Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W waszych rodzinach sa klotnie spory o majatki?

Polecane posty

Gość gość

W waszych rodzinach sa klotnie spory o majatki?

Gość gość
nie ma o co :D jest jakieś zapierdziałe mieszkanie po dziadkach i działka pracownicza pod miastem, ale majątkiem bym tego nie nazwała :D

Gość gość
w mojej tak

Gość gość
Ja codziennie walczę z mężem o majtki bo on zakłada moje i podrzuca swoje brudne majtki pod moją pierzynę!

Gość gość
gość dziś tzn?

Gość gość
zależy co nazywamy "majątkiem". znam rodzinę, w której toczy się spór o mieszkanie w Warszawie - w sensie zmarła staruszka ominęła w zapisie testamentowym jedną z niewdzięcznych córek, ale jest wielka walka o zachowek. ta jednostka dostanie może maks z 60 tysięcy, ale adwokat, sprawy, walczy jak lew jakby w grę wchodziły miliony. 60 tysięcy to można przecież w 3 lata odłożyć.

Gość gość
Widocznie nie każdy może odłożyć 60 tys w 3 lata- zwłaszcza przeciętny kowalski. Co do pytania w temacie- w mojej rodzinie nie było "walki"

Gość gość
Niestety w rodzinie meza. Ja stoje z boku i smieje sie bo u mnie czegos takiego nie bylo

Gość gość
U mnie nie ma żadnych majątków.

Gość gość
a co sie dzieje?

Gość gość
Tak, rodzina brata mamy jest od lat obrazona, bo wszystko dostala mama, a oni za pozno sie zorientowali by cos zrobic

Gość gość
Tak, rodzice zapisali dom na mnie i siostrę. Ona chce mi swoją połowę oddać darowizną bo nie mieszka w Polsce. Ja nie chcę, chcę ją splacić ale ona nie chce pieniędzy.

Gość gość
Tak . Mieszkam w mieszkaniu po dziadkach z którymi mieszkałam od urodzenia. Ja się nimi zajmowałam . Testament był - bez podpisu . Sprawy nid było o podział a minęło kilka lat. Jednak niedługo jest to nieuniknione i mogę zostać bez dachu nad głową.

Gość gość
gość dziś Widocznie nie każdy może odłożyć 60 tys w 3 lata- zwłaszcza przeciętny kowalski. Co do pytania w temacie- w mojej rodzinie nie było "walki" xxx Już nie rób z Polski Bangladeszu, przecież to jest niecałe 1700 zł/msc odkładania.

Gość gość
U mnie nigdy takiego sporu nie bylo i nie wiem jak normalne rodziny moga sie o pieniadze klocic ,dla mnie jest to nienormalne ale to pokkazuje,jak zle wychowanie teraz jest ,godnosci i klasy niestety nieda sie nauczyc. Barbara.

Gość gość
nie ma, bo nasza rodzina g...no ma od wiek wieków :D jest się więc z czego cieszyć :D

Gość gość
Teraz!? Z tego, co obserwuje to dawniej ludzie bardziej sie o majatek klocili. Nic dziwnego - czasy byly ciezsze. Zreszta klocili sie i kloca nadal - ale kiedys bardziej.

Gość gość
Kiedyś było dużo gorzej znam babkę która klocila sie z siostrą na pogrzebie własnej matki o szafę po matce. Także ten

Gość gość
bo kiedyś szafa to była trwała na pokolenia, nie to co teraz ten badziew z ikei