Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny prosze, pomozcie mi ...

Polecane posty

Gość gość

Czesc mam problem i nie wiem co sie dzieje mianowicie mam cykle 29 dniowe ALE jezeli w danym cyklu uprawialam seks w dni plodne lub w owulacje okres dostaje 25 dc lub 26 dc. Jezeli tego seksu nie bylo w czasie dni plodnych okres przychodzi normalnie 29 dc. O co chodzi? Czy to moze oznaczac ze moglam byc w ciazy czy cos jest nie tak z organizmem ze nie moge w niej byc? To nie sa jednorazowe sytuacje tak jest za kazdym razem. Prosze o pomoc. Pozdrawiam

Gość gość
Przepraszam tez bo dodaly mi sie dwa te same tematy a pokazywalo mi sie ze nie moge go dadac . Tresc jest taka sama tylko tytul sie rozni . Obojetnie gdzie odpowiecie bede wdzieczna za pomoc

Gość gość
Moze poprostu zalezy od jajnika. Raz prawy raz lewy nie?

Gość gość
A seks z zabezpieczeniem czy nie?

Gość gość
Seks bez zabezpieczenia chcemy dziecko ale nie staramy sie jakos bardzo . Akurat jak w danym cyklu robimy to w dni plodne ja dostaje okres 4 dni za wczesnie . Nie wiem sama czy powinnam isc z tym do lekarza ? To chyba nie jest normalne .

Gość gość
Nie zastanawialabym sie nad tym nigdy pewnie ^^. No dobra, a od jakiego czasu obserwujesz to?

Gość gość
Moim zdaniem gdyby to była ciąża to byłoby raczej odwrotnie. Czyli później niż wcześniej. Warto zapytać lekarza o to. A jak wyznaczasz owulację? Ile takich cykli zaobserwowalas? Jaka jest ich częstotliwość?

Gość gość
A zreszta bycie w ciazy. Do zaplodnienia komórki nie dochodzi od tak, a zagniezdzenie jest ok 6-7 dni pozniej. Wiec nie wiadomo czy doszlo nawet do zaplodnienia czasami sa cykle bezowulacyjne. Nie sadze by to mialo sens na okres.

Gość gość
Takich cykli 25 dniowych bylo 5 . Dziewczyny ja owulacje mialam zawsze 15 dc potwierdzone testami . Miesiac temu sprawdzalam i tez byla 15 dc ale sexu nie bylo i przyszla normalnie 29. W tym miesiacu nie sprawdzilam owulki byl stosunek 14 , 15 dc i bach okres 25 dc. To jest jakies chore czyzby az taki zbieg okolicznosci i pech ze jak nie sprawdze to mi sie owulacja przesuwa ????

Gość gość
Ja wiem ze to moze wydawac sie wam smieszne ale zaczynam sie bac ze moze cos jest nie tak . Dlatego pytam was moze ktoras tak miala albo cos mi pomozecie za tydzien mam wizyte u gina . Boje sie ze tak bedzie ciagle . Najgorsze jest to ze nie sprawdzilam owulacji w tym miesiacu mogla byc wczesniej chociaz 15 dc czulam jajnik bolal jak zawsze w owulacje ale to tez jest malo mozliwe zeby owu byla 15 a 25 dc juz okres....

Gość gość
Może tak być. Może to też wpływ twojej psychiki że gdy wspolzyjecie to się nastawiasz na ciążę i hormony szaleją a potem się przesuwa wszystko i okres jest wcześniej.

Gość gość
Masakra nie wiedzialam ze bede miec taki problem z zajsciem w ciaze . Mowilam sobie ze jestesmy mlodzi mamy duzo czasu na dziecko ale jak teraz widze ile to trwa i jak sytuacja wyglada to moze to potrwac dluzej niz myslalam ..

Gość gość
Taaak. To moze byc zbieg okolicznosci. Okres jest 14 dni po owulacji. Moze raz prawy raz lewy jajnik "wypuszcza" jajeczko i czasem jeden ma opoznienie. Roznie bywa. Nie sadze ze to moze miec zwiazek i z ciaza i okresem at all...

Gość gość
Zmien moze testy owulacyjne na jakoes inne albo po prostu nie robcie tego w wyznaczony termin tylko na lajcie a nie jak do zadania jakiegos :/

Gość gość
A ile się staracie?

Gość gość
Nie staramy sie robimy to kiedy mamy ochote i kiedy mozemy a jak bedzie dzidzia to bedziemy sie cieszyc bez zabezpieczenia robimy to od 8 miesiecy ale tak jak mowie nie zawsze w dni plodne. Chociaz teraz to juz sama zgupialam i nie jestem pewna kiedy mi wypadaja.

Gość gość
No to nie jest tak długo to raz a dwa że skoro nie zawsze wspolzyjecie w dni płodne to nic dziwnego że tak to wygląda. Zdrowa para współżyjąca w dni płodne ma ok. 25procent na ciążę.

Gość gość
Przez te 8 miesiecy w 5 cyklach byl stosunek w dni plodne (niby tak myslalam )okres 25 dc. 3 cykle stosunki nie w dni plodne okres normalnie 29 dc przyszedl. :( ale faktycznie dziewczyny macie racje moze byc tak ze raz mam owu z jednego a raz z drugiego jajnika i poprostu pechowo nie trafiam wtedy kiedy powinnam. Zmienie te testy owulacyjne bo jakis badziew to jest chyba i mi oszukuje ze owulka jest zawsz 15.....

Gość gość
Idz do ginekologa na monitoring jajeczka. Porownaj z testami.

Gość gość
Tak zrobie a macie jakies sprawdzone testy owulacyjne? Ja mam jakies z allegro 10 sztuk wzielam bo byly w miare tanie i tak oszczedzilam ze wzielam szajs jakis . A jak mam na zmiane te cykle raz 25 dni raz 29 dni to dni plodne beda sie dosc sporo roznic .:(

Gość gość
Idz po prostu do ginekologa w ten dzien kiedy podejrzewasz owulacje. Sprawdzi Ci na usg jajeczko. I tyle. Nie mamy szklanej kuli to sa tylko domysly.

Gość gość
Rozumiem pojde do gina niech mi sprawdzi co i jak. Dziekuje wam bardzo za pomoc :)

Gość Radek1157
No skoro on ma takie problemy to kup mu iqman. Pomoże na pewno . Ja długo miałem probolem ze wzwodem i była kurde taka kicha, że sobie laskę przyprowadziłem na strancje a mój sprzęt nawet nic nie dygnął wstyd masakra. Kupiłem iqman i teraz sie już nie boję o to