Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kontakty dziecka z ojcem jak macie ustalone

Polecane posty

Gość gość

Witam. Chciała bym was zapytsć w jaki sposób macie ustalone kontakty waszych ex partnerów z dziećmi. Jestem przed wniesieniem pozwu i pani mecenas kazała mi sie zastanowić w jaki sposób mają się odbywać. Jak to u was wygląda? Mąż mieszka prawie 100 km od nas

Gość gość
Ja mam widzenia co drugą sobotę i to w takie terminy, kiedy mąż ma zjazdy na studiach w innym miescie :D więc mi się udało. Musisz mieć dobrego adwokata to ustali wszystko pod ciebie, jesteś matką i dla sądu to twoje zdanie jest najwazniejsze.

Gość gość
Właśnie Pani mecenas kazała ustalić "pod siebie" bo często sądy przychylają się do wniosku matki.

Gość gość
a jak dziecko jest u ojca to czy ja daję pieniądze na jego wyżywienie

Gość gość
Na razie dziecko do ojca nie jeździ i pieniędzy też nie dostaje

Gość gość
Nie rozumiem, co znczy "pod siebie". A może lepiej ustalić "pod dziecko"? To nie wasza własność, dziecko ma prawo do kontaktów z ojcem, podobnie jak ojciec z dzieckiem. Gdyby moja matka tak złośliwie ustaliła "widzenia" jak pani z 13:09, to nigdy bym jej tego nie wybaczyła. Pomijam już fakt, że chyba fajnie jest odetchnąć od dziecka i mieć trochę czasu dla siebie. Mój ex może przychodzić kiedy chce, ale widać nie chce, bo nie przychodzi wcale.

Gość gość
A dziecko to pies? Potrzebuje i Ojca i Matki.Moj były zabiera dzieciaka czesto z przedszkola,informuje mnie wczesniej,zabiera syna na wakacje.Ja mu nie robie pod gorke,syn go uwielbia.Ojciec to ojciec dzieci nie sa winne niczemu i wyobrazcie sobie że nie mam problemow z alimentami nawet nie mam ich ustalonych sadownie a są odpowiednie i syn ma dobrze

Gość gość
w ogole nie ma moje filmiki maja teraz napisy polskie trzeba je uruchomic na dole po prawej stronie w rogu filmika www.youtube.com/watch?v=DMOjUJIN5yU

Gość gość
Dziewczyny dajcie spokój, nie chce bronić dziecku kontaktu z ojcem tylko je ustalić. Nie mam tyle czasu i swobody co tatuś żeby liczyć się z chęcią odwiedzin tatusia.

Gość gość
A nie możesz się zapytać ojca dziecka? No i wydaje mi się że jak mieszka tak daleko to dwa weekendy w miesiącu są ok. Jakby był na miejscu to jeszcze na tygodniu jeden dzień, ale jak tak daleko to dwa weekendy. A mamy, które kombinują, żeby tylko ojciec nie widział się z dzieckiem są straszne, nie dziwię się, że was mężowie opuścili...żal. Moja koleżanka ma męża za granicą i ustalili dwa razy w roku na 2 tygodnie plus kiedy przyjedzie do Polski może odwiedzać. Niestety tatuś nie był w Polsce ani nie zabrał nigdzie dziecka od 2.5 lat, raz na miesiąc rozmawia z dzieckiem na skype. Okazało się, że ma nowe dziecko, ale nawet nie powiadomił córki o tym fakcie.

Gość gość
Co drugi weekend i kazda srode jest u taty. Zdarza sie tez, ze on nas odwiedza.

Gość gość
13:09 Dlatego facet kopnął cię w dupę. Żałosna jesteś.

Gość gość
Możesz spróbować z opieka naprzemienna. Facet ma takie sama prawa i obowiązki jak Ty. Dlaczego to kobieta ma wszystko dźwigać na swoich barkach?

Gość gość
Chociaz sorry, przeciez nie mieszkacie w jednym miescie:D to nie bedzie naprzemiennie

Gość gość
U nas sądownie ustalone co 2 weekend od piątku popołudnia do niedzieli popołudnia. Od jakichś 4 lat ojciec bierze dziecko co weekend i nie mam z tym żadnego problemu skoro sam wyszedł z taką inicjatywą. U nas opieka naprzemienna nie wchodziła w grę ponieważ ojciec dziecka pracuje w godzinach 10-20 od poniedziałku do piątku.

Gość gość
Też tak myślę że co drugi weekend np od piątku od 18 do niedzieli do 18 . do tego dwa tyg wakacje, tydzień ferii, Sylwester i Nowy rok co dwa lata i np drugie dni świąt. Uważacie że tak jest ok. Z ojcem dziecka na pewno się nie dogadam

Gość gość
Pisałam o 15. U nas ojciec dziecka bierze syna w wakacje po 2 tygodnie w lipcu i sierpniu, tydzień ferii, święta i sylwester naprzemiennie. Uważam, że tak jest ok.

Gość gość
To ha z 13:09 U mnie tatuś ma nową- starą żonę- rozwiedli się 10 lat temu,jeszcze zanim się poznaliśmy. Podobno mieli " zbyt różne charaktery". byliśmy szczęśliwi. Mieli częsty kontakt bo mieli córkę i on często ją zabierał bo mieszkalismy w jednym miescie wszyscy. I ta ich córka ciągle u nas była, przyjezdzala czasem po szkole. Widziałam, że mój były jest super ojcem i też Chcialam mieć z nim dziecko. Zostawił mnie dla byłej żony bo " zawsze ją kochał "- tydzień pozniej okazalo się, że jestem w ciazy... Wiecie co? Mam to gdzieś. Potraktował mnie instrumentalnie, jak zabawke. Bylismy razem rok a on caly czas kochał babe z ktora sie rozwiodl 10 lat temu " bo to szajbnięta wariatka" a teraz nagle jest " ona nie jest wariatką, tylko wczesniej byli zbyt młodzi, by się dotrzeć". Byłam w ciąży... Zdecydowal, że woli inną. Nie ma zadnych praw do mojego dziecka.

Gość gość
15.43 widzisz to ciebie tak potraktował, to się z nim nie widuj, ograniczaj, ale swojego dziecka tak nie potraktował, chce się z nim widywać, to ty stwarzasz problemy. Jesteś egoistką i tyle. Potem dziecko będzie miało do ciebie żal.

Gość gość
Niech ma żal do tatusia co zostawił mamusię dla jakies durnej c**y co rozbila nam zwiazek.