Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

To co ci okrutni rodzice niepełnosprawnych wyprawiaja w sejmie jest ohydne

Polecane posty

Gość gość

I wstyd na cały swiat, nawet w krajach trzeciego swiata nie dzieja sie takie rzeczy. To moze do białego domu przyjdą koczowac bezdomni, ktorych w stanach nie brakuje? Te rozczeniowe matki z tipsami powinny wyleciec juz dawno z sejmu. Ludzie znaja niektore z tych wichrzycielek osobiscie, dochody rodziny przekraczaja 10tys,ona dostaje na syna 2500 + inne dodatki i dalej takiej malo!

Gość gość
Nie, lepiej zadłużać kraj, żeby dać 500+ leniwym babom.

Gość gość
czyli jeśli dzięki nim kazda taka rodzina dostanie ustawowo dodatkowe pieniądze (również te biednerodziny, a głownie takie są ) to w twoim mniemaniu i tak wszystkie środki z cąłego kraju zostana wypłacone na konto tym kilku paniom dzięki czemu obłowią się za wszystkie czasy?

Gość gość
nie chciałabym takiego dziecka nawet jakby dawali i 100 tysiecy . A ty jeśli uważasz ze to dobry interes to weź pare kalek z domu dziecka, one tam zalegają bo nikt nie che ich adoptowac. Tak jak weźmiesz z 5 to się może nawet dorobisz.

Gość gość
Za 500+ tez nie jestem, ale rodzice dostali to jakby od rządu, a nie szli roszczeniowo po kasę. Zreszta to powinno być inaczej, pracujesz i masz dziecko? To 500zl mniej płacisz w podatkach. Nie pracujesz? Nic ci sie nie należy. Tak powinno być w zdrowym kraju. Dla patusow tylko kartki żywnościowe dla dzieci, żeby mialy obiad w szkole albo kilka posilkow, przybory, książki, ubrania a patologiczni rodzice nie dostalibt grosza na wodke

Gość gość
Jakby miala brać kalekie stworzenie to tylko psa :) ludzi nie lubię, dzieci szczególnie, wątpię bym lubila niepełnosprawne. Takze kiepski pomysł, ale byli tacy co brali żeby się oblowic, a potem znecali sie nad podopiecznymi.

Gość gość
Ja zapirttalam za 1500zl to chore zeby ułomnemu potrza bylo wiecej niz zdrowemu za gas prad mieszkanie nieplaci wozek ma za darmo a ja za chwile do roboty jade w deszcz na rowerze jeszcze za komuny kupionym i bedzie mi na łeb lalo a on se bedzie w tv sie gapil :-(

Gość gość
mam 3 dzieci 20, 16-14 lat, jesteśmy przeciętną rodziną, 500+, biorę tylko na 3 dziecko , i tak od początku tego programu, --ciesze sie ze są zdrowi, -wy zazdroscicie tych pieniędzy dla niepełnosprawnych, wolę mić zdrowe dzici i jeść chleb z margaryną, niż miliony na koncie a chore dziecko choc [no wiadomo ze za te pieniądze opiekę miałoby wspaniała]

Gość gość
My tez mamy rodziny dzieci i cza je za1500 utrzymać w sklepie nie pytają ile zarabiam tylko cza bulić co to k***a za sprawiedliwosc? Mamy byc ukarani finansowo zato ze zdrowi jesteśmy? Czas na chuuuuura na sej jechać to być nie moze:-P

Gość gość
Mamy byc ukarani finansowo zato ze zdrowi jesteśmy? no to przetrąć któremu kulosy i sie obłowisz

Gość gość
albo obie łapy w krajzegę i juz nie musisz jeździć do roboty a renta sama wpływa

Gość gość
Ja bym nie chciała ani kalekiego psa, a co dopiero dziecka, za żadne pieniądze świata. To jest spaprane życie, nie ma w nim nic fajnego, tylko obowiązki. Tak samo jak opieka nad chorym, zależnym w 100% od innych. Znam sytuację jak pewna mądrala krytykowała osoby, które z trudem sobie radzą z opieką nad inwalidą na wózku, a jak jej pies dostał jakichś zaburzeń neurologicznych, nie mógł chodzić, załatwiał się pod siebie to wytrzymała miesiąc zanim go uśpiła, bo ośmierdził mieszkanie i wymagał sporych wydatków na leczenie, rehabilitację, bez gwarancji czy to coś pomoże. Ten sam poziom co gość 9. 02. Każdy ważny, dopóki nie musi komuś, albo sam nie wymaga, żeby mu inni podcierali tyłek ☹

Gość gość
Mnie tez wkurza ten protest :( masakra co te kobiety wyczyniają! Gdybym miała stosowne władztwo (prokurator) to bym im wszystkim ograniczyła prawo do opieki! Wtedy mogłyby sobie chodzić do teatru, do kina i gdzie tam jeszcze chcą...

Gość gość
Ale rodzice już wiedzą, że 500+ zadłuża kraj i dalej biorą. Ktoś ich zmusza? Nie wiem czy wiesz, ale ludzie są wściekli na ten program. Ci sami ludzie uważają, że niepełnosprawnym trzeba pomóc. Reszta won do roboty. Od roku mamy wylęgarnię matek, które nie chcą pracować!

Gość gość
Ale to pani posel z nowoczesnej podjudzila te panie, zeby poszly na pielgrzymke do sejmu. Polska to nie Niemcy, ze socjal wysoki, skad nabrac kasy na wszystko?

Gość gość
Z "nagród" jakie kradnie PiS!

Gość gość
Pełno ludzi w tym kraju bierze pieniądze za nic. Kosztem ożebraczania emerytów, którzy całe życie grzecznie odprowadzali składki i kosztem osób aktualnie pracujących. Nawet z najniższej krajowej taki biedak jest okradany dla utrzymania darmozjadów i nierobów, porażka. Ludzie, z których nie ma żadnego pożytku produkują dzieci, a porządnym rodzinom jakoś nie bardzo się do tego śpieszy. Program 500+ sponsoruje wylęgarnie hołoty, kraj nic na tym nie zyska, oprócz tego, że kolejni normalni pouciekają za granicę