Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy tylko moje 6 tyg dziecko prawie nie śpi padam

Polecane posty

Gość gość

Niby nie ma kolek ale jak długo leży zaraz marudzi jęczy krzyczy ale tak jak by zaczepnie bo jak się odezwę zaraz gada tzn rozumiecie o co chodzi. Wczoraj przez cały dzień spał może łącznie z 2 godziny. Zasnal ok 22 i W nocy budził się co 2-3 godziny. Po 3 pobudka i nie spał do ok 5. Potem po 8 się obudził i nie śpi do tej pory i nawet nie ma zamiaru. Padam. Nie mogę nic zrobić.

Gość gość
Poczytaj rady Giny Ford.

Gość gość
O 19 30 mamy stale kąpiel. Karmienie i spanie tak było przez kilka dni. Teraz jak mam go zmusić do spania po kąpieli czy spania teraz w tym momencie :/ kp. Wie karmienie jest na żądanie. Może z butelka by lepiej spał

Gość gość
Karmienie piersią =\=karmienie na żądanie. Poczytaj Ginę Ford.

Gość gość
toż to tresura jakaś, z moim by jej tak nie poszło, bo on nigdy sam nie zasypia haha, autorko mój gad ma 9 tyg i w ciagu dnia przysypia tylko na cycu, więc tez nic nie moge zrobic w domu

Gość gość
U mnie tez tak bylo padalam na ryj, tez mialam wszystko poukladane kąpiel o tej, karmienie o tej itd. Z karmienia zrezygnowalam po 3 tyg, potem zalowalam, bo mleko z butli nic nie dalo. Ciagle bylo to samo. Chyba musi samo wyrosnąc z tego

Gość gość
Ja juz tez myślałam że to przez piers... ale z 5 razy dałam butle nic nie dało nawet nie zjadł wszystkiego zaledwie 20 30 ml. Raz udało mu się zjeść 60 ml to spał. Nadal mi nie śpi. Dziś już przechodzi samego siebie. Juz mam dość bo mam córkę która też potrzebuje mojej uwagi. Te tortury giny to nie dla mnie. Córka w tym wieku spala jadła musiałam ja na jedzenie budzić. Myślałam że tak nie spi przez upaly a tu zonk bo upałów juz nie ma a on nadal nie śpi i jest co raz gorzej bo dziś nie śpi jus cały dzień.

Gość gość
Mój synek też mało spał i krótko po 20 30 min , dopiero jak skończył 8 miesięcy spi ciagiem po 1,5 h dwa razy w ciągu dnia. Na to wygląda ze taki egzemplarz Ci się trafił

Gość gość
Czyli musze się już przyzwyczaić.

Gość gość
Ja zrobiłam kompozycję olejków z oliwką i robiłam specjalny masaż całego ciała. Nie uznaję książkowej tresury.

Gość gość
I co temu masaż pomagał?

Gość gość
Moja też prawie w ogóle nie spała w dzień odkąd skończyła 2-3 tygodnie. Ponownie spać dłużej zaczęła jak miała jakoś 3-4 miesiące. Ale pomimo starań długo nie udało nam się wypracować jakiegoś rytmu dnia, dopiero jakoś koło roczku.

Gość gość
dziś x Pomagał :) A rytm, który był dla dziecka rozpoznawalny przyszedł sam naturalnie po trzecim miesiącu.

Gość gość
Współczuję u nas było to samo. Starsza spała i jadła. Młodsza spała 2 razy po20 min. Wieczór- więcej usypiania niż spania. Może być że to taki typ i nic nie zrobisz. Mnie wykanczał bałagan chciałam wysprzatac dom coś ugotować nie dało się prawie nic z nią zrobić.