Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wejść na rynek pracy mając 35 lat?

Polecane posty

Gość gość

Po latach niepełnosprawności i pracy jedynie w ochronie na siedząco doszłam do tego, że jestem już na tyle zdrowa, ze mogę podjąć pracę. Renty już nie ma, a lata rehabilitacji sprawiły, ze chodzę, mam jeszcze kulę, ale chodzę i mogę pracować. No i tu pojawia się problem, bo moim jedynym doświadczeniem jest praca właśnie w ochronie, przez co od pół roku chodzę szukając jakiegoś lepszego stanowiska, chcąc się rozwijać w pracy, posiąść nowe umiejętnosci, byłam już na wielu rozmowach kwalifikacyjnych i nikt mnie nie chce zatrudnić. Od października planuję rozpocząć studia, ponieważ mam tylko maturę. Znajomości nie mam żadnych, by mnie ktoś gdzieś mógł wkręcić. Wszędzie tylko patrzą na jak najlepsze CV i doświadczenie. Poszłabym do marketu, ale jednak nie chodzę jeszcze dobrze, potrzebuję kuli, więc jak bym wykonywała tam prace, jak bym miała wykładać towar i wozić go. Ja nawet dźwigać nie mogę. Jak zwiększyć swoją szansę na rynku pracy? Przeszłam tak wiele, wstałam z wózka po 20 latach, pragnę pracować, rozwijać się w pracy, zdobyć umiejętności, a tu taki problem!

Gość gość
Mozesz pracowac w markecie na kasie. Nie mysisz chodzic I dzwigac

Gość gość
Moze jakieś biuro rachunkowe itp

Gość gość
Pytałam w marketach, nie byli chętni tylko na kasę, tam pracownicy robią jeszcze inne rzeczy prócz obsługi kas. Naskładałam CV po biurach, po korporacjach, po prywatnych firmach, ale cisza!

Gość gość
Byłam na kilku rozmowach, ale wszędzie pytali o moje doświadczenie o historię zawodową., szkolenia itp. Jak tu można wypaść dobrze, skoro do pracy wielu chetnych, a przeciuętny 25 latek będzie miał lepsze doświadczenie i CV ode mnie.

Gość gość
Jak byś była Ukrainką to by była robota ale tak to tylko zagranica pozostaje

Gość gość
A co ma wspólnego bycie Ukrainką a nie Polką?

Gość gość
Przeciez to żadna róznica

Gość gość
Ukraińców częściej przyjmują bo mają za to dopłaty

Gość gość
Nie przesadzajcie, dziś w Polsce jest bardzo łatwo dostać dobrze płatna pracę na stanowisku, nie sa potrzebne wcale znajomości lub specjalne umiejętności. Pracy jest bardzo dużo

Gość gość
A czemu przez te lata nie zrobiłaś jakiś studiów?

Gość gość
W takim wypadku różnego rodzaju szkolenia mogą być dobrym wyborem. Jak na przykład http://kar-group.elk.pl