Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no to jadem

prawo jazdy Toyota Yaris 1.0 a 1.3

Polecane posty

Gość no to jadem

Hej, od jakiegoś czasu męczę temat prawka. No dobra, przyznam się wam, że trwa to już ponad pół roku. Naukę zacząłem na Toyocie z silnikiem 1.3, 6-biegowej. Nie miałem większych problemów z obsługą tego auta. Potem nagle w trakcie kursu zmienili mi auto na Toyotę 2017 pięciobiegową z silnikiem 1.0. I zaczął się problem. Lekkie muśnięcie pedału gazu powodowało wycie, auto gasło mi po 20 razy w trakcie dwóch godzin jazdy. Instruktor oczywiście twierdził, że z autem wszystko ok, tylko ja źle operuję pedałami. Próbowałem w życiu jeździć naprawdę różnymi autami, nigdy coś takiego się nie działo. W końcu zmieniłem szkołę i .......znów przesiadka do Toyoty 6-biegowej. Różnica kolosalna. Zero gaśnięcia, zero szarpania czy wycia. Normalna. płynna jazda, a nowy instruktor powiedział, że się przy mnie nudzi i raz dwa zapisał mnie na egzamin wewnętrzny, który oczywiście zdałem bez problemu. Teraz, po zdanej teorii państwowej oczekuję na egzamin praktyczny i tu znów zonk- dowiedziałem się w Wordzie, że będę zdawać na Toyocie 5-biegowej z silnikiem 1.0. Normalnie jakiś koszmar. Czy ktoś z was też tak mocno odczuwał różnicę pomiędzy tymi dwiema wersjami Toyoty Yaris? Może macie pomysł, jak okiełznać tę 5-biegówkę?

Gość no to jadem
nie musiałem, bo miałem już wyjeżdżone te 30 godzin i dokupowałem kolejne w ramach kursu doszkalającego

Gość gość
to juz nie robia egzaminów na hyundai i20???