Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

7 tyg niemowlak czy karnic kp na żądanie czy co 3 h

Polecane posty

Gość gość

Karmię na żądanie znajoma powiedziała ze powinnam co 3h

Gość gość
Kp na zadanie co ok 1,5 h w nocy tez, w szpitalu nakrzyczeli i kazali co 3 h.przez dobe trzymiesieczne dziecko stracilo 300g

Gość gość
Zawsze na żądanie, a poza tym zapisuj sobie przez 3 dni w których godzinach je twój maluch. Spróbuj znaleźć w tym jakąś regularność i ustaw sobie godziny karmienia w oparciu o to i tak by było mniej więcej co 3 -4 godziny. Gdy ustalisz plan, trzymaj się go bezwzględnie (i na żądanie też przystawiaj).

Gość gość
Co za p********ie. Piersią karmi się dziecko na żądanie a nie co 3h, bo jest lekkostrawne, poza tym na początku leci woda i zaspokaja pragnienie dziecka, zwłaszcza jak są teraz upaly. Co 3-4h to się daje modyfikowane.

Gość gość
Kp na żądanie. Kp co 3 godziny owszem jest ale u starszego niemowlaka, ktory sam wpadnie w taka rutyne. U mnie dzieci zaczęły miec ladna rutyne po 3 miesiacach. Jak zaczniesz kp co 3 h to dziecko nie będzie przybieralo, będzie plakalo a ty nie befziesz produkowac dosc mleka dla jego potrzeb. Zapytaj sie tej znajomej ile ona kp z taka rutyna, 3 tygodnie max?

Gość gość
Tu Autorka komentarza 16:54: ręce i skarpetki mi opadają jak niektórzy potrafią czytać ze zrozumieniem ... Eh. Powiem tak: stosowałam tą zasadę bo doradziła mi to stara położna i o ile pierwsze 4 tygodnie były ciężkie bo karmiłam NA ŻĄDANIE ;-) i co 3-4 godziny (w dzień co 3, w nocy co 4) o tyle teraz mam bajkę. Dziecko ma ustalony rytm i mogę sobie wiele rzeczy zaplanować. Od 5 do 9 tygodnia jadła tak: ok. godz. 5-6, 8-9, 11-12, 14-15, ok. 18 i dojadała o 20, potem 23, 2-3 w nocy. Taki miała rytm więc nie zawsze dokładnie co 3 godziny. Dostosowałam się do niej. Najpierw zrezygnowała z pory karmienia tej o godz. 23, a potem 2-3 w nocy. Teraz jak zje o 20 to śpi do 5 rano, a reszta dnia wygląda tak samo czyli dalej 8, 11,14,18, 20. Dodam, że przy piersi jest 10 minut i tyle. Także doradzam na żądanie ZAWSZE , zapisywać godziny, znaleźć regularność, oprzeć się o nią i karmić co 3-4 godziny.

Gość gość
Kiedys babkom kazaly karmic co iles godzin a nie na zadanie i koiety szybko trqcily pokarm

Gość gość
Karmię już rok. Tylko na żądanie. Pierwsze tygodnie praktycznie cały czas siedziałam z piersią na wierzchu. ;)

A mój synek mniej więcej zawsze jadł co 3 h od skończonego karmienia:) na początku wybudzalam go tak po 2,5 h, bo tak kazał lekarz neonatolog (jadł nawet do 2 godzin, tyle wisiał na cycku, potem spał i po 2,5-3 h go wybudzalam na jedzenie, żeby poziom cukru nie spadł). Denerwowało mnie to wybudzanie i jego tez , no ale wszędzie lkarze i pielęgniarki trąbili o tym.. Bylo tak 6 tygodni. Teraz sam ustalił sobie swój rytm i je 5-6 razy na dobę, skończy jeść i po 3,4 h znowu je, tzn. budzi się lub już wstaje marudny, wtedy go przebieram i daje cyca. Ostatni raz je ok.22/23 i wstaje między 5 a 7:) czasem nawet o8. Ma 3 miesiace. Autorko sama musisz zauważyć jak zachowuje się dziecko :) z reguły jest głodne właśnie po 3 godzinach. Nue widzę tez sensu pchania na sile równo co 3 h. Z kolei jeśli wcześniej płacze to tez chyba nie będziemy trzymać go do pory minięcia 3 godzin ;p Ja sobie zapisuje każda godzinę posiłku i wiem , o której będzie chciał jeść :)

Gość gość
Tu autorka. Do tej ppry nigdy nie patrzyłam na zegarek zawsze dawałam wtedy jak był marudny. Od dziś będę zapisywać. Na piersi jest tak mniej więcej