne analfabetki. Jeśli oksytocyna nie zadziała. Nie ma jednej przyczyny powstawania autyzmu. Pi/erd/olicie geny, geny. Guzik geny. Toksyny w ciele matki, brak działania oksytocyny na kwas gamma aminomasłowy ( to by akurat wyjaśniało geniusz u autystykow), a po urodzeniu przerost candidy wywołany zatruciem rtęcią. Niedotlenienie podczas porodu też raczej autyzmu nie wywoła, a prędzej porażenie mózgowe, zdiagnozowane jako autyzm. A dlaczego częściej u chłopców? Bo może jednak faceci mają jednak słabszy mózg i każdy facet to tak naprawdę debil? Napisałam małą część informacji, a wy co? Nie dość, że żadna nie zapytała co mam na myśli, to jeszcze poobrazala. Jedyna słuszna przyczyna autyzmu, to geny, bo tatuś ma aspaugera. A może to ty jesteś zatruta rtęcią z algamatow i zaburzenia tatusia dziecka nie ma nic do rzeczy? 14:13

Gość gość
kazdy noworodek ktory przychodzi na świat ma mozg zenski, dopiero potem sie to zmienia.

Gość gość
dziś Ja pisałam o proporcji chłopców w stosunku do dziewczynek i ani razu nie obraziłam, więc się nie poczuwam :)

Gość gość
asperger to to samo spektrum co downy, wieć prędzej po tatusiu dziedziczy niż z jej amalgamatów A po co ty w ogóle chcesz rodzić, skoro praktycznie nie masz szans na zdrowe dziecko- zawsze coś w wodzie, powietrzu, lekach, nawet jak zdrowe urodzisz to ci zaszczepią i wyjdzie debil

Gość gość
dziś kazdy noworodek ktory przychodzi na świat ma mozg zenski, dopiero potem sie to zmienia. x yyyyyyyyyyy...no nie-e...w pierwszych tygodniach ciąży PŁODY są "żeńskie". Dopiero ok. 9-10 tygodnia ciąży zaczynają działań hormony męskie i zachodzą zmiany.

Gość gość
18:47 sama jesteś yebnieta. Po pierwsze ta oksytocyna jest sztuczna podczas CC, a po drugie naucz się czytać ze zrozumieniem. Powtórzę wtórne analfabetki. Jeśli oksytocyna nie zadziała. xx morda sz/mato, wiesz w ogóle co to jest oksytocyna??? widziałaś wzór chemiczny??? naturalna niczym się nie rózni od SYNTETYCZNEJ (sztuczną to mozesz mieć - ale szczękę). A jeśli nie zadziała-to tak samo może nie zadziałać przy naturalnym!!!! Większośc rodzących sn i tak dostaje wlew z oksytocyny, bo ta, którą produkuje ich organizm jest niewystarczajaca. Poszukaj sobie ma pubmedzie i o ile wiesz co to jest ś/ciero prowokatorko :)

Gość gość
A może to ty jesteś zatruta rtęcią z algamatow i zaburzenia tatusia dziecka nie ma nic do rzeczy? A co jak tatuś ma plombę z amalgamatu a ja nie mam? I pod wpływem zatrucia tą rtęcią produkuje zaburzone plemniki? Idź się leczyć wariatko, chyba sama jesteś co najmniej aspikiem dlatego ten temat tak cię gniecie:)

Gość gość
Pierwsze słyszę o związkach CC z autyzmem. Będę mieć planowaną cesarkę ze wskazań medycznych - czy to też spowoduje autyzm? :)

Gość gość
asperger to to samo spektrum co downy, wieć prędzej po tatusiu dziedziczy niż z jej amalgamatów xxx Asperger to akurat spektrum autyzmu; dziedziczy się faktycznie po ojcu, zaawansowany wiek ojca może być czynnikiem ryzyka, aczkolwiek pracowałam z dziećmi autystycznymi i aspergerowcami bardzo młodych rodziców (21-26).

Gość gość
Asperger to akurat spektrum autyzmu; dziedziczy się faktycznie po ojcu, xx generalnie faceci to barachło :)

Gość gość
Ja czekam na temat w stylu : ciąża u matki przyczyną autyzmu u dziecka. Jebniete niektóre tu są.